Hangi Güvercini Önerirsiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yigido
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

yigido

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut koca
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selamın aleyküm arkadaşlar ben güvercin beslemeye yeni başlıyıcam hangi ırkı önerirsiz çabuk alışmasını istiyorum

Re: Kuş

Selamlar Umut,

Güvercin konusunda bilgi vermeden önce, bu hobinin sana bazı puf noktalarından söz edeyim. Güvercin beslemek sabır ister, güvercin beslemek emek ve zaman ister, bu iki noktayı göz ardı etmemeni ve ona göre güvercin beslemeni tavsiye ederim. Güvercin beslemeye nasıl bir ortama baslayacağını yazsaydın, daha aydınlatıcı görüşler yazabilirdim. Genel olarak Saya cinsi ve baska cinsi (bango) güvercinler çok daha çabuk yuvalarına kümeslerine alıştıkları gözlemlenmiştir. Bu alıştırma aşamasında senin işini kolaylaştıracak iki ana konu besleyeceğin kuşların eş olmaları ve onlara sağladığın kümes ve yuvalık ortamlarının yaşanabilir olmasıdır. Bu ortamları sağladığında ikinci aşama yukarıda belirtiğim güvercin beslemenin püf noktalarından sabırlı olacaksın, bebek adımları ile ilerleyerek güvercinlerini alıştıracaksın, belli bir süre güvercinlerini dışarı çıkarmayacaksın, yemlerini yuvalarından yemelerini sağlayacaksın, bu süreden sonra alaca karanlık vakti kümesin kapısını açıp kuşların kendi istekleri ile kümesin dışına çıkmalarını ve gezinmelerini sağlayacak gözlemleyeceksin, alaca karanlık vakti olduğunda güvercinler uçmazlar ve sığınacak geceyi geçirecek bir yer ararlar oda senin kümesin olacaktır. Bunu sabırla yapacaksın, güvercinin kümesinden uzaklaşma aşamasını metre metre ilerleteceksin, bu aşama sırasında güvecinler eş olanlar zaten artık senin onlar için hazırladığın güvenilir, hijyenik ve rahat ortama alıştıkları için bu ortamda yumurta yapılır diyecekler ve bunun için kur yapmaya, çiftleşmeye ve yuva yapmaya başlayacaklardır. Bu aşamada yuva yapmaları için kümesin içine çam çöpü, süpürge çöpü v.b. yuva yapmalarına yardımcı olacak maddeler koyman gerekmektedir. Onlar bu maddeleri yuva olarak belirledikleri yere taşıyacaklardır. Dişi yumurtaya yatıp, yumurtaladıkdan sonra artık o güvercinler senin kümesine alışmış demektir. Kovsanda bir yere gitmezler.
Güvercin beslemek alıştırmakla bitmiyor tabi ki, onların haftalık yem ihtiyaçları (karşılık yem, pirinç buğday v.s.) ve içme sularına katacağın bir çok vitamin minarel ve doğal antibiyotik sağlayan sarımsak elma sirkesi gibi katkı maddelerin düzenli olarak güvercinlerinize vermeniz, onların temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamanız gerekmektedir. Bu sözünü ettiğim konularda güvercin beslemenin ikinci püf noktası olan emek ve güvercinlerinize ayıracağınız zaman ile eş değerde olacaktır.
Yazım biraz uzun oldu ama güvercin beslemek hadi ben güvercin beslemeye başladım demek ile olmuyor. Bu yazımı eğer sıkılmadan ve dikkatli satır, satır okuduysan ve güvercin beslemenin anlamını, önemini idrak ettiysen güvercin alıp besleyebilirsin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kardeşim zaten aykut abi senin kuşçuluğa başlamk için vericeğin kararları yazmış.bu kararları kendi kafanda onaylarsan kuş secimine gec benim görüşüm kümesinin olduğu yer çatıysa mardin dolapçı kelebek yani izlerken keyif alabileceğin ırklar secmelisin haa diyorsanki benim yerim yerde ve ya balkonda ozaman baska bonjili tipp gibi ırklar secmendir. yani diyecğim yerin çatıysa oyunlu kuş besleyebilirsin ama yerde veya balkondaysan düz kuş besle

