halsiz gibi.. Cevap verinn...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Bisey sormak istiyorum 1 cift dumanli aldm 2 gun oldu alali hic biseyi yktu ama disisi surekli kabariyo gagasiyla kanadini byerlerini temzlmye clisio kandi bantli oldgu icn ypiyo olablr mi kabarmasi... Birde erkek miskim ve disi kaplama miskim var erkk disiye kur yapiyo boynuna fln vruo ama disi hmen kaciyo ne ypabilirm disi kizgin olmadigi icn midir?? Cevap vrirseniz sevinirim..

Bana kalırsa bu olumsuz bir durum değildir . Her kuşun yaptığı gibi normal bir tüğ kabartma kaşınma durumu olabilir. Fakat kuşunuzda güç kaybı, iştahsızlık, tüy kabartma, titreme, gerginlik hali, yeşilimsi ishal gibi belirtiler varsa Solunum yollarına bağlı bir hastalık da var olabilir. Böyle belirtiler varsa buradan belirtiniz.

Kuşlar hemen eşe girmezler iki kuşunda istekli olması gerekir , kuşlarınızı kendi haline bırakın rahat ferah bir ortam sağlayın ve yemini suyunu düzenli şekilde verin onlar eşe girip yavru yapacaktır..
Saygılar..

güç kaybı yok kanadindan flan güzel ses çıkıyo tek kanadi bantlı oldugu halde kalknca biraz yükselp inerken bile oynuyo istahsizlikta yok yani yem flan yiyiyo ama bantlı olan kanadni flan sürekli kabarp bişeyler yapmaya çalısıyo anlamadim gitti :) bde bunun erkegi yatıyo ses çkartp druo disi içn yuva yapıyo olabilr mi disiyi tutcagm zamanda guuk yapıp erkekte yuvada yere yatp öyle yapıyo neden olabilir..?

sezo4434' Alıntı:
güç kaybı yok kanadindan flan güzel ses çıkıyo tek kanadi bantlı oldugu halde kalknca biraz yükselp inerken bile oynuyo istahsizlikta yok yani yem flan yiyiyo ama bantlı olan kanadni flan sürekli kabarp bişeyler yapmaya çalısıyo anlamadim gitti :) bde bunun erkegi yatıyo ses çkartp druo disi içn yuva yapıyo olabilr mi disiyi tutcagm zamanda guuk yapıp erkekte yuvada yere yatp öyle yapıyo neden olabilir..?
Sizin kuşunuz gayet sağlıklı, yumurta yapacak her kuşun yaptığı normal hareketi sergiliyor. O ötmesinin sebebide yuva kızıştırıyo olmaları yakında yumurta yapacaklardır..

tamam tesekkürler.. birşey daha sorucam zten alali 3 gün oldu onlari yuvaya getirelide ama hiç üstüne çktgni görmedim sadece kur yapıyo bbde dişiyi tutcagım zaman dişide ses çkarıyo saglıklı ama bide kanatları biraz düşük duruo o neden olabilir

Kuşun kanatlarını bantladığınız için kanatlarını salmış olabilir. Zamanla yuvalarına alıştığında çiftleşip yumurtalarını yaparlar siz merak etmeyin.

peki bu dişinin yuvanin köşesine gidiyo yyere yatp ses çkartmasi neden olabilir erkek yapıyo bunu geçiyo ötüyo yatıp kur yapmıyo guuuuk diye ses çıkarıyo

sezo4434' Alıntı:
peki bu dişinin yuvanin köşesine gidiyo yyere yatp ses çkartmasi neden olabilir erkek yapıyo bunu geçiyo ötüyo yatıp kur yapmıyo guuuuk diye ses çıkarıyo
Bu sorunuzun cevabını 3 mesaj yukarıda vermiş bulunuyorum. O sesi çıkartmalarının sebebi yuvalarını kızıştırıyo olmaları ve yumurta yapacak olmaları...

Tm cok tsekkurler yani knatlarnin braz dusuk olmasnda ve kbarmasnda sorn yok dmi halsz flan degl.. Ymurtlcagi icn dsurmus olablr mi knadni kyruk altna

Kuşlarınızı alalı 2 gün olduğunu söylüyorsunuz bu yüzden yumurtlaması zor bir ihtimal. Eğer aldığınız şahısta yada aldığınız yerde eşleşmiş iseler yumurta olabilir .. Fakat yukarıda belirttiğiniz gibi erkeğin yanaşma isteği halinde dişinin kaçması şu anda yumurta olmadığı gösteriyor.. Sorunuzun cevabı budur. Saygılar.

peki ne kdar süre sonra yumurtlarlar erkek kızgın kur yapıyo ama çiftlestiklerini görmedim daha.. ama dişiyi tutcagim zaman neden ses çıkartır erkegide öyle yapıyo.. ve yumurtası oldugunu nerden anlayabilirim?

Kardeşim üst mesajlarda da aynı soruları sordun ve defalarca aynı cevapları verdim . Yorumlarımı iyice oku herşeyi anlarsın.

tmmda çiftlestiklerini görmedim aldgm yerde çiftleşmiş olabilrler ondan mi böyle yapıyolar yani yumurta için mi?

EVET

Geri