GÜVERCİNLERİN BANYO SUYUNA GÖZTAŞI KONULURMU ? UYARILARA DİKKAT - GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuzeyli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kuzeyli

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet esmek
Meslek
turizm işletmeci
İlgi Alanı
ARKADAŞLAR GÜVERCİNLERİN BANYO SULARINA GÖZTAŞI KONULDUĞUNU DUYMUŞTUM
--- message by moderator ---
Uyarı! Bu mesaj kısmı oldukça tehlikeli dozaj önerileri nedeniyle silinmiştir. 5 litre suya bir mercimek kitlesi gibi göztaşı eriterek eklenir ve iyice karıştırılır. Dozaja dikkat ve etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Her gördüğünüz dozaj ve ürün bilgisine araştırmadan veya danışmadan uymayınız! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

BU YÖNTEMİ DENEYEN VARMI VE ETKİLİMİ ?
KUŞLAR BU SUYIU İÇERSE ZEHİRLENİRLERMİ
BİLGİSİ OLAN VARSA YORUMLARINI BEKLİYORUM
SEVGİ VE SAYGILAR
AHMET ESMEK

ARKADAŞLAR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN KİMSE YOKMU ?
BAHAR GELDİ KUŞLAR YIKANMAK İSTİYOR GÖZTAŞI YARARLIMI ZARARLIMI YOKSA BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VARMI ?
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
SAĞLICAKLA KALIN
AHMET ESMEK

Selamlar,
kuşlara banyo yaptırmak ve banyo suyuna dış parazitleri yok etmeye yönelik ürünler kullanmak tabiri caizse bir taşla iki kuş vurmaya benzer.Ancak bu tarz uygulamalarda kullanılan ürünlerin kullanım oranlarına çok dikkat edilmelidir.Bundan 7-8 sene önce küçük bir leğende kuşlarımın banyo sularına koyduğum yüksek orandaki neguvan toz birkaç tane kuşumun zehirlenmesine neden oldu.Allahtan kümese kısa sürede geri döndüğümden durumu fark edip zehirlenen kuşları kusturmak suretiyle kurtardım.Dış parazit ürünleri zehirleyici etkileri olduğu için mutlaka firmanın önerdiği doza azami derecede uymak gerekir.şenol arkadaşımızın bahsettiği Blotic isimli ürünü 2-3 ayda bir defa bir kova suya 1 kapak atmak suretiyle kuşları tek tek hazırlanan bu ilaçlı suya gözlerine gelmeyecek şekilde batırmak suretiyle bende uyguluyorum.Dış parazitlerden kurtulmak için oldukça etkili bir yöntem.Kalan suyun kümesi dezenfekte etmekte kullanılmasıda yuvalıklarda barınabilecek olan dış pazazitleri yok ediyor.Ancak bu suya kuşların kendi hallerinde banyo almalarına müsade etmek kuşun gözlerine zarar verebilir.Bu nedenle elle
daldırma metodu bu olumsuzluğu ortadan kaldırması açısından daha emniyetli diye düşünüyorum.Normal zamanlarda kuşlarımın banyo sularına 20lt suya 1/2 çay bardağı elma sirkesi.
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.
Bu saydığım ürünlerde dış parazitlerle mücadelede oldukça etkili bir yöntemdir.Her kuşçunun kendine has yöntemi olabilir,gidiş yolu farklı olsada hedef aynıdır.
Saygılar
Rahmi Bozkır

TÜRKİYE GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

[isikli]Rahmi beye paylaşımları için teşekkür ederiz...[/isikli]

