HAKAN ÇAYLI'dan Makaracılar AFYON

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sev_seni_seveni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eray yılmaz
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Merhabalar Değerli güvercinseverler; Haftasonu yine boş geçmedik. Değerli abimiz Hakan ÇAYLI abimize ziyaretteydik. Abimizin bulgaristan makaracılarını sizlerle paylaşmak istedim. Hakan abimize bizlere kapısını açtığı için ve bizleri misafir ettiği için kendisine çok teşekkürler ederiyoruz.
AFYONDAN SAYGILAR...

Ekli dosyalar

• CIMG7281.webp
    CIMG7281.webp
    251 KB · Görüntüleme: 2,554
  • CIMG7287.webp
    CIMG7287.webp
    250.7 KB · Görüntüleme: 2,551
  • CIMG7292.webp
    CIMG7292.webp
    299 KB · Görüntüleme: 2,538
.

Ekli dosyalar

• CIMG7294.webp
    CIMG7294.webp
    341.7 KB · Görüntüleme: 2,512
  • CIMG7296.webp
    CIMG7296.webp
    155.4 KB · Görüntüleme: 2,506
  • CIMG7300.webp
    CIMG7300.webp
    184.9 KB · Görüntüleme: 2,535
.

Ekli dosyalar

• CIMG7308.webp
    CIMG7308.webp
    350.9 KB · Görüntüleme: 2,558
  • CIMG7318.webp
    CIMG7318.webp
    354.8 KB · Görüntüleme: 2,554
  • CIMG7324.webp
    CIMG7324.webp
    335.9 KB · Görüntüleme: 2,521
.

Ekli dosyalar

• CIMG7334.webp
    CIMG7334.webp
    212.1 KB · Görüntüleme: 2,494
  • CIMG7345.webp
    CIMG7345.webp
    368.8 KB · Görüntüleme: 2,531
  • CIMG7166.webp
    CIMG7166.webp
    636.1 KB · Görüntüleme: 2,525
Hakan öncelikle kuşların güzel sağlıkla bakmanı temenni ederim .Ama engüzeli kuşlarını baktığın yer ,arka profildeki yer yanılmıyorsam afyon kalesi :birde aynı yerden kuşların uçarken resim çeksen 2010 fotoraf dalında 1inci olursun .
Çok şanslı sın Güzel kuşlar ,güzel bir ortam ,allah ömrünü daim etsin .LÜLEBURGAZ'DAN Ö PAPATYA

MAŞALLAH ÇOK HOŞ GÖRÜNÜŞLÜ KUŞLAR.ÖZBEK TAKLACILARININ PAÇASIZI SANKİ SAĞLICAKLA BESLEYİN

muygun' Alıntı:
MAŞALLAH ÇOK HOŞ GÖRÜNÜŞLÜ KUŞLAR.ÖZBEK TAKLACILARININ PAÇASIZI SANKİ SAĞLICAKLA BESLEYİN

ASLINDA BU IRK GÜVERCİNLERİN TAM İSMİNİ VE PERFORMANS ÖZELLİKLERİNİ TAM BİLMİYORUZ BU GÜVERCİNLER TEKİRDAĞDAN GETİRİLİYOR(BİRAZDA PAHALI OLDUĞU İÇİN UÇURULMUYOR DAMIZLIK YAPIYORLAR)... AFYONKARAHİSAR' DA ÖNLERİNE ÇİFT TEPE VEYA TEPELİ GÜLLÜ İBARESİ KONULARAK ADLANDIRIYORUZ (ÇİFT TEPE BEYAZ ,ÇİFT TEPE KARAKUYRUK GİBİ V.S) BU IRK GÜVERCİNLERİN TAM İSMİNİ VE PERFORMANS ÖZELLİKLERİNİ BİLEN ARKADAŞLAR BİZLERİ BİLGİLENDİRİRSE MUTLU OLURUZ...

