Güvercinlerin eşe atılması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
4,880
Tepkime puanı
2
Yaş
38
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
Şehir
Muğla
İlgi Alanı
Balıklar
GÜVERCİNLERİN EŞE ATILMASI
Bölgelere göre değişmekle beraber, kışı ayrı geçiren eşler genellikle şubat ayı içerisinde eşe atılırlar. İlk kez eş olacak güvercinlerin, eşe atılma tarihinden 1-2 hafta önce birbirlerine tanıtılmaları, yani yeterli büyüklükte boş bir bölmeye kapatılmaları, eşe atma tarihinde bu kuşların eş olmalarını kolaylaştırmaktadır.Eşe atma tarihinden çok önce eş olacak kuşların belirlenmesi, eşsiz olanlara eş bulunması tamamlanmalıdır. Mümkünse tüm kuşlar aynı zamanda eşe atılmalıdırlar. Böylece, eşe atma tarihinden 8-12 gün sonra tüm çiftler yumurtlarlar. Yavru alınmayacak çiftlerin altına yumurta sürülmesi gerektiğinde, tüm kuşlar neredeyse aynı zamanda yumurtladıklarından hiç sorun yaratmaz. Yine yavrular yumurtlamadan 17 gün sonra toplu olarak çıkarlar. Anaçların yavru dönemine göre beslenmeleri sorunu da böylece çözülür.

Doç. Dr. Türker Savaş
Alıntıdır.
 
bunu ayarlamak zor oluyor bazıları 1 saat içinde eş oluyor bazılarıda haftalar sürüyor buda çok sıkıcı oluyor kendi hallerine bırakmak daha iyi bence
 
evet eşleşme süreleri farklılık gösterebilir.ama kendi hallerine bırakmak doğru değil.yanlış,istenmeyen eşleşmeler olabiliyor.
 
eş olup olmadığını nerden anlıycaz veya çifleştiklerini nerden anlıycaz ??
 
Öpüşürler Birbirlerini Kaşırlar...Yani Eş olmadığı Zamanlar Kavga Ederler.
 
kendi haline bırakılabilir aslında ama sadece o ırk kuşların olduğu kümeste geçerli bu. yok sa karışık bi kümeste bırakmak olmaz.
 
nedense benim güvercinler dövüş horozu gibi kapışıyo sorun nedir acaba
 
axi44' Alıntı:
nedense benim güvercinler dövüş horozu gibi kapışıyo sorun nedir acaba

bence en büyük sorun tünek yetersizliği.
ama buda engellenemiyor.doğalarında var her canlıda olduğu gibi bir kral, bir mahallenin abisi seçilecek. :hhh:
bunun için de kavgalar olucak.
ben güvercinlerimin birbirini öldürdüğünü biliyorum bu kavgalar sonucu.
 
anlamana gerek yok üstüne çıktımı dişinin anla eşler :haha:
 
Acil 90 90 yükseklik 75 bunun içine1 çift kuşumu koydum eş olsun diye ama birazcık kavga ediyor erkek dişinin kafasına tokmak vurur gibi arada bir vuruyor beklemem mi gerek değiştirmem mi gerek.Acil.....
 
başta oluyor öyle şeyler ama daha sonra düzeliyor
sanırım erkeğin üstünlüğünü kabul edirmesi gibi bişi bu
yani oterite meselesi

ELEMİM
 
ayrı bir bölmede diğer kuşları görmeycek şekilde salmaya atılırsa eş olcak kuşlar rahatlıkla eş tutar bence
 
Tşk harbiden işe yaradı. :heyo: Bugun yem atıodum.Dişine zaman yem için eğilse erkek koşuo ağzına yapışyo ama dişi eğilio hiç ağznı açmıo kafasın çevirio hazır değil galiba birde benim erkek yuvada yatarak gıkkk ediyor neden yalnış anlaşılmasın gurrr değik gıık gibi :ne:
 
FarukAyaz' Alıntı:
Tşk harbiden işe yaradı. :heyo: Bugun yem atıodum.Dişine zaman yem için eğilse erkek koşuo ağzına yapışyo ama dişi eğilio hiç ağznı açmıo kafasın çevirio hazır değil galiba birde benim erkek yuvada yatarak gıkkk ediyor neden yalnış anlaşılmasın gurrr değik gıık gibi :ne:


Yuva olarak uygun gördüğü yere dişiyi çağırıyor bence...
 
Selamlar....
Konu ile ilgili olarak bir soru da ben sorayım... Kardeşlerin eşe atılmasında aynı yuva kardeşlerinin değil bir önceki veya bir sonraki yuva kardeşleri tercih edilir genelde. Sizce bunun sebebi nedir?
 
Aynı kardeşlerin eşe atılmasında performans kuşlarında bozulmalara neden olduğunu sanıyorum. Dönek ve dolapçılarda mümkün olduğunca yumurta kardeşlerinden veya aynı anne babadan olan kardeşlerden eşlememeye gayret ederiz.
 
benim güvercinlerim çatının üzerinde iken erkek onu öpmeye çalıştı ve başardı sizinde bildiğiniz gibi diğer aşamayıda başarıyla geçtiler ama ne yumurta var ne bişey
 
Geri
Üst