GUZEL DEYIS ATASOZU YOREMIZDEN ANLAMLI SOZLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ferro18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferhat Potukoglu
Meslek
Isletmeci
İlgi Alanı
Kediler
SELAMUNALEYKUM
KUSCULAR ORG olarak Turkiyenin her yoresinden arkadasimiz uyemiz var her yorede guzel sozler cok anlamli ders verici deyis ve ata sozlerini burda paylasalim .
tabiki bize yakisacak orf ve adetlerimize uygun bir sekilde

NOT: HOSUMUZA GIDEN YENI DUYDUGUMUZ PAYLASIMLARDA TESEKKUR ET TUSUNA BASARAK BELIRTELIM LUTVEN ;

selamunaleykum
ZORLA DAVARA GOTURULEN KOPEK ULUYA ULUYA KURT CAGIRIR.

Zoraki yaptirilan isin fayda getirmiyecegini anlatmak icin soylenmis bir soz

Aleykum Selam Ferhat Abi

Madem böyle güzel bir konu açmışsın, yöremizden olmasa da değer verdiğim bazı sözleri yazmak isterim. Sonuçta önemli olan hepsinden alınacak derslerin olması...

• Hukukun gücünün azaldığı yerde güçlünün hukuku geçerli olur.

• Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.

• Bir yılı planlıyorsanız pirinç yetiştirin. Yirmi yılı planlıyorsanız ağaç yetiştirin. Yüzyılları planlıyorsanız insan yetiştirin.

• Kötü söz insanı dinden, tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır.

• Adam adamdır, olmasa da pulu; eşek eşektir, olmasa da çulu.

• Mal kaybeden, bir şey kaybetmiştir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmiştir.

• Adam ahbabından bellidir (Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu diyeyim).

• İnsanlar ağaçlara benzer; Dalları boşken başları havadadır, dalları doldukça başları eğilir.

• Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur. (Büyüklerin yaptıklarının küçükler üzerinde ki etkisini belirten sözdür.)

• Okumayı sevmeyene dokuz hoca az.

• Ağılda oğlak doğsa ovada otu biter. (Allah C.C. herkesin rızkını verir.)

• Ağır yongayı yel kaldırmaz.
( Davranışları ölçülü, sözleri yerinde, temkinli ve ağırbaşlı olan insanlara dış etkenler, niyeti bozuk kimseler kolay kolay zarar veremezler.)

• Zahmetsiz rahmet olmaz.

• Âlim unutmuş, kalem unutmamış.

• İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgâr ne denli güçlü eserse, ağaç da o denli sağlam olur.

• Allah cahile eşeğini kaybettirir, sonra buldurup sevindirir.

Güzel bir konu olmuş katkıda bulunmak istedim ,; Yazcağım söz bir Ata sözü yada Öz değiş değil ,ancak bu hobi ile ilgili ( kuşçulukla) yeni başlayanlara , yada konumuna bir bakıp, tekrar gözden geçirmek isteyenlere bir düstur niteliğinde ,
BELKİ BİR SLOGAN OLABİLİR değerlendirmesi size kalmış , Bu sözü yine siteden bir üyemiz den gördüm ve çok beğendim ,.. Bana böre günümüzde kuşçulukla ilgili bir çok sorunun sebeplerine ışıktutar ve özetler nitelikte ..

Neyse yazıyan bari işte Sloganımız , ; KUŞÇULUK PADİŞAH MESLEĞİDİR , ÖĞLE KALSIN !!! .. bende bu sözü ilk kim söyledi ise onun teşhisine aynen katılıyorum .. selamlarŞEREF

Bir hatıramıda paylaşayım yine kuşla alakalı; bir vakit yaşlı bir dedemize ( eski kuşçu ) yavru bir kuşu sormuştuk iki arkadaş ,
- Amca dedik bu kuş , nasıl iyi kuşmu ? Ümit varmı, nedersin sen eski topraksın bize bir yol göster .. Dedik ...
Hala yaşıyorsa Allah selamet versin , kuşu eline aldı önden baktı ve ciddi ciddi süzdü kuşu , bu arada bizde ağzının içine düşeceğiz .. - Cevapladı-- önden iyi yem yerim diyor ,
Kuşu res çevirdi yine aynı ciddiyetle baktı ve konuştu- arkadan (afedersiniz ) - iyi s .. m diyor ..
Ve sonra alaycı bir gün görmüş eda ile gülerek Asıl diyeceğini dedi, mesajını verdi .. ''Anlayana ''..
- ''KUŞ İKİ KANAT BİR KUYRUKTUR '' , güzelide , ederide hepi hepi budur oğlum .. !!
selamlarŞEREF

KUŞA YERDE BAKARSAN KUŞÇU OLURSUN HAVADA UÇURURSAN ATMACA BAKICISI OLURSUN

KUŞU %50 KANADI %50 SEYİSİ UÇURUR...

selamunaleykum
haci haciyi mekkede kuscu kuscuyu kuscular org bulur
saygilarla

yalancinin mumu KUSCULAR ORG ye kadar yanar

bunlarda benden olsun

ADAM OLMAK MEZİYET İSTER...

HERKES MİLLETVEKİLİ - BAŞBAKAN ve HATTA CUMHURBAŞKANI OLABİLİR
AMA KUŞCU ASLA....

İNSANA BENZEYENLERİ TANIDIKCA
HAYVANLARI DAHA ÇOK SEVESİM GELİYOR

KUŞ BESLEYİP UÇURMAYAN GİTSİN KANARYA BESLESİN

insan akılla adam olur sacı sakalı ağarmakla degil.

hile edenin görecegi bulacagı karşılık hileden ibarettir.

hiç bir ölü öldügüne yanmaz azıgının azlıgına yanar.

bir şeyi bulunmadıgı yerde aramak aramamak demektir.

aşk şeriatı bütün dinlerde aynıdır.aşıkların şeriatı da ALLAH tır meshebide.

bu fani dünya pazarında sermaye altındır öteki dünyanın srmayeside aşktır aglayan iki gözdür

ne insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok

Valla atasözüde değil deyimde değil ama hoşuma giden bir metnide ben paylaşayım. ;)

Bir erkeği ağlatmak..

Bir erkeği normalde de ağlatması zordur.Bir erkek duyguları...nı göstermez belli etmez onları.Kendi içine atar orada sindirir bitirir.Kendi duygularının kendi paratoneridir bir nevi.Ama bir erkek ağladığında asla sahte olmaz gözyaşları.Bir erkek ağladığında yürekten ağlar.Acısını ta derinlerde yaşıyordur artık içine atamayacağı kadar yoğun hissediyor demektir.Pişmandır demektir.Suçluluk duygusu üzüntü kaybetmişlik hepsi bir aradadır.Çünkü bir erkek sadece;gerçekten değer verdiği hayatından büyük bir parçası koparsa ağlar.Erkekler; çocuktan farksızdır…Ve çocuklar.. En sevdikleri şey elinden alınınca ağlar..Hıçkıra hıçkıra ağlar..................!

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ

SUÇLU OLUP YERE BAKACAĞINA , KUŞÇU OL HAVAYA BAK.

Geri