hangi bakıcı ırkı altında yumurtta olmasada bakar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
selamın aleyküm ustalarım arkadaşlarım ve kardeşlerim...
yaklaşık 3 saattir aradım taradım soruma cevap bulamadım 12 sayfalık bir konu vardı en iyi bakıcı ırkı hangisidir diye onu okudum ama net bir cevap bulamadım bende size sormaya karar verdim, ben geçenlerde 10 tane yani 5 çift kafa kuyruk mavi bozalı aldım yeni bir kümes düzdüm ancak sayaların yavru bakmadığını öğrendim, benim size sorum şu hangi ırk bakıcı güvercin kendisi yumurtlamamışta olsa altında yavrusu olmasada altına yumurta veya yavru koyduğumuzda bakar?
açıklamak gerekirse ortada fol yok yumurta yokken altına yumurta veya çıkmış yavru koysam bakar bağdat ırkı yumurtası veya yavrusu olmadığı halde başkasının yavrusunu sahiplenip bakıyormuş doğrumudur veya bunun gibi ırk bileniniz varmıdır

cevap yazıp bilgisini paylaşanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım
iyi akşamlar saygılarımla Atakan

Merhabalar.
Öncelikle dediğiniz "sayaların yavru bakmadığı" konusunda sizinle aynı düşüncede değilim.Her güvercin , rahatsız edilmediği ve güzelce bakılıp yemini , suyunu , ilgiyi alakayı , sevgiyi sahibinden aldığı sürece yumurtasınada yavrusuna da bakar.(İstisnalar hariç)
Altında fol yokken yumurta yokken altına konulan yumurtaya , yavruya yatacak tek güvercin dişisi kısır olan güvercin çiftleridir.Onun haricinde direk altına konulan yumurtaya yavruya bakan bir ırk bilmiyorum.Bakan güvercinler vardır elbette fakat xx ırkı kesin bakar diyemeyiz.Güvercinin iç güdüsü ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.

Atakan, uçan kuşlar, kapalı kümes kuşlarına nazaran yavruya daha az bakarlar bu doğrudur, ama hiç bakmazlar gibisinden konuşmak tamamen yanlıştır. Uçan kuş performansını havada kümes dışında sergiler, kapalı kümes (damızlık) kuşlarda hünerlerini kümes içinde sergilerler (bol bol yavrulayarak)..

Benim sayalarım (kelebeklerim) çok güzel yavru bakıp büyütüyorlar, çünki kapalı kümesteler işleri bu..

Sana önerim, şayet kuşlarını hızlı çoğaltmak istiyorsan ve aynı zaman da ben bunları uçurayım izliyeyim diyorsan, 3-4 çift yatık kuş bulman, bu posta (alman) olur, taklacı olur vs. olur, hatta yoz sayalardan bile olur, bu kuşların kanatlarını makaslarsın ve sadece bakıcı olarak kullanırsın, Elindeki uçan çiftlerinden birisi yumurtlayınca 2 gün sonra altlarından yumurtayı alır bakıcıların altına sürersin. Kuşları uçurmaya devam edersin, Yumurtaları altlarından gittiği için hemen tekrar yumurta hazırlığına girerler, 1 ay içinde tekrar yumurtlarlar bu şekilde hem hızlı yumurta almış olursun, hem de bakıcılara baktırıp uçan kuşlarını performanstan düşürmemiş olursun..

