güvercinlerimm...........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yabon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yabon

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet CAN
Meslek
Serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
kuşlar+ kumes

Ekli dosyalar

• Görüntü007.webp
    Görüntü007.webp
    25.1 KB · Görüntüleme: 1,018
  • Görüntü014.webp
    Görüntü014.webp
    178.7 KB · Görüntüleme: 1,028
  • Görüntü010.jpg
    Görüntü010.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 1,028
kuşlar ve kümes nasıl..........

Çağatay kuşların on numara da kümesin zayıf çalınma ve yırtıcı, yabani hayvan tehlikesi var sağlamlaştır kümesi.

Bence kümesin iyi yani çalınma riski yoksa çok iyi (: benim kümese benziyo biraz bende yarın atarım fotolarını (: kuşlarda maşallah . arapların aynıları bende var (:

Sarılarında gözüm kaldı maşaallah nazar değmesin yalnız o beli beyaz olan arap gözüme takıldı onu elden çıkart.

Hakan abi neden çıkartsınki belki kuşun oyunu güzel

tetragon33' Alıntı:
Bence kümesin iyi yani çalınma riski yoksa çok iyi (: benim kümese benziyo biraz bende yarın atarım fotolarını (: kuşlarda maşallah . arapların aynıları bende var (:
Kediyi andıran uzun ve ince bir vücudu, uzun ve bol tüylü kuyruğu vardır. Boyları 40-50 cm., ağırlıkları 2 kg. civarındadır. Tolunay o zaman sen böyle bir hayvanla karşılaşmamış sın :) yani böyle bir kümesi bu tür sansargiller,Kemirgenler, sürüngenler, kesin değerlendirir.

alger' Alıntı:
tetragon33' Alıntı:

Kırma kuş beslememesi için.

Merhaba,

kırma derken? ben anlamadım kuşun kırması varmı. açıklarsan sevinirim en azından bilgi paylaşmış oluruz.

Saygılarımla.

siyah neden kırma olsun? beyaz ile siyahı eş edersin alaca bir şey çıkar bu kuşta da beyazlık bele düşmüş, 2 taklacının eşleşmesinden çıkan alaca renkli kuşa kırma denmez..!! mardin ile kelebeği eşlersin çıkan yavruya kırma denir..

bu arada çağatay allah kuşlarına uzun ömür versin abicim :) sarılardan takım satmayı düşünürsen haberim olsun, gerçi bu akşam veya c.tesi akşamı kanalboyuna mezata gidip bi bakıcam tanıdıklara :)

Bir oyun kuşunun rengi isterse tüm renklerin birleşimi olsun oyununa bakmadan hiçbir şey söylenemez ... tabiki bizde renklerini kırmamaya özen gösteririz fakat yanlışlıkla bir rengi kırma gelse nolcakki gidip çöpe mi atalım . belki oyunu çok iyi olur

saolun abilerim Mesut abi kuşlardan 1 takımm yavru alam satarım o zaman

Çağatay kuşların oyunu güzelse satmana gerek yok yine yavrularlar

RAMAZAN ABA' Alıntı:
alger' Alıntı:
tetragon33' Alıntı:

Kırma kuş beslememesi için.

Merhaba,

kırma derken? ben anlamadım kuşun kırması varmı. açıklarsan sevinirim en azından bilgi paylaşmış oluruz.

Saygılarımla.

Hocam ben renk konusunda biraz hassasım bana bu tip lekeler renkler olmaması gerekiyormuş gibi geliyor. Orjinal renkleri bozulmamasından yanayım. Kırma derken bundan sözediyordum.

Hakan abi o zaman senin en önem verdiğin yer renkleri :p :tamam:

tetragon33' Alıntı:

Evet kuş durduğu yerde ilk önce gözü dolduracak, sonra gerisine bakılacak. Konuyu açan arkadaşın kuşları çok beğendim ama araptaki (adı üstünde arap siyah yani :D ) gözüme çarptı beldeki ak bende yorumladım. Renk kırmalığı olmasın deseymişim keşke. Mesela son fotodaki uçan kuşun kuyrukta tek siyah var diğer taraftada olsaymış çok güzel olurmuş.

alger' Alıntı:
tetragon33' Alıntı:

Evet kuş durduğu yerde ilk önce gözü dolduracak, sonra gerisine bakılacak. Konuyu açan arkadaşın kuşları çok beğendim ama araptaki (adı üstünde arap siyah yani :D ) gözüme çarptı beldeki ak bende yorumladım. Renk kırmalığı olmasın deseymişim keşke. Mesela son fotodaki uçan kuşun kuyrukta tek siyah var diğer taraftada olsaymış çok güzel olurmuş.
Evet hakancığım herkes ister simetrik bir renk kombinasyonu vermesini kuşlarının ama oda kuşun damarlarındaki asil kanda mevcut.leke Demişsin ama bir Arap'ın olsa istemez misin tamamı beyaz takma akkuyruk yada tam ortasında tek bir peş ha işte böyle kuşlar çoğunlukla leke verir ya ayağında, ya tırnağında ya sırtında Ankara da ona sekili mi diyorlar tam emin değilim ama olabilir yani.Ha benim şöyle Kelem akbaş her yanı leke Arap dişim vardı Fişeklemezdi havada sürekli takla çevirirdi 10 dakka uçtuysa 8 dakka takla çevirirdi o kuşu normal 1,5 - 2 direk oynayan çiviliye taktım altından bir Arap bir çivili verdi ama Şahbaz iri Arap simsiyah ufak bir lekesi vardı bağrında. Çatıya karış kalırdı nizami tabanlı 1,5- 2 direk bozmadan oynardı yavruya kusturamadık nasip olmadı Sonrada ne oldu gitti hatırlamıyorum O zaman kuşçu dükkanında çalışıyordum satmıştım herhalde. Neyse Anlamışsındır ne demek istediğimi Sağlıcakla kal SAYGILAR.

soylemez18' Alıntı:
alger' Alıntı:
tetragon33' Alıntı:

Evet hakancığım herkes ister simetrik bir renk kombinasyonu vermesini kuşlarının ama oda kuşun damarlarındaki asil kanda mevcut.leke Demişsin ama bir Arap'ın olsa istemez misin tamamı beyaz takma akkuyruk yada tam ortasında tek bir peş ha işte böyle kuşlar çoğunlukla leke verir ya ayağında, ya tırnağında ya sırtında Ankara da ona sekili mi diyorlar tam emin değilim ama olabilir yani.Ha benim şöyle Kelem akbaş her yanı leke Arap dişim vardı Fişeklemezdi havada sürekli takla çevirirdi 10 dakka uçtuysa 8 dakka takla çevirirdi o kuşu normal 1,5 - 2 direk oynayan çiviliye taktım altından bir Arap bir çivili verdi ama Şahbaz iri Arap simsiyah ufak bir lekesi vardı bağrında. Çatıya karış kalırdı nizami tabanlı 1,5- 2 direk bozmadan oynardı yavruya kusturamadık nasip olmadı Sonrada ne oldu gitti hatırlamıyorum O zaman kuşçu dükkanında çalışıyordum satmıştım herhalde. Neyse Anlamışsındır ne demek istediğimi Sağlıcakla kal SAYGILAR.

Evet ya, işte anladın sen beni. Bende bunu demek istedim, Arap olacak 13 yada 15 kuyruk arkada tam ortada 1 tane beyaz atacak vs. gibi. Ah be yok işte öyle :D

bu gün kuşları ayıklıcam 1 takım sepet kuyruk alcam

Geri