Güvercinlerin Kafes İçinde Farklı Bölmelere Ayırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaner432
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kaner432

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan Kaplan
Meslek
Pazarlama
İlgi Alanı
Kediler
MERHABALAR

Kafesimizi farklı bölmelere ayırma olanağınız varsa yada farklı salmalarımız bulunuyorsa, kuşlarınızı neye göre
ayırıyorsunuz.
Örneğin yavru, damızlık, cins, uçan,uçmayan,hastalıklı, eştutmuşlar , yavru bakanlar gibi. Bu işlemi yapan arkadaşlar ne gibi yararlarını ve zararlarını görüyorlar.

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

aslında soruyu yazarken cevabını da yazmışsın :) yerin geniş ve farklı salmaların mevcutsa damızlıkları ayrı yerde uçurduğun kuşları ayrı bölmede bakman yerinde bir hareket olur, buna nazaran yeri müsait olanların mutlaka kendilerine bir karantina bölgesi ayırması ve bu bölgenin diğer kuşlara hiç bir şekilde teması olmaması lazım. (ölümcül hastalıklar çabuk bulaşıp kümesi heba edebilirler) ayrıca örn: Ben, hem dönek besliyorum hem de taklacı cinsi besliyorum, bunları aynı yerde beslersem kendi aralarında kız alıp vermeler başlayıp, IRKlar kırılacağından bir balkonumda döneklerim var diğer balkonumdaki kümesimde de taklacılarım var, yani farklı ırklar beslemek istiyorsan ayrı salmaların olması da şart. velhasılı kelam yerin geniş ve ayrı salma yapacak durumun var ise, bu işin hiç bir zararı olmayıp profesyonel bir kuşçuluk için de yararı vardır.

(Not: Eşhane; konusuna çok fazla değinmedim, çünki eşhaneyi var olan kümesinin içinde bir limon kasası büyüklüğünde yer ayırıp önünü tel ile kapatman bile yeterli, bağımsız bir yerde (diğer kuşların göremeyeceği şekilde yer yapman) çiftin hızlı eş almasında büyük rol oynar..

Evet Mesut Kardeş Haklısın

Geri