Hacı Sefer Abi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0445.webp
    Görüntü0445.webp
    163 KB · Görüntüleme: 3,385
  • Görüntü0446.webp
    Görüntü0446.webp
    226.6 KB · Görüntüleme: 3,362
  • Görüntü0447.webp
    Görüntü0447.webp
    238 KB · Görüntüleme: 3,450
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0448.webp
    Görüntü0448.webp
    131.8 KB · Görüntüleme: 3,405
  • Görüntü0449.webp
    Görüntü0449.webp
    219.1 KB · Görüntüleme: 3,422
  • Görüntü0450.webp
    Görüntü0450.webp
    72.7 KB · Görüntüleme: 3,407
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü0451.webp
    Görüntü0451.webp
    216.8 KB · Görüntüleme: 3,427
  • Görüntü0452.webp
    Görüntü0452.webp
    178.1 KB · Görüntüleme: 3,443
SELAM
Hacı Sefer BAYRAKTAR beyin kuşlarını Mevlanakapıda İnekçi Nevzat amcanın kümesinde seyretme imkanı bulmuştum.Performans olarak gayet güzel ve meziyetli kuşlar.Her paçalı dönek besleyenin kümesinde görmek istediği kuşlar 41 kere maşallah.
Paylaşımın içinde teşekkürler

Doğrudur büyük emek ve maddiyat harcanmış kuşlar.. Bu duruma kadar getirmişler şimdi keyfini sürüyorlar ağız tadıyla..NEvzat amca bu işin profösörü dönek döndürmek O nun işi..saygılar..

Maşallah güzel kuşlar, ortamda döneğe uygun.Cumartesi günü salmanın üstüne dönek inmiş, yakalasaydım dönekci oluyodum :)

Salmanızız üstüne konan kuş maviladika muhtemelen yeni uçuşa başlamış bir kuştur bu kuşlar pırıltıya çok duyarlıdır ..BEnim fikrim kuş sahibine yakışır kaçak gelen kuştan kuşçu olunmaz..Ayrıca dönek bilhassa paçalı dönek kuşu beslemek o kuşu saahip olmak kümeste yemleyip sulayıp bakmakla olmaz..Bu tür kuşlar performans kuşlarıdır eğitimi terbiyesi uçurulması ne şekilde pırıltı atılacağı nasıl döndürüleceği zaman sabır ve iyi bir ustanın yanında çıraklık yaparak kazanılır..saygılar..Bu söylediklerimi sakın yanlış yorumlamayın genel bir kanattir bu şahsınızla ilgili bir durumdan sebep söylemedim...saygılar..

Of of off Kümesi görünce kendimi kaybettim. Harika bi kümes. Kuşlar desen ayrı bi harika. Şimdi gelde bu amcayı kıskanma.. :haha: (Nazar etme ne olur çalış seninde olur) :heyo:

Değerli arkadaşım kemal nasılsın,kümesler bir harika çok emek verilerek yapılmış kuşlarda harika herşey dört dörtlük.Eline sağlık güzel kareler yakalamışsın.SAYGILAR

hakikaten çok iyi.Kutlamak lazım böylelerini.Mavi galaça dedikleri bunlar herhalde.Kümes de çok iyi.Tebrik ederiz.

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım kemal nasılsın,kümesler bir harika çok emek verilerek yapılmış kuşlarda harika herşey dört dörtlük.Eline sağlık güzel kareler yakalamışsın.SAYGILAR
Teşekkür ederim Mehmed abi hamd olsun bi yaramazlık yok iş güç bir koşturmacadır devam ediyor...uzun zaman oldu mehmed abi arayıp bi halini hatırını soramadım kısmetse bayram için ararım..kümeslerin içini çekmeye fırsat olmaadı aslında çünkü devamlı olarak kuş uçuruluyor ardı ardına sırayla tek tek bize sadece seyretmek ve olduğumuz yerden bir kaç foto çekmek düştü ..telefonun şarjı olsaydı daha fazla kare çekip paylaşmak isterdim çünkü kümeslerhem dış hem iç olarak örnek teşkil ediyor...kolay değil tabi senelern emeği var...Tanıdığım bildiğim başta sitemizde tanıştığım ve ziyaret ettiiğim Mehmed abi(tekco) gibi güvercin yetiştiriciliğine senelerini emeklerini vermiş en iyi şekilde hakkını veren güvercin sevdalısı büyüklerimize akranlarıma ve kardeşlerimize saygılar...

