Hangi Tür Kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gölge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

gölge

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nuri ÇAM
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bizim buralarda (Aydın ve çevresi) sadece kışın ortaya çıkan büyük bir kuş var, yırtıcı olup olmadığından emin değilim ama büyük ihtimalle yırtıcı olduğundan şüpheleniyorum.Kuş bildiğimiz yırtıcıların aksine beyaza yakın gri renkte ve kanat uçları siyah sürekli alçaktan uçuyor genellikle ağaç aralarında ve düz arazilerde geziyor anlamadım gitti profesyonel makinemle fotoğrafını çekmeye çalışıyorum başardığımda sizinle de paylaşırım.Sizin bildiğiniz bu tarife uyan bir yırtıcı kuş var mı?

bu aylarda , atmaca çok gözükür bı kusun ortalama 1,5 katıdır ve alçakta ucarkende gorebılrsınız . veya doğan şahinler vardır kanat çırpmadan süzülerek ucarlar . ama resmını atarsanız yardımcı olabilirz

atmacalar ve şahin türleri geniştir ama en tehlikelisinin sivri kanat olduğuna eminim kaçış yok denecek kadar azdır:(

gölge' Alıntı:
Arkadaşlar bizim buralarda (Aydın ve çevresi) sadece kışın ortaya çıkan büyük bir kuş var, yırtıcı olup olmadığından emin değilim ama büyük ihtimalle yırtıcı olduğundan şüpheleniyorum.Kuş bildiğimiz yırtıcıların aksine beyaza yakın gri renkte ve kanat uçları siyah sürekli alçaktan uçuyor genellikle ağaç aralarında ve düz arazilerde geziyor anlamadım gitti profesyonel makinemle fotoğrafını çekmeye çalışıyorum başardığımda sizinle de paylaşırım.Sizin bildiğiniz bu tarife uyan bir yırtıcı kuş var mı?

tarifinizden yola çıkarak bir tahminde bulunayım, muhtemelen tahtalı güvercinidir. genellikle kış aylarında yiyecek bulamadıklarında insanların yaşadığı çevrelere gelirler. renk olayı da hemen hemen tarifinize uyuyor.

bahsettiginiz kuş buysa gökçe delice denilen bir yırtıcı kuşlara dalınca araştırmıştım geçenlerde bugüne kadarda hiç görmemiştim yaşadığım şehirde havada martıya benziyor ama tehlikeli bi yırtıcı kuşu kapması 3 saniye sürmedi

Ekli dosyalar

• G4J3ffETJPckKfDjfknKp4eBzBm@pvLWojOuoidYX.webp
    [email protected]
    261.1 KB · Görüntüleme: 2,815
  • gokce-delice--pilich_1.webp
    gokce-delice--pilich_1.webp
    26.5 KB · Görüntüleme: 2,798
atmacagillerden gelen gökçe tuygun adlı yırtıcı bir hayvan yuvalarını genelde ağaç yerine toprağa yere yaparlarmış.eğer kuş falan uçuruyorsan dikkat et arkadaşın dedği gibi 3 saniye bile sürmeden avını rahat bi şekilde alıyormuş.

Canım kardeşlerim hiç görmedim ama eğer dedikleri gibi ise uçuran kardeşlerimize allah yardım etsin resim alıntımı yapıştırma mı? onuda anlıyamadım fakat resim çok profesyonelce çekilmiş çalışma ve gösterim için teşekkürler.

ERDEKLİ' Alıntı:
bahsettiginiz kuş buysa gökçe delice denilen bir yırtıcı kuşlara dalınca araştırmıştım geçenlerde bugüne kadarda hiç görmemiştim yaşadığım şehirde havada martıya benziyor ama tehlikeli bi yırtıcı kuşu kapması 3 saniye sürmedi

aynen abi kuş bu, bu aralar yine çok görüyorum gözümün önünde kuş yakaldı diğer yırtıcı kuşlara göre uçuşu çok hantal gibi ama saldırıya geçer geçmez inanılmaz manevra yapıyor evimin etrafında çok var Allah'tan güvercinlere ilgi duymuyor zaten geçen kış telef oldu kuşlarım kalan sağlar bizimdir artık (:

Yırtıcı olupta güvercinlere takmayan olmaz. Dikkatli olun bence :utangac:

Geri