Hangi Kuş Hangi Kuşla Eş Edilmeli..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erhn61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Erhn61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan SEYİS
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
S.a kuşçu arkadaşlarım ve abilerim bundan yaklaşık 2 hafta önce ihtiyaçtan dolayı bazı güvercinlerimi sattım 1 tanesi de öldü malesef güvercinlerimin hepsi farklı tür türden bahsederken trabzon taklacı dönek vs. değil.hepsi taklacı güzel kuşlar fakat önceki kuşlarımda takımların hepsi aynı tür olduğu için bu sefer tereddüte düştüm.hangi renklileri hangi kuşa vurmalıyım??yardımcı olursanız sevinirim resimlerini dişi ve erkekleri gruplar halinde paylaşacağım..vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler..
SAYGILAR..!

Ekli dosyalar

• 2012-11-17 16.06.24.webp
    2012-11-17 16.06.24.webp
    208.9 KB · Görüntüleme: 3,673
  • 2012-11-17 16.09.01.webp
    2012-11-17 16.09.01.webp
    229.9 KB · Görüntüleme: 3,235
  • 2012-11-17 16.11.25.webp
    2012-11-17 16.11.25.webp
    254.6 KB · Görüntüleme: 3,153
resimler sırası karıştı ters olacaktı :)

Kanlarını bilmiyorsan, tüyü tüyüne denk olanları eşle, çıkan yavruları da bir sonraki yavrular ile çapraz eşle, soyları devam etsin, Kanlarını biliyorsan ırkına göre rengine bakmadan da eş edip soyu devam ettirebilirsin.

arkadasım oncelıkle bende taklacı kus beslıyorum ..eşleşmelerde hep şu şekılde yapıyorum sanada tavsıye ederım

arap=> araba,devetuyune,çimkeliye,göke,bozdaka,portakala vur.has kuslar genelde arapla gökten cıkar.
sütbeyaz=> sutbeyazı kendınden baska ırka vurma ama ben ala sevıyorum renklı olsun ıstıyorsan vurabılırsın
devetuyu=>arap,devetuyu,gök,bozdak,kiremit,çimkeli,portakal
gök=> gök,arap,bozdak,devetüyü
çimkeli=> çimkeli,arap,devetüyü
portakal=>portakal,limonlu,devetüyü,arap
limonlu=>lımonlu,portakal

daha yazamadıgım cok sey var..bu ırklar bırbırıne vuruldugu zaman bozuk atma ıhtımalı cok az..yanı aynı cıns kusları verırı tabı annesı babası dedesıde aynı ıse..kusları eşe vururken kanat seslerıne bak bırının kanat sesı cok fazla bırınınkı hafıf sade ıse onu en agır vur arası bır kanat sesı cıkar..sesi olmayan kusu sesı olmayan vurursan genelde sezsız cıkar..damarı cok saglam(kalıtelı cıcık veren kendısıde kalıtelı) kusları bırbırıne vurursan yıne guzel kuslar cıkar..kuslardan suzulusu ıyı olan bır kus ıle ucusu cok serı ve guzel bır kusa vurursan cıcıklerıde ona gore ucucu olur..kusları bırbırıne eşe vurduktan sonra eger kotu cıcık verdıyse 2 kusun gecmısını arastır cıcıklerı nasıl olmus dıye kötü cıcık veren kusu yuvadan cıkar saglam kuslar kalsın..bunları uret sureklı

Tavsiyeleriniz için teşekkürler çoğunun damarlarını biliyorum dediklerinizi dikkate alarak eşleştirmeyi deneyeceğim ..

Erhn61' Alıntı:
S.a kuşçu arkadaşlarım ve abilerim bundan yaklaşık 2 hafta önce ihtiyaçtan dolayı bazı güvercinlerimi sattım 1 tanesi de öldü malesef güvercinlerimin hepsi farklı tür türden bahsederken trabzon taklacı dönek vs. değil.hepsi taklacı güzel kuşlar fakat önceki kuşlarımda takımların hepsi aynı tür olduğu için bu sefer tereddüte düştüm.hangi renklileri hangi kuşa vurmalıyım??yardımcı olursanız sevinirim resimlerini dişi ve erkekleri gruplar halinde paylaşacağım..vereceğiniz tavsiyeler için şimdiden teşekkürler..
SAYGILAR..!

formlarda faydalanacagın kus esleme sanatı gibi baslıklar mevcutarama yaparsan ulasırsın oku bilgilen daha çok faydasını görürsün

arkadaşlar benim goğ güvercinim var yeni başladım güvercine tam bilmiyorum resmen kuşlar kanatlaırı bantlı 1 hafta sonra bırakacam benim yuvada 3 tane kuşş var 1. göğ 2.arap 3.arap kalpaklı 4 nüde yeni alcam sizce göğ güvercin hangisiyle eş olur lütfen yardımcı olursanız sevinirm abilierim

Dostum her ırkı icinde ese vurabilirsin ama mesela gidipde taklaciyla postayi felan ese vurma. Aynı ırk icinde yani mardinle mardini, kelebekle kelebegi, postayla postayi gibi ese vurmaya calis. Ama tabikide mesela taklaci göğ yani biz mavi diyoruz. Mavinin yanina istedigin taklaciyi vurabilirsin orasi sana kalmis. Maviyle cakmakli koyarsan sinekli mavi veya dumanli veya mavi veyada cakamkli atabilir orasi Allahin Hikmeti. Sonuc olarak her ırkı kendi icinde ese vur rengini belirlemek senin zevkine kalmis.. :hhh:

Arkadaşlar şebap gü vercine hangi irk kuşu eş alidirayim ? Yardimci olursaniz seviniirim

Geri