Hangi Irk Beslemeliyim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan r1_primo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

r1_primo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğann
Meslek
Tabelacı
İlgi Alanı
Slm arkadaşlar.

Hemen soruya giriyorum. Evim gaziantep şehrin içinde, mahalledeki tek bahçeli ev bizimki. Etrafımda uçan (Sadece alt-üst sokakta) 4 bölük kuş var. Evin etrafında en yüksek 2 katlı evler mevcut ben bahçeden yer seviyesinden uçurabilecegim bir kuş türü beslemek istiyorum. 7 tane posta ve kırmaları var fakat yiyici takımı uçmuyorlar bi türlü. Forumda Mardin taklacıları ve özellikle Hünkari leri görünce resmen aşık oldum. Ama kuşlara eziyet etmek istemiyorum. Bahçeden uçabilecek mümkünse evine sadık kuş türü önerebilirmisiniz ? Şimdiden herkese teşekkürler.

Bir kere kuş hastalıktır abicim,aldınmı,hırs yaparsın en iyi kuş benim olsun dersin.Ha,ben yapmam diyosan sana bango türünü öneriyim,bende bi çift besliyorum.Düz uçuyorlar,uçup gelirler yani.Rüzgarlı havada takla şaşırma ihtimali yok ama alıştığından emin olunca uçur
saygılarımla..

Yok ben hırs bakım faslını zaten gectimde bakabilecegim ortamda nasıl bir tür daha iyi olur onu öğrenmek istiyorum. Yoksa tür ne olursa olsun bakım konusunda ne gerekiyorsa sonuna kadar yaparım.

Abi bana kalırsa al bi çift bango,zaten zamanla üreyecekler,2 çift 3 çift derken bir bakmışsın bahçen kuş dolmuş.Bakımına gelirsek, karışık yem al abicim,öyle çok özentili bir bakım istemiyor,yem su o kadar.Ama kuşları mutlaka uçurmalısın,yoksa kuşa daha çok eziyet etmiş olursun.Eğer bir sorun çıkarsa bizim burada çok iyi bir kuşçu var,her hastalığa çare bulan biri,anlayan biri.
Yazın,ben iletir cevabını size aktarırım.Örnein benim kuşum yumurta felci geçirmişti bir hap verdi ertesi sabah cin gibi maşallah :)

Bahçeli ev diyorsun. Güzel bir kümes yaptınmı her türde besliyebilirsin bahçede. Çevredeki binalarda yüksek değilmiş. Taklacı öneririm. Yada kelebek. Oyunlu kuş daha keyifli olur. Ama özellikle bahçede dikkatli olman gerekir. En riskli yerler bahçelerdir. Hırsızı var. Faresi, kirpisi, Sansarı, Gelincigi, Kedisi... Güvenliği iyi almanı öneririm

Antep ve çevre illerinde genelde filo ırkı bakarlar o tarafların filo sevdası bir başka gerçekten.Senin ne kuş besleyip beslememene en iyi kendin karar verirsin ne yapmak istediğini yada nasıl bir kuşun uçuşundan zevk almak istediğini kendince kararlaştırırsan daha iyi olur.Uçurma konusunada gelince her kuş uçar yeterki bellirli saatler arasında uçurmayı dene misal sabah 9-10 gibi birde aksamları hava kararmadan 1-2saat önce gibi ve kuşlar sürekli dısarda kalmasın açık.Bunu belirli bi düzene oturtmayı başarırsan zaten kümesinin kapısını açtığında hayvanlar özgürlüğünü uçarak sana karşılığını verir.

serkanfvz' Alıntı:
Antep ve çevre illerinde genelde filo ırkı bakarlar o tarafların filo sevdası bir başka gerçekten.Senin ne kuş besleyip beslememene en iyi kendin karar verirsin ne yapmak istediğini yada nasıl bir kuşun uçuşundan zevk almak istediğini kendince kararlaştırırsan daha iyi olur.Uçurma konusunada gelince her kuş uçar yeterki bellirli saatler arasında uçurmayı dene misal sabah 9-10 gibi birde aksamları hava kararmadan 1-2saat önce gibi ve kuşlar sürekli dısarda kalmasın açık.Bunu belirli bi düzene oturtmayı başarırsan zaten kümesinin kapısını açtığında hayvanlar özgürlüğünü uçarak sana karşılığını verir.

Yorumlar için teşekkürler. Evet bizim burda filo halinde bölük olarak uçuruyorlar etrafımdaki kuşları sabah akşam izliyorum. Ancak ben bu kadar kuşun arasında benimki farklı olsun istiyorum. Hünkariler çok hoşuma gidiyor ama forumdan okuduklarımdan anladıgım kadarıyla onlar kafes kuşu gibi pek uçmayan narin türlere benziyor.

Hünkari beslemediğim için bilemicem ama besleyenler baya sağlam uçuyor dediklerini duydum ama görmedim ne kadar doğrudur bilemem tabi.Hünkariler renkleri bakımından hoşlarına gitmişir gerçekten renk desen bakımından güzel kuşlar ama renk yönünden oyun kuşu besle yada kelebek hem renkleri güzellerdir hemde uçurduğunda zevkleri tabi karar senin bolca video izleyip karar vermen daha mantıklı olur senin için inşallah birinde seçim yaparsın :)

ESKİDEN BENDE BAHÇEDE BAKIYODUM.. ŞİMDİ ÇATIDA BAKIYORUM AKLIM BAŞIMA BİRAZ GEÇ GELDİ :D BAHÇEDE BAKTIĞIM KÜMESİN SAĞI 4 KATLI .. SOLU 2 KATLI ARKASI 5 KATLI BİNALAR VARDI . ÖNÜDE FAZLA AÇIK DEİLDİ YANİ 25 -30 METRE SONRA YİNE 3-5 KATLI BİNALAR VARDI. AMA BENİM UÇURAMAMA . UÇMAMA GİBİ BİR SORUNUM YOKTU HEMDE TAKLACI BESLEMEME RAĞMEN. UÇTUKTAN SONRA KONARLARDI YANİ DİREK KONMUYOLARDI . UÇUP KONDUKTAN SONRA BİNALARDAN BENİM KÜMESE GELİYOLARDI AMA ARTIK SIKILMIŞTIM ETRAFI AÇIK Bİ YERDE UÇURMAK İSTİYODUM . 3 AY SONRADA ÇATIYA Bİ KÜMES YAPTIM ŞİMDİ ÇATIDA BAKIYORUM . GAYETTE RAHAT VE GÜZEL (: YANİ UÇAN KUŞ HERYERDE UÇAR FAKAT UÇTUKTAN SONRA KONAR ORDANDA KÜMESE (:

Yorum için teşekkürler. Bugün kendiliğinden gelen ve sonradan çift olan postalardan ikisi yan evin çatısına kadar çıktılar. Gidecekler diye bekledim ama yaklaşık 20-30 dakika sonra geri kümese döndüler. Eski kümesin yolunu bulurlarsa kaçacaklar gibime geliyor. Özellikle dişi çok kurnaz ısınmaya başladılar bakalım kalacaklarmı.

ABİ O POSTALARIN YAVRULARINI UÇUR BENCE ÇÜNKÜ PARA VERDİYSEN BOŞA GİTMESİN BARİ

Geri