merhaba her iki mesajada katılıyorum önce adam gibi bir kümes kuşların ıslanmasın her tarafından rüzgar yemesin sonra kuş seçimine geç mardin beslicem oyununu izlemek hoşuma gider dersen yawru alacaksın neden yawru aldıgın kişi çatıya indiriyordur sen getrirsin yere indirmeye çalışırsın akşama kadar hatta 2 3 gün bekleyebilirsin onun için yawru alırsan yerden kalkıp inmeye alışık oldugu için rahat edersin aramıza katılman dilegi ile

aramıza hoşgeldin. bence bango,baska gibi evine sadık kuşlarla başla,sonra diğer ırklardanda alabilirsin.

bence kus öneri ile seçilmez illa inceden guvercin gormussundur hangisi senın icin daha guzel geliyorsa onu beslemeni oneririm

Abilerim sizlere sorularım olacak.ben güvercin beslemeye yeni başlıcam.yuvam bahçe tarafında kolay alışsıar diye yandaki ağaçları kestim.besleyeceğim kuş sayısı4 civarında bana bunları yuvaya,etrafa nasıl alıştıracağımı söylerseniz iyi olur en başından başlayın.kanatlarını bantla yuvanın çatısına fln koy en başından bna anlatın.

diğer arkadaşların ve abilerinde yazdığı gibi zaman mekan ve imkanın varsa e bu işe gerçekten niyetliysen, kırma bir iki çift kuşla başla derim. çünkü zamanla güercini besleme yada bırakma kararı alacaksın. zorlama olmazsa olmaz ne sen kuşlara eziyet et ne de onlar sana. anladığım kadarıyla kümesin bahçede önce aldığın bir iki çift kırma (kuşlar ya yavru yada kızgın eş olsun)kuşu 3-5 gün kümeste yemlemek kaydıyla kanatlarını bantlayarak bahçende gezdir. artık kendileri kümese girmeye çıkmaya başladıklarında kümeste de yer sahiplenince erkeğin birini sal ama uçurma bi gün sonra diğer erkeği de sal onlar alışınca dişileride salarsın kuşları hiç kaldırma onlar isterlerse kendileri kalksın mümkünse yerde bi kuş bırakki çatıya çıkanları indirmen kolay olsun. zamanla kuş zevkin şekillenir taklacı dalıcı dönücü vs. bir ırka gönlün kayar. ondan sonra beslemek istediğin ırktan sağlam bi damar bulmaya çalışırsın elindeki kuşlar onların alışmasında kolaylık sağlar. bir müddet beraber besler elindeki kırmaları bakıcı yaparsın daha sonra kırmaları elinden çıkarır beslemek istediğin kuşla devam edersin. biraz uzun oldu ama artık affınıza sığınıyorum. inşaallah faydalı olur.

öncelikle senin görüp beğendin bir kuş olmalı.eğer beğendin bir kuş olursa onu severek beslersin.alışmsı kolay olan bir güvercin diyorsan hünkari, bango v.b.ve ya yavru bir kuş alırsın senin kümeste büyür sana ve kümese alışır. taklacı oyuncu kuş istiyorum diyorsan sütbeyaz, kelebek, mardin, v.b uçuş kuşu istiyorum diyorsan posta, israil filo v.b kuşlar besleyebilirsin.eğer bu kuşlarda da alışması kolay olsun diyorsan yavru güvrecin alabilirsin.

Selamlar,

Tabikide Oynar beslemelisin!

Yanliz Cabuk alismazlar alistiklari zamanda biyere gitmezler.

Saygilarimla

Geri