güzellikmi oyunmu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bağzı resimler var çok şekilli bağzı resimler var şekil yok kara kuru sizlerin görüşleri nelerdir resimdeki kuşlar gibi şekilli kuşlar ne tarz oynar oynarmı yada oyun kuşunda şekle önem verilirmi illa oyun varsa şekilde olsun denirmi

not: resim alıntıdır resimdeki kuşun sahibi kim bilmiyorum konuya uygun bir resim diye netten alıntıdır resim
150565_509924209019782_1406251226_n.jpg

bana göre oyunlu olması güzellikten daha önemli yani güzellik benim için ikinci planda

Bence kuşlarda ilk önce ırkının özelliklerindeki performansı göstermesi gerekir. Oyunlu ise ilk önce oyununu, dönek ise ilk önce dönmesine, oynak ise oynamasına bakılır. Kuşların renklerindeki desen ve kostümü ise beslecisinin kendi göz zevkine hitap eder. Şahsen benim bu şekildeki kostümlüler çok hoşuma gider. yerde bir başka güzel oluyorlar.
Fakat en önemlisi akıllı, sağlam damarlı, kanı sağlam olmalı. akıllı olmayan kuşun oyunu, oynamasını, dönmesini son kez görmüş olursunuz. ve bu gibi kuşlar çok el değiştirir. sahibinede üzüntüden başka bir şey vermez. bu tür kuşlarıda elde tutmak, aylarca uçurduğun halde kaçtığında yakalananın arkasından gitmek akıl karı değildir.

Bence bu ırka ve yetiştiriciye göre değişir şahsen ben oyuna önem veririm çünkü güvercinler uçan hayvanlar yani havada yapabildikleri benim için daha önemlidir.

SAYGILARIMLA...

Her kus irkinda kirilmamis kus tercihtir sanirim irka guzellik katmak icin baska model kuslara kirip sekil vermeye calisilmakta fakat bu seferde o kusun performans ozelliklerinden pek eser kalmiyor neden suslu oyun kuslarina rabet daha fazla resimdeki kusa sanirim bircok kisi talipli oluyodur ornegin

tabikide oyun önemli
zamanda hem oyun hem renk anlayışı hakim olmasaydı kuşcularda şimdi kuşlar bu kadar kırılmayacaktı
ne olurdu bozlarda sarı göhüs olmasaydı
miskilerde tane benek sarı göhüs olmasaydı ne olurdu şimdi kara miski antika oldu bulana aşk olsun :)
el birliğiyle oyunkuşunu bozduk
şimdi de bin pişmanız
ala olsun paçasız olsun yeterki oynasın yine beslerim
saygılar

hayalet beyaz' Alıntı:
arkadaşlar bağzı resimler var çok şekilli bağzı resimler var şekil yok kara kuru sizlerin görüşleri nelerdir resimdeki kuşlar gibi şekilli kuşlar ne tarz oynar oynarmı yada oyun kuşunda şekle önem verilirmi illa oyun varsa şekilde olsun denirmi
Bu konuya ne zamandır yazmak istiyordum ama bir türlü fırsat bulamadım.
Resimdeki kuşlar görüntü itibariyle çok güzel,albenili BENCE(ki bu beni bağlar) güzel satış kuşlarıdır.
Çoğunlukla pratik oynadıkları dönemde çok keyif veren ama sonrası pek az olan kuşlar...
Oyun kuşunda şekle önem verilirmi sorusunun yine BENCE cevabı :
Oynuyorsa şekle önem verilmez. Ama oynamıyorsa hiç değilse güzelliği için bakıcı yapılabilir (:
Şu da bir gerçek ki oynayan-oynayacak kuşun rengi alaca bulaca da olsa duruşu,endamı ayrı bir asaleti olur.
Yazdıklarım arasında eksik bilgiler olabilir.
Her ne kadar sürç-i lisan eyledikse affola...
Khalid

DÜĞÜNDE HEM GÜZEL ,HEM DE GÜZEL OYNAYANA GÖZÜM ÇARPAR..HANIM GÖRMEDEN... :haha: SEVGİLERİMLE..

BRANŞIM OLMADIĞI İÇİN ; GÜLÜMSEME KATMAK AMACIYLA KATILDIM..GÖNLÜNÜZCE HEM GÜZEL HEM DE GÜZEL OYNAYAN TAKLACILARINIZ OLSUN..

:slm:

Geri