halsizlik kabarma ve ayni gün ölüm.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HxKxN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

HxKxN

Üye
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Yaş
57
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan hakan
Meslek
isci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar ben almanyada taklaci güvercin besleyen bir güvercin severim.
Basima öyle bir illet geldiki 4 gün icinde tam 170 Adet güvercinim öldü;Güvercinlerimdeki hastalik belirtisi ise Halsizlikle baslayan,kabarmaya ve yem yememeye ilerleyen ve ayni gün ölümle sonuclanan bir hastalik:NE OLUR BANA BU KONUDAKI YARDIMLARINIZI AKTARIN Ne yapmam gerektigini bana yazarsaniz size minnettar kalicam;
SAYGILARIMLA.
 
belli ki hastalık bulaşıcı ölen kuşlardan bi tanesini veterinere götürürsen sana gerekli bilgiyi vericektir
 
Bu gün dediginiz gibi yaptim fakat almanyada bu prosedürler okadar zor ki,bayagi ugrasmak gerekiyor;Sonuc ise tam 4 gün sonra gelecek,kisaca zaman cok uzun;Yinede tesekkurler.
 
s.a arkadaşım kuşlarında büyük ihtimalle veba var Güvercinler hasta olmasından birkaç gün sonra burun, boğaz, göz ve dışkıdan virüsü etrafa yayarlar. Kuluçka dönemi 3 günden 21 güne kadardır. Yaklaşık 4 hafta sonra güvercinlerin %30 u hastalığı atlatır.

Hastalığın Semptomları

İshal, zayıflama, az yeme, çok fazla su alımı hastalığın başlıca belirtileridir. Her iki ayakta da felç, ürkeklik, buynun eğilmesi, denge kaybı, devrilmek, geri geri gitmek görülür. Güvercinlerin çoğu ölür.

Hastalığın Tanımı


Virüs özellikle tam teşeküllü laboratuvarlarda, ölü kuştan alınan beyin ve böbrek parçalarından tanımlanır. Kuştan, hasta olduktan 2 hafta sonra alınan kan örneğinde antikor kanıtları görülelebilir.

Hastalığın Tedavisi

Diğer tüm viral hastalıklarla birlikte, hastalığa yakalanan güvercinler için etkili bir tedavi yoktur. Sürüden birinin bu hastalığa yakalandığından şüpheleniyorsanız, hastalığın yayılmasını önlemek için 'tüm' güvercinlere koruyucu aşı uygulanabilir. Görünüşte hasta olan güvercinler diğerlerinden uzaklaştırılmalıdır ve aşılanmamalıdır. Çünkü virüsü yayarak sürünün kalanını aşının koruyuculuğu elde edilene kadar diğerlerini de riske sokar.
Savunma sistemlerini güçlendirmek için livimum ve vitamine b12 ile destek tedavi uygulanmalıdır.

Benzer Durumlar

Salmonellosis



tüm gercek kuşculara selamm olsunnn


SAYGILAR
 
Arkadaslar daha öncede söyledigim üzere ölen kuslarimin incelenmesi sonuclari geldi ve kalan kuslarima doctorlar tarafindan TETRACICLiN etken maddesi iceren ilac verildi;adina gelince adi yani hastaligin adi belirtilmemis insallah bu ilac iyi gelir;2 litrelik suya bir poset atilmak sureti ile kuslara verilecek.
Dileyen arkadaslar icin isminide verebilirim.
SAYGILAR/HaKaN
 
mrb arkadaşlar yazılanları okudum aynı sorun bendede var 2 gunde tam 7 tane saglıklı diye bildiğim kuş öldü belirtiler aynı araştırdım piyasada arkadaşın yazdıgı bu etken maddeli ilaç varmı diye insanlar için kullanılan tetra tb ilacında bu etken madde var ben bugun kullanmaya başlıyorum sonucu yazarım ihtiyacı olan ecz alabilir saygılar.
 
Arkadasim bu ilaci 4 gun kullandiktan sonra :
PARAMIXO adi ile bilinen(sallabas) asisini butun kuslarina mutlaka yapmalisin cunki bu hastaliktan kurtulan kuslarinin %25 inde sallabas olma ihtimali olacak.
daha sonra ise salmonella asisinida tam 14 gun sonra yapacaksin.
Bilgilerinize.
 
Geri
Üst