Güvercinlerin yavruları tanıması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kralgüvercin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
MERHABA GÜVERCİNSEVER DOSTLAR;(http://kuscular.org)

TÜM GÜVERCİN BESLEYEN ARKADAŞLARA SELAMLAR OLSUN.ARKADAŞLAR HERKESE ÖNCELİKLE KENDİMDEN BAHSETMEK İSTİYORUM. ADIM HAKAN TEKİRDAĞ'IN SARAY İLÇESİNDENİM. BEN BU İŞİ 9 YAŞINDAN BERİ YAPIYORUM.AMA BU GÜNLERE ÇOK EMEK VEREREK GELDİM.VE BEN HEP BU ORTAM İÇİNDE BULUNDUM.YETİŞTİRDİĞİM GÜVERCİNLER GÜMÜŞ MİSKİ,BAL KAFA ÖNDEN PERÇEMLİ SABUNİ,BAL KAFA ÖNDEN PERÇEMLİ MİSKİLER,KUVEYTLER, BEYAZLAR,NOHUDİLER,URFA ÇAKMAKLILARI,KIRMIZI KANAT VE MAVİ KANAT BANGOLARDIR.KUŞLARIM GEREK YUMURTA GEREK FİZİK YAVRU KALİTESİ BAKIMINDAN GARANTİLİ KUŞLARDIR.HERKESE BOL VE SAĞLIKLI YAVRULU BİR SEZON DİLERİM.

ASIL KONUYA GEÇİYORUM,YAPTIĞIM GÖZLEMLER VE BUNUN SONUCUNDA EDİNDİĞİM TECRÜBELER SONUNDA BİR SONUCA VARDIM.BEN MASA KUŞU YETİŞTİRİCİSİYİM VE ÇOĞU TAKIM KENDİ YAVRUSUNU BÜYÜTMESİNE BÜYÜTÜYOR.BİZLER İSTİYORUZ.DAHA İRİ OLSUN DAHA ÇABUK BÜYÜSÜN.DAMIZLIKLARIMIZ FAZLA YIPRANMAZ DİYE DÜŞÜNÜYOR,BUNUN SONUCUNDA YUMURTALARIMIZI GENELLİKLE BAŞTA POSTA OLMAK ÜZERE,YAVRULARIMIZI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ.BAZI YETİŞTİRİLERDEN ŞUNLARI DUYUYORUM.POSTALARIM İYİ BAKMIYOR.VEYAHUT UFAKKEN EPEY İYİ BAKIYORLARDI ŞİMDİ YAVRUM HAFİF TÜYLENDİ ESKİSİ GİBİ BAKILMADIĞINI HİSSEDİYORUM DİYORLAR.BUNU HEPİMİZ YAŞIYORUZDUR MUTLAKA.BEN BAKICILARIMI GENELLİKLE BEYAZ VEYAHUT ÜZERİNDEKİ RENGİ BEYAZI FAZLA TUTMAK SURETİYLE BU TÜR POSTALARI TERCİH EDİYORUM.SEBEBİ İSE ŞU;BEYAZ POSTA VE BU TONDAKİ POSTALAR YAVRULARININ NE ÇIKABİLECEĞİNİ AZ ÇOK DÜŞÜNÜYORLAR.SONUÇTA BİZDE DE BÖYLE DEĞİLMİ SARIŞIN Bİ İNSANLA SARIŞIN BİR ERKEKTEN OLDUKÇA ESMER Bİ ÇOÇUĞUN OLMASI OLDUKÇA ZOR.KUŞ BUNU BİLİYOR OLSA GEREK MAVİ,ÇAKMAKLI,ARAP BU TARZ MAT RENKTEKİ POSTALARIN ALTINA MİSKİ,BEYAZ,SABUNİ BU TARZ AÇIK RENKTE YAVRU KONULDUĞU ZAMAN.İLK BAŞTA FARKETMİYORLAR.AMA KUŞ YAVAŞ YAVAŞ FİLİZ PATLATINCA TÜYLERİ BELİRGENLEŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN MAT RENKTEKİ POSTALARIN ŞÜPHEYE DÜŞTÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM.VE BİR SÜRE SONRA YAVRULARINI BESLEMİYORLAR.VE ÖLÜYOR.BEN BUNU GENELLEMİYORUM.TABİİKİDE İYİ BESLEYENLERDE ARADA MUTLAKA İYİ BÜYÜTEN POSTALARIMIZ ÇIKACAKTIR.AMA BÜYÜK BİR YÜZDE FARK EDİYOR.PEKİ BUNLA NASIL BAŞA ÇIKABİLİRİZ?BEN ŞÖYLE DENEDİM.YA BEYAZ VE BEYAZI FAZLA TONDA POSTA KULLANICAZ.VEYAHUT ELİMİZDE ATIYORUM ÇAKMAKLI POSTAMIZ VAR.BUNLARDAN KENDİ YAVRULARINI ÇIKARTICAZ.BU YAVRULAR İLERDE EŞ OLACAK VE İLK YUMURTALARINDA KENDİ YAVRUSUNU ÇIKARTMAYACAĞIZ.İLK YUMURTADA EN ÇOK NE YETİŞTECEKSEK O KUŞUN YUMURTALARINDAN KOYMAMIZDA FAYDA VAR.BÖYLECE KUŞLARIMIZ FARK ETMEMİŞ OLUR.ÇÜNKÜ NE YAVRUSU OLACAĞINI PEK BİLMİYOR.KART Bİ TAKIM ÇAKMAKLI POSTAYI ALIŞTIRMAK ZORDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.DAHA EVVELDEN KENDİLERİNDEN YAVRU ALINMIŞSA YAVRULARININ AZ ÇOK NE TARZ OLDUĞUNU BİLİYORLAR.VE BUNU GÖZ ÖNÜNDE TUTUYORLAR.BİLİYORSUNUZ 700 800 KM LİK MARATONLARDAN GELİYOR POSTA KUŞLARI.AKILLI KUŞLARDIR.HAFIZASI OLDUKÇA KUVVETLİ KUŞ OLSA GEREK.BEN BUNLARI DÜŞÜNÜYORUM.SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.AMACIM YETİŞTİRİCELERE YOL GÖSTERMEK,SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE AŞMAKTIR.BU YAZIYI SABIRLA OKUYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.EMEĞE SAYGI…