SELAMLAR SAYGILAR...

kuşçu_özcan' Alıntı:
Hakan öncelikle kuşların güzel sağlıkla bakmanı temenni ederim .Ama engüzeli kuşlarını baktığın yer ,arka profildeki yer yanılmıyorsam afyon kalesi :birde aynı yerden kuşların uçarken resim çeksen 2010 fotoraf dalında 1inci olursun .
Çok şanslı sın Güzel kuşlar ,güzel bir ortam ,allah ömrünü daim etsin .LÜLEBURGAZ'DAN Ö PAPATYA

selamlar özcan bey kale manzarımız çok güzel ama kuşlar uçarken çekilen fotorafda çok net çıkmaz diye düşünüyorum ama aşağıdaki videoda kale manzarımız kısa bir sürede olsa görünüyor.

tekrar selamlar ve saygılar.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HF_90O43iMY[/youtube]

HAKAN BEY,BU KUŞLARIN BEYAZ ÖNTEPELİLERİNDEN BEN UÇURDUM.ÇOK GÜZEL UÇUYORLAR VE MÜKEMMEL MAKARALARI VAR.BEN MAKARDAN ÇOK ÖLDÜRDÜM.BU KUŞLARI TRAKYA MAKARACILARINA KIRMIŞTIM(tepesiz beyazlara)ALDIĞIM YAVRULARDA SİTİL OLARAK BİR GÜZELLİK YARATAMASAMDA PERFORMANS OLARAK MÜKEMMEL KUŞLAR UÇURMUŞTUM.YANLIZ ŞÖYLE BİR İZLENİMİM OLDU.KUŞLARIN ÖN TEPE KANI ÇOK KUVVETLİ MELEZLEDİĞİM YAVRULARDA ZAMANLA ARKADAKİ TEPE ORTADAN KALKMASINA RAĞMEN 4-5 SENE SONRA BİLE NİZAMİ DERECEDE ÖN TEPE YAVRULAR ÇIKIYORDU.VE ÖN TEPE ÇIKAN YAVRULARIN DÖNÜŞLERİ AŞIRI OLDUĞUNDA DAHA CİK CİK KEN DÜŞÜYORLARDI.BENİM TAVSİYEM BU KUŞLARI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA UÇURUP ZEVKİNİZİ TATMİN ETMENİZ.BU KUŞLAR O KADAR DA PAHALI KUŞLAR DEĞİL.SİZE TEKİRDAĞLI ARKADAŞLAR BİR KIYAK YAPMIŞ OLABİLİR AMA BU KUŞLARI UÇURMUYACAKSANIZ BENCE TAVUK BESLEMEYİ DENEYİN.YOKSA BU İŞİN BİR AMACI OLMAZ DERİM.AFYONDAN TEKİRDAĞDAN ÇOK KUŞ GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM.TABİ DIŞARIDAN GELDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE BİRAZ TUZLU FİYAT SÖYLÜYORLAR.NORMALDE BU PİYASADA KUŞLAR O KADARDA PAHALI DEĞİLLER.KEŞKE BURDAN KUŞ ALIRKEN UÇURUPTA DÖNDÜRÜP KUŞ ALSANIZ.YOKSA KUŞLARIN İRİLİĞİNE RENGİNE ALDANIP SON 20-25 SENENİN MELEZLENMİŞ BÜTÜN KUŞLARINI AFYONA TAŞINACAK.SELAMLAR.