Not: Bakıcı olarak alacağın kuşlar kesinlikle çok iri ve yatık kuşlar olmalı, Bunların içinden de kendisi yumurtlamadığı halde altına tavuk yumurtası bıldırcın yumurtası bile sürsen yatabilecek kuşlar mutlaka çıkar, benim 1 takım filibem var, bakıcı olarak kullandığım, altına buzdolabından çıkarıp koyduğum beyaz tavuk yumurtasına bile yatıyor, 2 gün sonra yumurtayı almaya kalktığımda da kanat atıyor bana :)))

sağolun değerli bilgileriniz için :tamam: ama mesut ağbi ben zaten kuşlarımı hiç uçurmuyorum tavanı omuz hizasında bi salmam var 3 m uzun 2 m geniş içinde banyo için 1m ye 30cm banyosu falan yemlik suluk var meneral kaplarıda alcam yakında ben üretim için aldım hem kostüm göz zevki hemde para kazanma amaçlı beni yanlış anlamayın babam hiç istemiyo benm kuş bakmamı kendisi çok seviyo fakat okulumu aksattığımı düşünüyo bende kuşların para ya dönüştüğünü gösterip izin vermesini sağladım ama dün bir konuda okumuştum bağdat güvercini altında yumurta yokken koyulan yumurtayı veya yavruyu bakıyormuş bir seferde 4 yavru bile bakabiliyormuş doğruluk derecesi nedir eğer doğru değilse bu tip bakıcılar varmıdır, dediğim gibi ben kuşlarımı hiç salmıyorum dışarıya hep salma ve kümes içindeler uçmuyolar işleri üremek, mesut ağbi eğer deiğin gibi kendileri bakar diyorsan bakıcı almam ama bakamayabilirler dersen ya bağdat güvercini yada yakın arkadaşımın ağbisi yarış ve bakıcılık için posta bakıyo bi çift alman postası var almancı bunlar kolay şekilde alman postası alabilirim ama yavru olarak nedir sonuç ağbi ne yapmalıyım sizce?

herkese iyi akşamlar saygılarımla Atakan

BAKICI IRKI DİYE BİRŞEY YOK.

Senin bakıcı falan almana gerek yok bu durumda, Damızlık kümesteki kuşlar kendi yavrularına kendileri bakarlar. Damızlık kümeste dikkat etmen gereken husus, follukların geniş ve fazla sayıda olması, Damızlık kuşlar yumurtalar kırılıp yavrular çıktıktan sonra 15-20 gün yavrulara bakarlar sonrasında dişi kuş hemen yuva kızdırmaya tekrar başlar (başka bir folluk), 1 hafta içerisinde de tekrar yumurtlar, ve dişi kuş yavrulara bakmayı bırakır, erkek kuş ilk yavrular yeme düşene kadar bakmaya devam eder, yavrular yeme düştüğünde diğer yavrular yumurtadan çıkmış olur hemen onlara bakmaya başlar.. Damızlık kümes mantığı budur :) Seri üretim :)

mesut ağbi çok sağol anladım folluklarımı kendim çaktım geniş tahtadan kitaplık gibi oldu her bölme 30cm yükseklik 3 derinlik 6o genişlik yetermi acaba 6 bölme var 3 te bekar tüneği yeni kuşlarım ve kümesimi, salmamı sizlere göstermeyi çok istiyorum fakat dijital kameramın şarj cihazı bozuldu foto çekemiyom kapıya 30 a 30 kapak yaptım havalandırmaya çok özen gösterdim kümesimim arkası rüzgarı en çok alan yer oraya tabandan 10 - 15 cm yukarıya delikler açtım telle fare sansar koruması yaptım kümesin önü ise rüzgarı hiç almayan yer orayada tabana 0 olarak 5 cm lik boydan boya boşluk bıraktım, bu arada kümesimin önüne restorantlarda masa üzerine koyulan cam benzeri pilastik şeffaf pvc ile kapattım kümes sıcak olsun ve güneş ışığı olabildiğince çok girsin diye havalandırmada sadece kümesin tabanından rüzgar geçiyo yukarıya çıkmıyo taban kuru kalsın kuşlar cereyanda kalmasın diye umarım yeterli olur şuan beni büyük bi sorundan kurtardın mesut ağbi bakıcıya zaman ayırmak ve yumurta değişikliğinin zamanını tutturmak falan çok zaman ve emek gerektiriyo şahit olduğum kadarı ile sağol ağbi...

herkese iyi akşamlar ve bol yavrulu günler saygılarımla Atakan...

Geri