kemal
Üye
- Ad Soyad
- Kemal Tüfekçi
- Meslek
- kuyumcu
- İlgi Alanı
- Kuşlar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Teşekkür ederim Mehmed abi hamd olsun bi yaramazlık yok iş güç bir koşturmacadır devam ediyor...uzun zaman oldu mehmed abi arayıp bi halini hatırını soramadım kısmetse bayram için ararım..kümeslerin içini çekmeye fırsat olmaadı aslında çünkü devamlı olarak kuş uçuruluyor ardı ardına sırayla tek tek bize sadece seyretmek ve olduğumuz yerden bir kaç foto çekmek düştü ..telefonun şarjı olsaydı daha fazla kare çekip paylaşmak isterdim çünkü kümeslerhem dış hem iç olarak örnek teşkil ediyor...kolay değil tabi senelern emeği var...Tanıdığım bildiğim başta sitemizde tanıştığım ve ziyaret ettiiğim Mehmed abi(tekco) gibi güvercin yetiştiriciliğine senelerini emeklerini vermiş en iyi şekilde hakkını veren güvercin sevdalısı büyüklerimize akranlarıma ve kardeşlerimize saygılar...tekço' Alıntı:Değerli arkadaşım kemal nasılsın,kümesler bir harika çok emek verilerek yapılmış kuşlarda harika herşey dört dörtlük.Eline sağlık güzel kareler yakalamışsın.SAYGILAR
Biz bunları paylaşıyoruz ki yeni yetiştirici kardeşlerimiz için güzel örnekler oluştursun..Bu kuşlar büyük emekler sayesinde elde edilmiş ve muhafaza edilmeye çalışılan ırkının en üst seviyesinde olan kuşlardır..koskore' Alıntı:Ayıptır abicim ya )
Can çeker diye hiçmi düşünmez insan )
İçim eridi burada..
41000 Kere maşşallah Hırsızsız hastalıksız yırtıcısız sürüngensiz kümesler..
Miras bunlar miras..
Emeğinize sağlık
Bu gördüğünüz kümeslerin sahibi Hacı Sefer Bayraktar abimiz..Kendisi uzun seneler bu ırka emek vermiş ve camiasında tanınan bilinen saygı değer bir büyüğümüzdür..Bursa da çok değerli yetiştiriciler vardır..PAçasız dönekle bizim paçalılar dönüş olarak çok farklı kuşlardır ..Paçalı dönekler(makedonlar)zor kuşlardır uzun uğraş eğitim isterler..Bu kuşları döndürmek için kuşun dönüş kanadını yakalamak yüksekliğini bulmak ve geliş istikametini yakalamak gerekiyor buda kolay kazanılan bir meziyet değildir yetiştirici için..Ama döndüğü zaman hiç seyrettin mi bilmiyorum ama ben 100 metre kafesli ,kapalı dönüş gösteren kuşlar seyrettim seyrediyorumda ..şevket16' Alıntı:kemal abi eline yüreğine sağlık bu kadarmı tertipli olur bir kümes abi ben yaklaşık 8 yıldır bu ırkla uğraşıyorum vede bana göre bu benim şahsi görüşüm bunlrın paçasız olanları daha randımanlı diye düşünüyorum bu konuda yorumlarını bekliyorum SAYGILAR...
aleyküm esselam başüstüne..şevket16' Alıntı:kemal kardeş senin aracılığınla hacı sefer abiye bursadan şükrü abinin çok selamını iletmek istedim iletirsen sevinirim bol dönekler
sen paçasız derken ben izmir döneklerini anladım kusura bakma senin paçasız dediklerin tetova(kalkandelen)dönekleri daha devirli oluyor derken dün Nevzat amca nın bi ladikası döndü çok devirli dönüş çıkardı ..aynı mekanda ibrahim amca nın dönekleri var mesela onların kide karışık tetova dönekleride var normal döneklerde var.. karışık bence eşleştirmeler yapılmış o kuşlar kendi aralarında bilemiyoruz tabi evveliyatını tam olarak nasıl eşleştirmeler yapılmıştır diye..şevket16' Alıntı:kemal kardeş ben paçasız derken izmir kuşlarından bahsetmiyorum ama beni yanlış anlam ben paçalı olanlar kötü demedim sonuçta bizde paçalı dönek bakıyoruz ayrıca hacı sefer abinin kuşalrının soyuda var burada onların dönüşü hepimizi mest ediyor saygılar