Güvercinlerinize İlaç Verirmisiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

kuşlarınıza ilaç veriyormusunuz?

• Evet ilaç kullanıyorum,ilaçsız tedavi olmayacağını düşünüyorum,illaki ilaç şart

Oy: 15 16.7%
  • Hayır ilaç kullanmıyorum,ilaç tedavisine karşıyım,doğal yollardan kuşumu tedavi edebiliyorum.

Oy: 18 20.0%
  • İki yöntemide kullanıyorum çok fazla olmamak şartıyla ilaç kullanıyorum.gerektiği yerde bağımlı olma

Oy: 58 64.4%

• Kullanılan toplam oy
    90

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Saygıdeğer yetiştiricilerimiz kuşlarınıza ilaç takviyesi yapıyormusunuz yoksa doğal yollarlamı tedavi etmeye çalışıyorsunuz.?nedenleriyle açıklarsanız sevinirim.

o zaman anketi yeniden düzenleyelim.

Eskiden bu kadar güvercin ilacı yoktu,hep insanlara verilen ilaçlarla tedavi etmeye çalışırlardı kuşları.Bugüne bakıldığında güvercinle ilgili ilaç ve diğer araç gereçler baya bir fazla.Ben balkonda beslediğim için gerekli vitamin, mineral taş kaynaklarını kullanmak zorundayım ,bunlarda bir yere kadar yeterli,toprağı gören kuşlarda bunlara gerek yok,birde kumese dışardan cok kuş girip cıktığı için bazı ilaçları koruyucu olarak kullanıyorum, ne yaparsanız yapın bir yerden hastalık cıkıyo.Hiç toplu ölum başımdan gecmedi, bazen sapasağlam kuşun öldugune şahit oldum ,sanırım hayvanlarda da insanlarda olduğu gibi kalp kirizi ve ve beyin kanaması olabiliyo.En iyisi kuşlara aşı yaptırmak ve belli buyuklukte kumes standartları olması lazım, kuş dernekleri çoğalmalı bu işleri onlar organize etmeli,veteriner hizmeti olsun,isim markası, bazı ilaçların temini konusunda yardımcı olmalıdır.

hiç bir hastalık kendikendine gecmez eskiden sularına samsak ezer atardık veya kılorak atardık yada bizlerin kullandığı ilacları verirdik gerci ben hala aynı metodu devam ediyorum.siteye üye olduktan sonra arkadaşların değerli bilgilerindende faydalanıyorum

sarımsak kücük parçalara bölüp yediriyorum yada antibiyotik yutturuyorum iyi geliyor zaten bunlarda iyi gelmezse başka yapılacak fazla bir şey kalmıyor.

Bende Fazla ilac kullanmam kusları kısır yapabilir ilaclar

İlaç kullanmamak için temizliğe biraz daha dikkat ediyorum,ama yuvamdan neguvan toz,b12,tuz ve yumurta kabuğunu ve sarımsağı eksik etmem.Yani iki şık doğrusu her hasta kuşa ilaç vermem doğrusuda bu sanırım :heyo:

Hiç bir ilaç kullanmıyorum Yaz kış çok sık banyo ve kara lahananın saplarını ufak ufak kesip veriyorum kuşlar kara lahanayı çok seviyorlar.

s.a ben kuşlarıma hiç bir zaman ilaç kullanmadım hasta kuşum o kadar fazla olmuyorr yaz aylarında havalar çok sıcak gittiginde kuşların boyunlarında ateşlenme oluyo kan toplanıyo boynunda bu kan pırtılaştıgında ise kuşun boyunun dönmesine neden oluyor erken davradıgınızda ise kuşu eski haline getirebiliyosunuzzz kuşları saglıklı beslemek çok önemlii benım kuşlarıma verdiklerim ekmek ufalarım yaş sarımsagı ufak ufak koparıp veririm en saglıklı besin kaynakları sarımsak bence saygılarrr :slm:

çok ihtiyaç olmadıkça ilaç kullanılmamalı bence birde araştırmadan verilmemeli. ben çok kuşumu bilmeden öldürdüm :)

ben bebek ilaçları kullanıyorum menmunum en azından agır ğelmiyor hayvanlara

Gördüğümüz kadarı ile çoğunluk yerinde ilaç kullanımı taraftarı.
Bitkilerle tedavi konusunda ne düşünüyorsunuz.

ŞİFALI BİTKİLER ELBETTE FAYDALI .. FAKAT , BAKTERİ VEYA VİRÜSLERE BİTKİ NEYLESİN..

E-COLI ,SALMONELLA,VEBA,ÇİÇEK ..HASTALIĞI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR..

MESELE; NEZLE , GRİP , ...KANSIZLIK, DEMİR EKSİKLİĞİ , ...GİBİ DURUM DEĞİL ..Kİ..

TRIKOMANIASIS E (PAMUCUK) RONIDOZOL HARICI ; NE BİTKİSİ ,İYİ GELECEK..

5 ADET ÖLDÜRÜCÜ TEMEL HASTALIKLARI VAR.ÇİÇEK,VEBA,SALMONELLA AŞISI MEVCUT.PAMUCUK İÇİNDE TAZE TAHILLAR VERECEĞİZ..BAYAT EKMEK VERİLMEYECEK.2013 İÇİN GEÇERLİ DURUM BUDUR.

BABAMIN ZAMANINDA İLAÇ VERDİĞİMİZİ HATIRLAMIYORUM.ÇÜNKÜ ;HASTALIKLAR BU BOYUTTA DEĞİLDİ.

Bence öncelikle amacımız bu viral hastalıklar kuşlarımıza nasıl bulaşıyor onu bulup onun önüne geçmeliyiz.
Hep deriz serçeler,yabaniler biile getirir diye ama bence küçük ihtimal bu.

Asıl sebeb kümesimize yabancı kuş sokmak,ne idiği belli olmayan kuşları satın alıp,yakalayıp,karantinaya sokup gözlemlemeden,dezenfekte etmeden kümeslerimize sokuyoruz hepimiz bu hatayı yapıyoruz.

Geri