Merhaba,

Güvercinlerin banyo sularına katılarak uygulanan ve dış parazitlere karşı koruma amaçlı kullanılabilecek toz formundaki BİYOTOKS (Biyoteknik) ve NEGUVON (Bayer) da etkili olabilir.
Uyarı! Bu mesajda daha önce yer alan zararlı ürün ve oldukça tehlikeli dozaj önerilerine uymayınız. Hayvan hakları ihlaline giren sakıncalı veya tehlikeli paylaşımlar yapmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Daima her bilgiyi araştırınız veya kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız. Ürünlerin açıklamalarını mutlaka okuyunuz.
Banyo suyuna ilaç uygulanarak bireysel koruma yapılabilir. Ancak genel kümes dezenfeksiyonu ile daha etkili mücadele gerçekleştirilebilir. Bu işlemin etkili şekilde yapılabilmesi için de kümesin modüler olması ve temizlik zamanında bütün alanlara ulaşılabilmesi önemlidir. Belli noktalara uygulanmayan ilaçlama nedeniyle uygun şartlar oluştuğunda buralardaki parazit veya bakteriler yeniden çoğalacaktır.

Saygılar
Niyazi Ertürk

[isikli]Niyazi beye paylaşımları için teşekkür ederiz...[/isikli]

TEŞEKKÜR EDRİM CEVAPLAR İÇİN
KUŞLARI SUYA DALDIRMA YÖNTEMİNİ DAHA ÖNCE DENEDİM AMA KUŞ TÜYLERİNİ DÜZELTMEK VE YAĞ BEZESİNDEN YAĞ ALIKEN GÖZLERİNE GENE KAÇIYOR VE GÖZLER ŞİŞİYOR
BU PAYLAŞIMINIZDAN YARARLANACAĞIM SAĞOLUN
AHMET ESMEK

arkadaslar gecen hafta basima gelen bi olayi anlatayim sizlere!

kuslarin temizligi icin ben genelde Neguvon tozu kullanirim gayette memnunum! ama Blotic ilacinin da salma icine iyi geldigini okudum gecen pazar kuslari Blotic le banyo yaptirmaya karar verdim.

biraz zahmetli oldu ama kuslarin hasta olmasini asla istemem. sonra bu ilacli suyu salmanin icine puskurtme yoluyla uyguladim. ilk basta hersey yolunda gozuktu sonra kuslar oyle bi kasinmaya tuylerini karistirmaya basladiki bunu isteksiz yaptiklari her hallerinden belliydi. surekli kasiniyor ve ayaklarini yere vurmaya basladilar. ne yapacagimi sasirmistim kuslari tekrar temiz suyla yikamayi dusundum ama uzerindeki ilaclar coktan kurumustu. kuslar yem bile yemiyorlardi.

artik aksam olmaya baslamisti kuslarda kasinma ve ayaklarini hizli hizli yere vurma disinda hersey yolundaydi. kuslar yavas yavas duzelmeye baslamisti. sabah kalktigimda kuslarimin hepsinin duzeldigini gordum herhangibir sorun yoktu, eski hallarine kavusmuslardi.

tesekkurler...
guvercinsever

[isikli]guvercinsever arkadaşımıza paylaşımı için teşekkür ederiz...[/isikli]
ARKADAŞLAR Blotic İLAÇTA BÖYLE YAN ETKİLER OLABİLİYORMUŞ KULANIRSANIZ BİLGİNİZ OLSUN

Merhabalar

Arkadaşlar Blotic adlı ilacı yaklaşık olarak 1 seneden beri kullanıyorum.şuana kadar herhengi bir şikayetim olmadı.Ama güvercinsever arkadaşımızın bahsettiği belirtileri ilk başlarda bende yaşadım hatta yeni azma bir yavrumu bundan ötürü kaçırdım da.Ben onu kuşlarda olan dış parazitlere bağlıyorum.İlaçta etkisini gösterince bu şekilde tepki veriyorlar diye düşünüyorum.Benim ilacı uygulama şeklim de 10 litre suya bir kapak şeklinde.