Tolga Akgöz' Alıntı:
.BU KUŞLAR O KADAR DA PAHALI KUŞLAR DEĞİL.SİZE TEKİRDAĞLI ARKADAŞLAR BİR KIYAK YAPMIŞ OLABİLİR AMA BU KUŞLARI UÇURMUYACAKSANIZ BENCE TAVUK BESLEMEYİ DENEYİN.YOKSA BU İŞİN BİR AMACI OLMAZ DERİM.AFYONDAN TEKİRDAĞDAN ÇOK KUŞ GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM.TABİ DIŞARIDAN GELDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE BİRAZ TUZLU FİYAT SÖYLÜYORLAR.NORMALDE BU PİYASADA KUŞLAR O KADARDA PAHALI DEĞİLLER.KEŞKE BURDAN KUŞ ALIRKEN UÇURUPTA DÖNDÜRÜP KUŞ ALSANIZ.YOKSA KUŞLARIN İRİLİĞİNE RENGİNE ALDANIP SON 20-25 SENENİN MELEZLENMİŞ BÜTÜN KUŞLARINI AFYONA TAŞINACAK.SELAMLAR.

SELAMLAR AFYONKARAHİSAR'DA BU IRK GÜVERCİNLER FİYAT 200-300 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR DEDİĞİNİZ GİBİ AFYONKARAHİSAR'A BAZI İLLERDEN ÇOK SAYIDA KUŞ GETİRİLİYOR HEMDE İYİ FİYATLARA SATILIYOR ADAMLAR BU İŞİN CAMBAZI OLMUŞLAR... DAHA GEÇEN HAFTA TEKİRDAĞ'DAN BOKSÖR YILMAZ 200-250 TRAKYA YERLİSİ VE ÇAKAL GETİRDİ VE ÇOK KISA SÜREDE SATTI BİTİRDİ. İKİ HAFTA ÖNCE KÖFTECİ AHMET İSTANBULDAN 100 TANE ÇAKAL - OYNAR GETİRDİ ODA SATMIŞTIR.AYNI HAFATA SITKI ABİ BURSADAN 100 KADAR DEĞİŞİK IRKLARDA KUŞ GETİRDİ ODA SATMIŞTIR... SON BİR AYDA YAKLAŞIK 500 KUŞ GİRDİ AFYON'A GİTTİKLERİ YERDE FİYATLARIN NE KADARA GEÇTİĞİNİ BİLEREK BU İŞİ YAPANLARIN İSTETİĞİ FİYATLARA ALIYORUZ ALIYORLAR...AFYON'LULARIN KUŞ İÇİN GİTMEDİĞİ İL KALMAMIŞTIR BİZLER ÜRETİM DEĞİLDE TÜKETİMİ SEVEN BİR MİLLETİZ NEYSE BU KONU UZAR GİDER HAKAN GİBİ BAZI ARKADAŞLARDA ÜRETİM YAPMAYA ÇALIŞTIĞI İÇİN KUŞLARINI UÇURMUYOR ŞİMDİLİK .....

BU ARADA UÇUMLARI HAKINDA BİLGİ VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ SAYGILAR.....

Afyonlu arkadaşların yoğun ve aktif şekilde bilgi aktarımları ve paylaşımları için teşekkür ederim.

