güvercinlerimizin 10 ricası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Güvercinin 10 ricası

Sevgili güvercin severler kuşlarımız eğer konuşabilseydi bize herhalde şöyle seslenirlerdi;

10 12 sürer.Beni beslemeye başlamadan önce iyi düşün yıl ile 1 - Benim hayatım.

2 - Bana senin benden istediklerini anlayabileceğim süre tanı.

3 - Benim içimde güven duygusu uyandır. Ben bununla Yaşarım ve uçarım.

4 - Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için bir yere kapatma.Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var.Benim hayatımda Eşim, kümesim ve sen varsın.

5 - Arada sırada benimle konuş.Sözlerini anla masamda bana yönelttiğin sesinin tonunu anlarım.

6 - Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil.Yem vermezsen yiyemem, su vermezsen içemem.Unutma ki beni beslemeye karar verdiğinde ihtiyaçlarımı da karşılamayı göze almıştın.

7 - Bana vurma, çok canım yansa bile benim sesim çıkmaz.Benim seni gagalamadığımı düşün.

8 - Bana''isteksiz, tembel, uçmuyor, işe yaramaz''diye kızmadan önce düşün.Belki yediğim yem dokunmuştur.Belki Susuz kalmışımdır.Belki de güneşin altında uzun süre kalmış, sıcaktan halim kalmamıştır.

9 - Yaşlandığım zaman beni elden çıkartma.Bir gün sende yaşlanacaksın.

10 - Her zor anımda (Hastalık, yaralanma, yaşlanma vs) yanımda ol. Ben görmeden yok edin''deme. Sorumluluğumu taşıdığını Benim için her şey Eşim unutma.Benim, kümesim ve her şey seninle daha kolay sensin.Çünkü''Benim içim kaldırmaz''veya''.

Ne dersiniz güvercin Dostları çokta Haksız sayılmazlar değil mi? (ALINTIDIR) (SAYGILARIMLA)

___GÖKHAN KESTANE___

Ekli dosyalar

• IMG0203A.webp
    IMG0203A.webp
    12 KB · Görüntüleme: 1,783
Bu yazıyı başka bir yerde daha okumuştum.Hiçbir güvercinsever bu yazılanların aksini yapmaz, yapmamalıdır, güvercinleri sevmeyen insanlarıda sevemez.

Paylaşım için teşekkürler. Belli ki çok değerli bir insanın dilinden, yüreğinden dökülen sözler bunlar. Keşke her insan bu kadar hassas olabilse. Allah şefkati ve yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi yüreğimizden eksik etmesin.

gökay' Alıntı:
Bu yazıyı başka bir yerde daha okumuştum.Hiçbir güvercinsever bu yazılanların aksini yapmaz, yapmamalıdır, güvercinleri sevmeyen insanlarıda sevemez.

s.a arkadaşım zaten alt kısmında yazıyor alıntı diye bide aksini yapmaz diye bişey yok ben neler görüyorum yapan çok ama keşke yapmasalar he bide demişsin ki güvercinleri sevmeyen insanlarıda sevemez diye ama o öyle degil sadece bi güvercin için söylenmemiş o güzel söz ''hayvanları sevmeyen insanlarıda sevemez'' dogrusu budur bence ;

(SAYGILARIMLA)

___GÖKHAN KESTANE___

gökay' Alıntı:

Nizam abi yanlış hatırlamıyorsam eğer yine burda paylaşılmıştı bu yazı ama insanların arada bir hatırlaması iyi olur... Güzel bir paylaşım, paylaşan kişiye teşekkür ederim...

............SİNAN ÖZTEKİN...............

dier bütün mahlukat gibi güvercinlerde yüce yaratıcının bizlere karsılıksız verdiği hediyelerdendir.bir nevi o hayvancıkları bizlere emanet etmiştir yüce allah.o halde yaratıcının emanetine hıyanet etmek büyük bir zulüm olur değilmi.her canlı ve cansız mahluk kendi lisan ı halleriyle allahı tesbih ederler..bu bakımdan saygı ve sevgiyi ihtimamı sonuna kadar hakediyorlar.saygı ve sevgiyle kalınız arkadaslar..

s.a çok dogru ve güzel sözler bencede ewt insan bu kuşları sevmese bakmaz ve günahına girmez onların bizlerce beslendigini ve korunup sevildigini bilmeleri lazım ama harekerlerimizle ama beslenme ve barındırlıma ve hastalıklarda yanlarında oldugumuzu bilmelerini saglamalıyız bende iki salmada toplam 30 civarında 10 civarındada yavru ile çok rahat bi ortamda yetişdirmeye çalışıyorum ama çevremde bazı arkadaşların salmalarında 250 300 civarında kuşu görünce kuşlara çok üzülüyorum bırakın yem yemeyi kümesde ayak basacak yer bulmakda zorlanıyorlar yarı aç yarı tok hastalıklar desen ona keza sonuçda onlarda birer can taşıyorlar salma büyüklügüne göre en uygun sayı kaliteli ve temiz beslenme barındırma ve mutlaka uçurulma haklarını gözetmeliyiz.birde ugursuzluk konusu öyle sinir oluyorum ki adama dalasım geliyor evde besleyince ugursuzluk ne alakası var 35 yaşındayım hiç anlam veremedim bu konuya neyse uzun bi konu bu allaha emanet olun hepiniz de.balıkesirden saygılar...

cok guzel bı paylasım olmus tebrıkler herkes bu konuda duyarlı olsa kusculuk daha ıyı anlam kazanacak emınım

çok güzel bir yazı bu yazıdan gecen sene çıktı alıp bizim kuş kahvesine asmıştım herkes beğenmişti:)

bnm güvercinler balkonda olduğu için her gece gider onlarla konuşurum zaten=) 1 tane mardinimi kedi kaptı 4.cü kattan koştum yakaladım şuan iltahap var içim cız edio bi yardım edebilece vrmı geçen iltahpı silerken gözüne baktım canı acıyo gibi bakıyodu çok kötü oldum lütfen abiler kardeşler bana bi yardım edin ne yapabilirim ona her tarafa yazıorum ama sitede fazla önemsiyen yok lütfen kuş zayıflamaya başladı :(

kardeş aynısını bende yaşadım ama sonunda eski günlerine geri döndü eyer geç kalmadıysan açık bi yara ise kantoron yağı duydun mu tavsiye ederi 2 3 gün sür bişeyciği kalmaz geçmiş olsun

Çok Güzel Yaa Cokt DoğRu

güzel paylaşım çok tşler.

Geri