SAYGILARLA(HAKAN YILMAZ)

emeğe saygı arkadaşlar.bi yorum yapsanız fenamı olur.siz neler düşünüyorsunuz?bu kadar korkak yaklaşmayın.

güzel bir paylaşım teeşkur ederim ben de aynı sorunla karşılaştım kesinlikle ve kesinlikle renk ayrımı yapıyorlar ama bununda da çaresi var hastanelerde insanlara kilo almaları için verilen içecekler var anac babac renk ayrımı yapıyor o yuzden bu kilo verdiren besleyici şeylerle takviye yapılmalı bunlar yavruların gelişiminde cok onemli etken ediyor ve saglıklı büyüyüp palazlanmalarını sağlıyor...Kolay gelsin yardımcı olduysam çok sevinirim

Valla kardeşim miski şebablarımın altında bır tane yavrum var eh peh bakıyorlar bana gore ama aldı başını gitti (maşallah) ondan 3-4 gun sonra doğan posta bakıcılarım altında ıkı tane şebab yavrusu vardı tüyleri tel tel olmuşlardı postanın dişisi arap erkeği şekeri (kimi yerde dumanlı veya çilli diyorlar) sabah kumeste idim 10 dakıka bakıp işe gittim izin alıp akşam 16.30 gibi geldiğimde yavruların kursaklarının agzına kadar dolu oldugunu ama ölmüş olduklarını gördüm .Çözemedim niye böyle oldu neyse kuşları saldım uçtular falan bende cesetleri çıkardım kuşları içeri aldım yemledim falan bir baktım baba yuvada aglar gibi dişi peşine gitti erkeği kaşıdı falan dayanamadım miski yavruyu verdim altlarına anam anam ne kusuyorlar neyse lafı uzattık ...

Şu anki bakıcılarım yıllardır kendi yavrularıda da dahil miski sarı kafa kaplamalar çakmaklılar sabuniler hepsine bakmıştır bir iki postam kırma geri kalanlar tamamen orjinaller bence bu iş yani yavru bakma büyütme işi tamamen kuşun kendindendir. Bundan 11 sene once İzmirde bir arkadaştan bir çift yumurta aldım şebap limoni yumurtası idi kumestede bir çift mısırı (İzmirdeki ismi ile) vardı hanı şu kısa gagalı fare gibi küçüklerden ya yumurtaya dişi bastıramazdı desem yalan olmaz kucucuktu ama 41 kere maşallah kendilerinin 3 katı 4 katı yavru buyuttüler düşünsene cık cık ler anadan babadan iriler bence kuşda yavru bakma isteği arzusu olacak ha şu an yerim imkanım yok ama olduğunda ilk yapılacak iş dişi ve erkeklerin her kış birbirinden ayrılması mutlaka kuşun yavruyu yumurtayı ozlemesı lazım .... ki o zaman neler olacak göreceğiz inşallah

ben kusların yavruların rengınden ayırabıldıklerını dusunmuyorum.ıyı bakıcılık ozellıgı olmayan bır kusun altına kendı fotokopısı yavruda koysanız bakmıyor.bu huyla alakalı bırsey.benım bır takım oyun kusum var 3yavruyuda esıt buyutduler.altından 10 uzerınde yavru aldım cıkan her yavruyuda esıt buyutduler,daha bır tanesı ölmedı yavrularının.sorsan oyun kusu yavruya bakmaz derler oyle olmuyor ısde.kusda bakıcılık varsa ırkı falan onemlı degıl ıllakı buyutuyor.saygılarımla

emegıne saglık hakan kardesım benmde aynı sekılde bı hafta ıcınde ıkı yavru kaybettım dedıgın olay yuzunden bırınıde bugun kybettm verdıgın bılgıler ıcın tessekur ederıs :)

Geri