GÜVERCİNLİĞE İLK ADIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polo456
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

polo456

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Bakış
Meslek
Öğrenci-Kuşçuluk
İlgi Alanı
Kediler
SELAM ARKADAŞLAR,

ARKADAŞLAR BEN YENİ YENİ GÜVERCİN BESLEMEK İSTİYORUM VE SİZ SORULAR SORMAK İSTİYORUM CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

1-Mesela bir çift mardin beselesem kaç günde alışır ?
2-Bunların yavruları çıkarsa inş. çıkar :) bunları nasıl taklaya alıştırcaz ?
3-Kuşları ilk aldığımıza hastalıklı olup olmadığını ve cinsiyetini nasıl anlarız ve kanadını bantlamalımıyız yoksa çekmelimiyiz veya kesmelimiyiz ?

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM...

polo456' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR,

ARKADAŞLAR BEN YENİ YENİ GÜVERCİN BESLEMEK İSTİYORUM VE SİZ SORULAR SORMAK İSTİYORUM CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.

1-Mesela bir çift mardin beselesem kaç günde alışır ?
2-Bunların yavruları çıkarsa inş. çıkar :) bunları nasıl taklaya alıştırcaz ?
3-Kuşları ilk aldığımıza hastalıklı olup olmadığını ve cinsiyetini nasıl anlarız ve kanadını bantlamalımıyız yoksa çekmelimiyiz veya kesmelimiyiz ?

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM...

Öncelikle hoşgeldin aramıza abicim yaşın genç internetten ne kadar çok bilgi alsanda bir ustanın-kuşçunun yanına gidip öğrenmek gerekir bazı şeyleri bunu unutma..
1-Kümesinin yerine göre bir zamanda alışır ama kanatlarını bantlayıp kuşları günde bir veya iki kere kümesin önünde çevresini görerek yemlersen alışmaları hem kolay hemde daha kesin olur.
2-Kuşlar ne zaman kendilerini rahat hisseder ve hazır olurlarsa yumurtlarlar çiftleştikten sonra 1 hafta içinde yumurtlar 18-21 gün arası yumurtalar kırılır yavru çıkar kuşların huyları belli olmaz kimisi yavruya(yumurtaya) ellersen bakmaz yatmaz üstüne o yüzden ilk yumurtalara dokunma bu zor olur senin için biliyorum kanın kaynar heyecanlanırsın ama elleme kesinlikle. Ve kuşlara takla atmayı öğretemezsin bu bir eğitim değil genetiktir soy ile alakalıdır kanında varsa oynar.
3-Hastalıklar çeşitlidir ve kesin kanaat getirmek için bu işte yıllarını vermen gerek birkaç kuşçu abine sorup öğrenebilirsin. Cinsiyet için herkesin bir tarzı vardır ama en kesini erkek dönerek öter ve boynu biraz daha kalındır dişiye göre(bazı ırklar hariç).Kanat bantlama konusunda ise en iyi yöntem budur kesmek veya çekmek ilk kuşların için iyi değildir kesinlikle para bandı ile bantlaman gerek diğer bantlar kanatları yıpratır zarar verir.
Ben bir takım bilgiler vermeye çalıştım ne kadar yararlı olur bilemem sana bol şanslar hastalıksız bol yavrulu kümesler şimdiden..
Saygılarımla..........................REİS.

Ben senin dediğin o ötmeyi vs. biliorum bu hayvanların boynundan anlaşılıyormuş o nasıl oluyor ve oturduğum yerde en az 15 kişi kuşçu ve onların kuşları nın çoğu postacı ve mardinci fazla kelebek besliyen yok ben şimdi kendi kuşumu uçursam o kuşların arasına girer ve benim çevremde uçmaz bak ben 2 ay önce bende 1 çift dumanlı vardı bi uçurdum hemen onların yanına gitdi ben şimdi ne yaparsam onların yanına gitmez ve benim üstümde çekerek uçarlar

[arama][/arama]

Soruların hepsi forumda mevcut.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri