HALSİZLİK VE İSHAL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan samedovic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

samedovic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samet Samet
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
SELAMÜN ALEYKÜM arkadaşlar yeni yeme düşen yuva kardeşi yavrularımdan birinde tüy kabartma, halsizlik, iştahsızlık durgunluk, ve resimdeki ishal resim bu bahsettiğim kuşa aittir. yem yemiyor ve yeni yeme düştüğü için kilo kaybıda var. Kardeşide biraz durgun ama buna göre biraz daha canlı ve yem yiyor. nasıl bir tedavi uygulamalıyım yardımlarınızı bekliyorum. sitede araştırdım ishal ve halsizlik için birden fazla tedavi ve teşhis var. Dışkıya göre deneyimli arkadaşların abilerin yardımlarını bekliyorum. Kuşlarda ilk durgunluk 3-4 gün önce başladı ve artarak devam ediyor.

Ekli dosyalar

• DSC_0975.jpg
    DSC_0975.jpg
    752.2 KB · Görüntüleme: 2,735
  • DSC_0976.webp
    DSC_0976.webp
    642.7 KB · Görüntüleme: 3,093
  • DSC_0977.webp
    DSC_0977.webp
    371 KB · Görüntüleme: 2,963
Canım kardeşim havalar sıcak eğer sende biraz yavrulara su takmiyesi yapıyorsan ishal normaldir yani yavru ishali ama rengi yeşile dönerse tehlikeli kaç kuşun olduğunu bilmiyorum ama 10 -15 kuş için önerim 1-1,5 litrelik suluğa yarım çay kaşığı nuframisin toz ile yarım çay kaşığı (eczaneden alınacak mikostatin) iyice karıştırılıp verilebilir suluktan içemiyorsa gagayı kırmadan açıp pipet ve şırınga yardımıyla 3-4 günde geçer selamlar.

Cevap için çok teşekkür ederim ben su takviyesi yapmıyorum. Bu iki kuşu ayırıp önlerine bi kapla su koydum ve direk su içtiler ve su içme eğilimlerinin fazla olduğunu gözlemledim ayrıca dışkıda katı ve renkli kısım olmadan aynı su gibi saydam dışkıda gözlemledim. Ama kuşlarda gözle görülür bi kırgınlık var ve zayıflama var

Canım kardeşim yaz sıcağından kaynaklanan biraz da ateş oluşmuş anladığım kadarıyla dediğim gibi sularını kendisi içiyorsa resımlere baktım yavru ishali ateş yapmış bulabilirsen o iki karışima yarım çay kaşığı geosol ilavesi yap ateşi de kesmiş olur hayvanlar rahatlar selamlarımla.

Teşekkür ederim abi esenler- bağcılar civarında bu ilaçları temin edebileceğim bi yer biliyormusun gün içinde temin etmeye çalışacağım.

Canım kardeşim bilgisayarı kapatıp kümese gitmiştim Esenlere giden yolun üzerinde Bayrampaşa Emniyet Müd.yan sokağında İstanbul Bayrampaşa Posta Derneği sokağında (Gamet ) diye bir dükkan var Nuframisin,Geosol ,u ondan Mikostatini de semt Eczanesinden alabilirsin selamlar kafan takılırsa yazabilirsin zaten E -Postanada yazmıştım selamlar.

Abi yardımların için çok sağol bende ilaç isimlerini alınca evden çıktım gop alifuatta yem aldığım yerden telefonla arayıp geosolu temin ettim nifuramycin temin edemedim malesef.
az önce 1,5 lt suya geosol ve mikostatitini söylediğin ölçülerde karıştırıp önlerine koydum. her sabah yenileyip akşamdan önlerinden alıcam.
Ek olarak bu karışıma bal, pekmez, sarımsak yada limon eklememin zararı yada faydası varmıdır abi

Canım kardeşim gop airfiloto onu anlayamadım ama nuframisin ishale çok iyi gelir bal pekmez ve sarımsak artırabilir gibime geliyor ben henüz kümese gitmedim sana birkaç gün idere edebilecek ishal için ilaç verebilirim ben ramide oturuyorum bir ortak nokta bul ben sana taktim edeyim istersen şişeyle (hiç açılmamış şişe)veya bir kağıta sarıp birkaç sefer kullanırsın ona para almam şişe ise 20 TL ben kümese gitmeden yazarsan çözüm bulabiliriz selamlar.

Bugün içinde müsait dilim Abi teşekkür ederim geosol ve mikostatin etkisi olr diye umuyorum inşallah 2-3 gün bunu uygulayım gün aşırıda gelişmeleri buraya yazıcam Gop Ali fuat abi bahsettiğim

kandiyiyazis..candida abenizis...mantar enfeksiyonu....salgın şeklinde hızlı ilerler..tüm salmanı ve araç gereçlerini dezenfekte ve kullandığın yemlere dikkat etmelisin..metronidazol ve nystatin birebir kombine etmelisin..diğer arkadaşlar nystatin yazmışlar doğrudur..tedavi süresi 3-7 gün salgının şiddetine göre değişebilir

Geri