Tolga Akgöz' Alıntı:
HAKAN BEY,BU KUŞLARIN BEYAZ ÖNTEPELİLERİNDEN BEN UÇURDUM.ÇOK GÜZEL UÇUYORLAR VE MÜKEMMEL MAKARALARI VAR.BEN MAKARDAN ÇOK ÖLDÜRDÜM.BU KUŞLARI TRAKYA MAKARACILARINA KIRMIŞTIM(tepesiz beyazlara)ALDIĞIM YAVRULARDA SİTİL OLARAK BİR GÜZELLİK YARATAMASAMDA PERFORMANS OLARAK MÜKEMMEL KUŞLAR UÇURMUŞTUM.YANLIZ ŞÖYLE BİR İZLENİMİM OLDU.KUŞLARIN ÖN TEPE KANI ÇOK KUVVETLİ MELEZLEDİĞİM YAVRULARDA ZAMANLA ARKADAKİ TEPE ORTADAN KALKMASINA RAĞMEN 4-5 SENE SONRA BİLE NİZAMİ DERECEDE ÖN TEPE YAVRULAR ÇIKIYORDU.VE ÖN TEPE ÇIKAN YAVRULARIN DÖNÜŞLERİ AŞIRI OLDUĞUNDA DAHA CİK CİK KEN DÜŞÜYORLARDI.BENİM TAVSİYEM BU KUŞLARI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA UÇURUP ZEVKİNİZİ TATMİN ETMENİZ.BU KUŞLAR O KADAR DA PAHALI KUŞLAR DEĞİL.SİZE TEKİRDAĞLI ARKADAŞLAR BİR KIYAK YAPMIŞ OLABİLİR AMA BU KUŞLARI UÇURMUYACAKSANIZ BENCE TAVUK BESLEMEYİ DENEYİN.YOKSA BU İŞİN BİR AMACI OLMAZ DERİM.AFYONDAN TEKİRDAĞDAN ÇOK KUŞ GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM.TABİ DIŞARIDAN GELDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE BİRAZ TUZLU FİYAT SÖYLÜYORLAR.NORMALDE BU PİYASADA KUŞLAR O KADARDA PAHALI DEĞİLLER.KEŞKE BURDAN KUŞ ALIRKEN UÇURUPTA DÖNDÜRÜP KUŞ ALSANIZ.YOKSA KUŞLARIN İRİLİĞİNE RENGİNE ALDANIP SON 20-25 SENENİN MELEZLENMİŞ BÜTÜN KUŞLARINI AFYONA TAŞINACAK.SELAMLAR.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Tolga bey,

Rica etsem Melezleme işlemi yaptığınız makaracı kuşların fotoğraflarını elinizde var ise paylaşırmısınız ?
4-5 yıl çok uzun bir süre oldukça fazla melezleme yapmışsınız şuan halen bu melezleme yaptığınız makaracılardan var mı?varsa şuan ki durumları nedir? makara ve form olarak ne durumdalar genel bilgiler bizim için önemlidir bilgilendirmenizi rica ediyorum.

Sevgiler saygılar.