Selamlar Kemal,
Gerçekten 10 numara bir mekan ve bir o kadar da güzel dönekler.
Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgilerimle..

kemal bey paylaşım için teşekkürler.yetiştirici ağabeyimizinde emeğine sağlık.

herseyiyile dort dörtluk valla
ayrıca kuşlarınızın kostumleride hoş

17 yaşındayım bursada oturuyorum ve hayalimdeki kuşlar allah inş. banada daha doğrusu isteyen herkese nasip eyler ... amin :D :hhh:

Ayıptır abicim ya :))
Can çeker diye hiçmi düşünmez insan :))
İçim eridi burada..
41000 Kere maşşallah Hırsızsız hastalıksız yırtıcısız sürüngensiz kümesler..
Miras bunlar miras..
Emeğinize sağlık

koskore' Alıntı:
Ayıptır abicim ya :))
Can çeker diye hiçmi düşünmez insan :))
İçim eridi burada..
41000 Kere maşşallah Hırsızsız hastalıksız yırtıcısız sürüngensiz kümesler..
Miras bunlar miras..
Emeğinize sağlık
Biz bunları paylaşıyoruz ki yeni yetiştirici kardeşlerimiz için güzel örnekler oluştursun..Bu kuşlar büyük emekler sayesinde elde edilmiş ve muhafaza edilmeye çalışılan ırkının en üst seviyesinde olan kuşlardır..

kemal abi eline yüreğine sağlık bu kadarmı tertipli olur bir kümes abi ben yaklaşık 8 yıldır bu ırkla uğraşıyorum vede bana göre bu benim şahsi görüşüm bunlrın paçasız olanları daha randımanlı diye düşünüyorum bu konuda yorumlarını bekliyorum SAYGILAR...

şevket16' Alıntı:
kemal abi eline yüreğine sağlık bu kadarmı tertipli olur bir kümes abi ben yaklaşık 8 yıldır bu ırkla uğraşıyorum vede bana göre bu benim şahsi görüşüm bunlrın paçasız olanları daha randımanlı diye düşünüyorum bu konuda yorumlarını bekliyorum SAYGILAR...
Bu gördüğünüz kümeslerin sahibi Hacı Sefer Bayraktar abimiz..Kendisi uzun seneler bu ırka emek vermiş ve camiasında tanınan bilinen saygı değer bir büyüğümüzdür..Bursa da çok değerli yetiştiriciler vardır..PAçasız dönekle bizim paçalılar dönüş olarak çok farklı kuşlardır ..Paçalı dönekler(makedonlar)zor kuşlardır uzun uğraş eğitim isterler..Bu kuşları döndürmek için kuşun dönüş kanadını yakalamak yüksekliğini bulmak ve geliş istikametini yakalamak gerekiyor buda kolay kazanılan bir meziyet değildir yetiştirici için..Ama döndüğü zaman :) hiç seyrettin mi bilmiyorum ama ben 100 metre kafesli ,kapalı dönüş gösteren kuşlar seyrettim seyrediyorumda ..

kemal kardeş senin aracılığınla hacı sefer abiye bursadan şükrü abinin çok selamını iletmek istedim iletirsen sevinirim bol dönekler

dönüş izledim tabi ama sakın beni yanlış anlama ben bir yorum almak amacıyla sordum sanki paçasızlar daha devirli oluyo bizde de keyif veren paçalı kuşlar var ben paçalı olanda iş yok demedim saygılar..

kemal kardeş ben paçasız derken izmir kuşlarından bahsetmiyorum ama beni yanlış anlam ben paçalı olanlar kötü demedim sonuçta bizde paçalı dönek bakıyoruz ayrıca hacı sefer abinin kuşalrının soyuda var burada onların dönüşü hepimizi mest ediyor saygılar

şevket16' Alıntı:
kemal kardeş senin aracılığınla hacı sefer abiye bursadan şükrü abinin çok selamını iletmek istedim iletirsen sevinirim bol dönekler
aleyküm esselam başüstüne..
şevket16' Alıntı:
kemal kardeş ben paçasız derken izmir kuşlarından bahsetmiyorum ama beni yanlış anlam ben paçalı olanlar kötü demedim sonuçta bizde paçalı dönek bakıyoruz ayrıca hacı sefer abinin kuşalrının soyuda var burada onların dönüşü hepimizi mest ediyor saygılar
sen paçasız derken ben izmir döneklerini anladım kusura bakma senin paçasız dediklerin tetova(kalkandelen)dönekleri daha devirli oluyor derken dün Nevzat amca nın bi ladikası döndü çok devirli dönüş çıkardı ..aynı mekanda ibrahim amca nın dönekleri var mesela onların kide karışık tetova dönekleride var normal döneklerde var.. karışık bence eşleştirmeler yapılmış o kuşlar kendi aralarında bilemiyoruz tabi evveliyatını tam olarak nasıl eşleştirmeler yapılmıştır diye..

abi bir cift pacalı döneğim var fakat kuşlarım makasta yavru alınca kanatlarına cekcem benim kuş merakım kücüklükten beri vardı tam bu işi kavramaya başlamıştım kuşlarım calındı!bende bırakmıştım ama şimdi yeniden başladım bu kuşları ucurmaya başladımda nelere dikkat etmeliyim kacırmamak için!bunlar diğer dönekler gibi her parıltıya inmedikleri söyleniyor doğrumu!teşekkürler..

helal olsun kuşların güzel kümesinde muhteşem teşekkürler hacı abi

Haci sefer ( sefer bayraktar ) abinin kuslari gercekten cok kaliteli kuslardir elimde 3 adet donegi var ve mukemmel donus e sahipler kalite asla tesaduf degildir

Geri