Güvercinlerin Yuvaya Olan Güvenini Nasıl Sağlarız ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaan Kaplan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Alperen Kaplan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kuşların yuvaya olan güvenleri fazla olduğunda herhangi bir tehlike karşısında hemen yuvasına döndüğünü öğrendim ayrıca kuşların yuvaya olan güveni fazla olursa kendi özgüvenleride o kadar çok olurmuş.Bu da güvercinlerin performansına ve yumurtlamasına katkı sağlıyormuş.Peki bunların hepsi güzel hoş da ben kuşlarımın yuvaya olan güvenini nasıl arttırabilirim? Nasıl önlemler alabilirim?Ne yapabilirim?

Yorumlarınızı Bekliyorum;

Eminimki Bu Dert Bir Çok Kişiyi İlgilendiriyordur.

kumes ve cevresinde kuslari rahatsiz edici korkutucu urkutucu hicbirsey olmazsa sakin bir ortam olursa olur ama fazla rahatlikta yaramiyor sonra kuslar ucmaya bile tenezzul etmiyor

birkere sürekli eline alıp rahat ettirmeyeceksin...büyük kümesde az kuş bakacaksın,folluklar birbirine yakın olmayakki çiftler birbirini rahatsız etmesin

Kuşların yemeni suyunu ihmal etmemek lazım. Uçurmak için sürekli rahatsız etmemeli, yabancı kuş yakalamak için kuşları çok yormamak lazım. Yavru-yumurtada yatan kuşları kendileri kalkmadıktan sonra kaldırmamak gerekir. Kuş sayısını kümesin büyüklüğüne göre ayarlamak lazım. Küçük kümeste çok kuş iyi olmaz. Ara sıra bir leğene su koyup yıkanmaları sağlanmalıdır. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Geri