HERŞEYDEN ÖNCE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM.BESLEDİĞİM KUŞLARDA HERZAMAN PERFORMANS ÖZELLİKLİ KUŞLAR YETİŞTİRDİM.MAKARACI IRKLARINDA HER ZAMAN PERFORMANS ÜZERİNE ÇALIŞILMASINI GÖSTERİŞE SÜSE GİDİLMEMESİNİ KENDİ ÇAPIMDA HEDEF EDİNMİŞİMDİR.MAKARACI IRK BESLEDİĞİM ZAMANLARDA KÜMESİMDE TEPESİZ BEYAZLARIM MEVCUTTU.15 SENE TEPESİZ BEYAZLARLA UĞRAŞTIM.ÇEŞİTLİ BEYAZ KUŞLARLA ELİMDEKİ MAKARACILARI MELEZLEDİM DENEDİM.DEĞİŞİK FORMLAR YAKALAMAK.UÇUŞ SÜRELERİNİ UZALTMAK.MAKARAYI BELLİ SEVİYEDE BIRAKTIRMAK GİBİ.MELEZLEDİĞİM KUŞLAR.BULGAR BEYAZLARI,FİLİBELER,KARABELLİLER,KISA GAGA BEYAZLAR VE SİİZN RESİMLERİNİ KOYDUĞUNUZ ÇİF TEPELİ BEYAZLAR.BU KUŞLAR İÇİNDE KUŞLARIMA DAHADA ÖZELLİK KATAN ÇİFTEPELİLER OLDU.ZAMAN İÇİNDE ÖN TEPELERİNİ KAYBEDEMESEMDE BİR ŞEKİLDE KUŞLAR KIRINDI.DÖRÜNTÜ OLARAK KUŞLAR MASADA GÜZEL DURMASALARDA FORM OLARAK HAVADA MÜKEMMEL OLDULAR.9 SAATE KADAR UÇURDUĞUM KUŞLAR OLDU FAKAT O KUŞLARDADA DÖNÜŞ AĞIRLIĞI PEK OLMADI YANİ MAKARA ÖZELLİĞİ ZAYIFTI.FAKAT DİĞER UÇMAYAN YANİ 1-2 SAAT UÇAN KUŞLARIMI HİÇ YAŞATAMADIM VE BUNLARDA HEP ÖNTEPELİ OLANLARDI.OZAMANLAR BU ÖNTEPE VASIFSIZ SAYILDIĞINDAN RESİMLEMEK İSTEMEDİM VE ELİMDE NUMUNELİK DAHİ RESİMLERİ YOK.UÇAN KUŞLARIN RESİMLERİ PAYLAŞACAĞIM ZATEN.DÜZ OLANLAR YANİ KANAT SALMAYANLAR ÇOK UÇAN KUŞLARDI.DİĞER RESİMLERDEKİ KANAT SALAN DİK KUYRUKLU KUŞ TA KENDİ BESLEDİĞİM TEPESİZ BEYAZLARIMDI.FAKAT BU KUŞLARI BIRAKALI 4-5 SENE OLDU.SON 4-5 SENEDİR YÜKSEK UÇUŞ KUŞLARINDAN BESLİYORUM SIRP YÜKSEK UÇUCULARIYLA TANIMA FIRSATIM OLDU.VE BU KUŞLARINDA UÇUŞLARINA HAYRAN OLDUĞUMDAN BU KUŞLARI BESLEMEYE BAŞLADIM.HALENDE BU SIRPLARI UÇURUYORUM.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0178.webp
    Fotoğraf-0178.webp
    22.5 KB · Görüntüleme: 1,215
  • Fotoğraf-0180.webp
    Fotoğraf-0180.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 1,182
  • Fotoğraf-0176.webp
    Fotoğraf-0176.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,148
DİĞER RESİMLERİDE PAYLAŞIYORUM.BU RESİMLERİMDEN ELİMDE BİR ALBÜM DOLUSU VAR.BİR ARAYA GELİNEBİLSE ANLATARAK DAHA GENİŞ ÇAPLI BİR BİLGİ PAYLAŞIMI OLACAĞI KANISINDAYIM

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0181.webp
    Fotoğraf-0181.webp
    23.9 KB · Görüntüleme: 1,112
  • Fotoğraf-0179.webp
    Fotoğraf-0179.webp
    28 KB · Görüntüleme: 1,142
  • Fotoğraf-0182.webp
    Fotoğraf-0182.webp
    27 KB · Görüntüleme: 1,019
HAKAN BEY sizde 29,30mayısta lüleburgaza gelin tüm trakyalı kuşçular orada buluşuyor hem kuş bakarsınız veya satarsınız,fiyatlar hem sizin oradaki gibi uçuk değil .
Tüm afyonluları bekliyoruz.Lüleburgaz'dan Ö PAPATYA

BUNLARDA AYNI IRKIN KOSTÜME KAÇAN KUŞLARDAN

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0175.webp
    Fotoğraf-0175.webp
    25.6 KB · Görüntüleme: 1,169
kuşçu_özcan' Alıntı:
HAKAN BEY sizde 29,30mayısta lüleburgaza gelin tüm trakyalı kuşçular orada buluşuyor hem kuş bakarsınız veya satarsınız,fiyatlar hem sizin oradaki gibi uçuk değil .
Tüm afyonluları bekliyoruz.Lüleburgaz'dan Ö PAPATYA

Selamlar Özcan bey size hakan'nın adına cevap yazıyorum aslında çok gelmek istiyor ama işlerinden dolayı gelemiyor.. Aslında bende gelmek istiyorum ama tam sınav haftasına denk geldi o hafta açık öğretim sınavım var. Afyon'dan giden abiler var zaten çoğu kaçırmıyor festivalleri neyse teşekkürler saygılar...

Geri