Ben yuvadan aşağıya düşme aşamasına gelen yavrulara uyguluyorum ama daha ufaklarına uygulamıyorum. Kuşları güzelce suyun içerisinde banyo yaptırdıktan sonra kalan suyun içerisindeki ufak tüyleri falan temizleyip bir fıs fıs yardımıyla kümesin en ücra yerlerine kadar sıkıyorum. Ufak yavruları da bu aşamada dışarı çıkarıyorum ve içerideki koku biraz hafifledikten sonra tekrar yuvalarına bırakıyorum. Bu şekilde dolaylıda olsa onlarda ilaçlanmış oluyorlar. Bunu da ortalama 2 ayda bir yaparım.

Sevgi ve Saygılarımla
Nurullah MURAT

[isikli]Nurullah MURAT beye paylaşımı için teşekkür ederiz...[/isikli]

KÖTÜ BİR DENEYİM OLMUŞ BEN BÖYLE BİR RİSKİ GÖZE ALAMAM
DOLAPCI-BOSNAK BENDE YILLARDIR NEVUGON TOZ KULLANIRIM VE DİREKT KANATLARINA VE SIRT BÖLGELERİNE UYGULARIM SON 1 YILDIR BUNUN YETERLİ OLMADIĞINI GÖRÜYORUM ACABA AŞIRI SICAKLARDANMI BU PARAZİTLER DAHA ÇOK ÜREYİP DAHA DAYANIKLI HALE GELDİLER MUTASYONAMI UĞRUYORLAR YOKSA İLACIN KİMYASAL BİLEŞENLERİ AVRUPA BİRLİĞİ SEVDASINA YUMUŞATILDIMI SEN HERHANGİ BİR FARK GÖRÜYORMUSUN ?
BEN ONUN İÇİN YENİ BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİM HAVALAR ISINDIKÇA BU PARAZİTLER YENİDEN HORTLAYACAKLAR
SELAMLAR
AHMET ESMEK

Ben kuşların banyo sularına her hangi bir madde karıştırmayı doğru bulmuyorum. Güvercinler bu sulardan bir miktar içiyorlar. Ben de daha önce kısmi bir zehirlenmeye şahit oldum. Bu yüzden parazit ilaçlarının ayrı kullanılmasını tavsiye ederim.

Selamlar,

Doğal yöntemlerin zararlı olmadığı gibi faydası az da olsa vardır olasılığına göre hareket ederek kuşlarımı elma sirkesi ve tuz karşımı suyla kışın haftada bir kere yazın haftada en az üç kere banyo yaptırıyorum. Gözlemlerim sonucunda kuşlarımda parazit olayına aşırı bir derecede rastlamadım gibi yan etkisi de sıfır bu uygulamanın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

TEŞEKKÜRLER AYKUT BEY
BU ELMA SİRKESİ VE TUZ ORANLARINI SÖYLERMİSİNİZ ?
SAYGILAR
AHMET ESMEK

Selamlar Ahmet Bey,

Ben beş litrelik pet şiseye iki corba kaşığı elma sirkesi ile bir corba kaşığı tuz katıyorum şişede bir güzel çalkalayarak tuzun erimesini ve karışmasını sağlıyorum sonra bonya yaptıkları plasik geniş kaba bunu döküyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

bilgi için teşekkürler aykut bey

Selamlar Ahmet Bey,

Rica ederim,
Saygılarımla

Aykut Karabulut

GÜVERCİNLERİN BANYO SUYU

ben genelde sularına kimyasallar yerine doğal maddeler katıpta temizlenmelerini sağlıyorum bunun içinde yıllardır kullandımız sirke formülünden hiç bir zarar görmedim gibi aksine pazazitlerden kurtuluyolar renklerinede güzel ve hoş bir parlaklık veriyo suyu içmeleri halindede vucutlarında pis yağları dışkıyla atıyolar BİLGİNİZE....

Re: GÜVERCİNLERİN BANYO SUYU

kuscuozi' Alıntı:
ben genelde sularına kimyasallar yerine doğal maddeler katıpta temizlenmelerini sağlıyorum bunun içinde yıllardır kullandımız sirke formülünden hiç bir zarar görmedim gibi aksine pazazitlerden kurtuluyolar renklerinede güzel ve hoş bir parlaklık veriyo suyu içmeleri halindede vucutlarında pis yağları dışkıyla atıyolar BİLGİNİZE....

bilgiler için teşekkürler
ahmet esmek

BANYO SULARINA ;lütfen ''GÖZ TAŞI'' DÖKMEYİN .

