koray_a
Üye
- Ad Soyad
- koray akpınar
- Meslek
- pc donanım
- İlgi Alanı
- Kediler
Heralde bu sineğe denk gelmeyen yoktur. Görünümü sineğe benziyor fakat kene gibi kan emiyor,çok çabuk çoğalıyor ve hertürlü hastalığı güvercinlere getiriyor, 2 farklı ilaç kullandım nafile bende üşenmedim taktım eldiveni tek tek ayıkladım bide namuzsuzlar ölmüyor üstünde tepinsen nafile lastik gibi ezilmiyorlar,bende penseyle çıt çıt patlattım şerefsizleri.25 30 tane sinekten çıkan kanı görünce şok oldum biz boşuna uğraşıyoruz hastalıktı falandı okadar kan kaybına canmı dayanır. Birde okuduklarıma göre bu sinekler salmonella,tricomonasis,pox vb gibi en temel hastalıkların sebebiymiş. Şimdi blotic uygulayacam fakat sitede bir çelişki var kimi diyor sakın kullanmayın tövbe daha kullanmam, kimisi diyor 5 litre 1 kapak kafa hariç komple daldır kuşu,kimi demiş fısfısla sık ama oran vermemiş vs vs..Bu blotic kesin kullanımını netleştirecek üstadlar varmı lütfen benim gibi tecrübe sahibi olmayanlar gereksiz yere yazmasınlar sitemizde pek çok konu açılmış her kafadan bir ses çıkmış, bu vesileylede blotic kullanımını kesinleştirmiş ve sabitlemiş olalım.1 saattir araştırma yapıyorum kesin bilgiye ulaşamadım .
1-)Banyo olarakmı kullanılmalı,püskürtme yoluylamı.
2-)Kaç ml suya kaç ml blotıc katılmalı?
3-)Yavru kuşlarda kullanılmalımı?
4-)Yumurtaya yatan veya yavruya kusan kuşlar varsa kullanılmalımı?
5-)İlk olarak kümesmi ilaçlanmalı,kuşlarmı?
6-)Kümes ilaçlandıktan sonra yumurta ve yavrular tehlikeye giriyormu?,
7-)Ne kadar aralıklarla ilaçlama tekrarlanmalı.
Rahatsız kuşlarda kullanılmalımı,kullanılıyorsa tehlikesi varmı?
9-)Kümes ilaçlandıktan sonra kuşlar direk içeri girebilirmi(yumurta soğumaması için)
1-)Banyo olarakmı kullanılmalı,püskürtme yoluylamı.
2-)Kaç ml suya kaç ml blotıc katılmalı?
3-)Yavru kuşlarda kullanılmalımı?
4-)Yumurtaya yatan veya yavruya kusan kuşlar varsa kullanılmalımı?
5-)İlk olarak kümesmi ilaçlanmalı,kuşlarmı?
6-)Kümes ilaçlandıktan sonra yumurta ve yavrular tehlikeye giriyormu?,
7-)Ne kadar aralıklarla ilaçlama tekrarlanmalı.
Rahatsız kuşlarda kullanılmalımı,kullanılıyorsa tehlikesi varmı?
9-)Kümes ilaçlandıktan sonra kuşlar direk içeri girebilirmi(yumurta soğumaması için)