[email protected]' Alıntı:
BANYO SULARINA ;lütfen ''GÖZ TAŞI'' DÖKMEYİN .
ORANI ÇOK ÖNEMLİ . DOZAJA DİKKAT EDİLMEZSE ZEHİRLER.
UYGUN DOZAJ UYGULANIRSA ..FAYDA SAĞLAR.

BANYO SUYU DOZAJI ;2 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KADAR * GÖZTAŞI *OLMASIDIR..

Ben kullanmaya çekinirim şahsen.

scutaro' Alıntı:
Ben kullanmaya çekinirim şahsen.
GÖKHAN , 1955 Lİ YILLARDAN BERİ KULLANILMAKTA BİZİM EVDE GÜVERCİNLERE .
BABAM ŞÖYLE DERDİ ALLAH RAHMET EYLESİN !
3 LİTREYE *KİBRİT ÇÖPÜ BAŞI KADAR OĞLUM.. * AMAN DİKKAT ET ! kibrit kalmadı .gençler kibriti bilmiyor.
ben de pirinç tanesi demeye başladım ,açıkçası.. sevgilerimle.

not ;bir üst sayfada özelikle göztaşı kullanmayın diye yazım vardır .bunun sebebi
DOZAJI ÖNEMLİ VE FAZLASININ ZEHİRLİ OLMASINDANDIR..RİSK NEDENİ İLE..

Doğrudur Türker hocam, söz konusu emek verdiğimiz kuşlarımız olunca, insan ister istemez tereddüt ediyor, göz taşı birşey değil yine. Internetde bazı makalelerde dış parazitlerden arınması için, yıkanma suyuna "oldukça tehlikeli dozda ve aşındırıcı olan" çamaşır suyu atın diye yazıyor, çok yanlış birşey neticede kuşlar hem yıkanıyor hem de içiyor o suyu, ayrıca gözlerini de tahriş veya kör edebilir, buradan çıkan netice her yazılan şey uygulanmamalı.

scutaro' Alıntı:
Doğrudur Türker hocam, söz konusu emek verdiğimiz kuşlarımız olunca, insan ister istemez tereddüt ediyor, göz taşı birşey değil yine. Internetde bazı makalelerde dış parazitlerden arınması için, yıkanma suyuna bir kapak çamaşır suyu atın diye yazıyor, çok yanlış birşey neticede kuşlar hem yıkanıyor hem de içiyor o suyu, ayrıca gözlerini de tahriş edebilir, buradan çıkan netice her yazılan şey uygulanmamalı.
GÖKHAN' IM VEBALİ VAR . KULLANIN DİYEMİYORUM..

pirinç tanesi kadar diyorum.çay kaşığı ile atarlar ,zehir çünkü. sözlerimize yazarken çok vurgulu ,açık ve net yazmamız gerekmekte.DOĞRU BİLGİLER PAYLAŞMAĞA ÇOK ÖNEM VERMEMİZ GEREKMEKTE.

İÇME VE BANYO SULARINA DA BOL BOL ÇAMAŞIR SUYU DÖKENLERE * SÖZÜM ŞUDUR. AYNI ORANDA KENDİ BARDAĞINIZA ÇAMAŞIR SUYU KOYUP İÇİN HOŞUNUZA GİDER Mİ ? OLACAKTIR.! KLOR ZATEN YAVRU KUŞLAR İÇİN ÖLDÜRÜCÜDÜR.
TEŞEKKÜRLER GÜZEL PAYLAŞIMLARIN İÇİN GÖKHAN SEVGİLERİMLE.

DOZAJI ; 2 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KADAR KONMASIDIR !dikkat ediniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri