Hangi Türler Kaç Günde Kümese Alışır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 71kahraman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K

71kahraman

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sercan Kahraman
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Selamun Aleyküm ben sercan, kuş beslemede yeniyim ve türlerin kümese kaç günde alışabileceğini merak ediyorum. Mardinler, Kelebekler, Yoslar, Koca Kafalar, Bangolar kümese ne kadar sürede alışırlar şimdiden teşekkür ederim.

Türlerin hepsini bilmem ama taklacı besledigim için taklacıların sadece 1 gunde yenı kumeslerine, yuvalarına alıştıklarını soyleyebılırım.

Geldıgı gun yumurtalayan, basan, yavru buyuten taklacılarım bıle oldu.

kanadı 1 gun bantlı dursun, şöyle bi etrafı tanısın yeter. Kolay kolay gitmezler.

bangolar kaç günde alışır ? 1 haftadır kümesten hiç çıkartmadım kaçarlar diye salmıyorum

kuşçu_ali_fb' Alıntı:
bangolar kaç günde alışır ? 1 haftadır kümesten hiç çıkartmadım kaçarlar diye salmıyorum

Arkadaşım hiç çıkarmassan tabi kaçar sen 1 yıl hiç çıkarma sonra çıkar kuş kaçar gider. Kuşları bantlıcaksın bırakıcaksın kümesin etrafında gezicek ki etrafı tanısın. 1 Hafta bantlı durduktan sonra erkeği açacaksın erkek alışınca dişiyide açıcaksın kural budur. Sen boşuna hayvanları öyle hapis etme....

SİNAN ÖZTEKİN

İllede taklacı 3 günde posta 5 günde alışır diye bişey yok. Mesela senin yerin kötüdür hayvan rahat edemez 10 gün bantlı dursa yine kaçar. VEya eski yerine öyle bi alışmıştır ki kanadını çekersin kuş kanadı gelince kçar gider.. Veya mesela postaya çok damar anında kaçar deriz ama sen bi posta alırsın önceki sahibi devamlı kümeste beslemiştir. Sen kuşu rahat ettirirsin bu kuş yani posta kuşu 2 günde alışşır. Ama kuşlarınızın alışması için kümeste hapis etmeyin bantlayın bırakı gezsin hayvanlar... Yani kuşların kesin alışacak tarihleri belli değildir ama mesela genel olarak taklacı biraz daha kolay ve posta zor alışır diye biliriz... Ama sen kuşu rahat ettir alışmaz giderse boşver o kaybeder.....
Kolay gelsin...

SİNAN ÖZTEKİN

sinan arkadaımın dediğine katılıyorum benim ocak ayında kuşlarım calındı bir demkeş temmuzda geldi demkeşler bilindiği gibi pek uçmaz ama demkeş altı ay sonra geri geldi

bantladım kümesin kapıyı açtım balkonda dolaşıyorlardı ben gidince kümese girdiler :) :evet:

ALLAHIM YARABBİM YA.

kuşçu_ali_fb' Alıntı:
bantladım kümesin kapıyı açtım balkonda dolaşıyorlardı ben gidince kümese girdiler :) :evet:

Heh tamam işte kuşlar anca öyle alışır. Yoksa alıştıramazsın.. Kolay gelsin...

SİNAN ÖZTEKİN

kuşları butungun acık brakmayalm ornk bn sabah aksam kumes acıktı kuslar yabanı gıbı oldu elımı kaldırıyorm hava ucuyorlar kumese gırmıolar anca karınları ac olunca kumese yem ayıyorum ole gırıyorlar gunde 2 3 saat acık kalsın kuslar sonra kapatın ..

tam bir zaman vermek bence doğru değil bazı kuşlar 2-3 günde alışır bazıları 2-3 haftada ben kuşu kümesten çıkarıp yemlediğimde yada hava almaya çıkardığımda kuşun hareketlerine bakarak alışıp alışmadığını anlamaya çalışıyorum aslında sonuçta kuş da bir canlı yani illa böyledir denilemez bazı kuşlar yuvada yavruya yatarken bile eski yuvasına kaçabiliyor bu kuşun cinsinden ziyade bence kuşun yuvasına sadakatiyle alakalı ama yetiştirici tereddüt edildiği sürece uçurulmaması taraftarıyım

ben kuşları tenha bı yerde beslıyorum gürültü patırdı olmayan bı yerde ılk aldıgım 2 cıftı sadece 1 gun bantladım ertesı gun dayanamadım cozdum kuşlar uctular bı ara kayboldular gerı geldıler dığer getırdıklerıme bant bıle vurmadan dırek kumese attım gıdebılıcegı rahatsız olacagı bı yer olmadıgından hemen yere ındıler bence tamamen rahatlık huzur mutluluk:)

bence kuşun türü önemli olduğu kadar kuşun duruşu daha önemlidir ben kendi adıma kuşun yerde durudsundan havaya bakısından her hareketinden anlıyabiliortum alısıp alısmadıgını tabi bazı kuşlar vardır mesala ben dolabçı besliyorum bu tür cok hırcındır kolay kolay alısmaz bunlarıda genelde eslestirerek alıstırma yoluna gidiorum saygılarımla burdur dan hasan yılmaz

kardeşim kusları sıkma bide bnden tavsiye kuslarının ucmasını istiyosan elinle dokunma dokunursan hiç snden korkmazlar hiç ucmazlar kelebek kusundan hiç belli olmaz bn nu baktıgımdan bide dönekten belli olmaz bi pırıltıya kaçabilir onun için hiç bi kusa güven olmaz kus bu napcagı belli olmaz

2-3 günde kuş alışmaz yeni başlayanlar bunu kafasına yazsın.

Arkadaşlar Ben Te 10 yıl önce beslemistim yeniden beslemek istiyom 2 eş li alsam alırştıra bilirmiyim birde onlaın kanatlarını bantlıyoruz ya terasla beslicem bantlı iken aşa düşmesin kuş Teşekkürler.

Kanatlari bantlayin kuşları 1 hafta salmayin. Sonra kafesin onunde yemleyin urkutmeden geri kafese koyun. Bu islemi yaklasik 1 ay boyunca yapmalisiniz. Daha sonra kuslar yumurtlarsa erkek veya disinin kanatlari açın o sekilde kafes onunde yemleyin. Bu sekildede yaklasik 3 hafta yaparsaniz maksimum 2 ayda kafese alisacaklardir. Beslediginiz turde cok önemli. O nedenle dikkat etmekte fayda var.

Ben 2 eş alıcam hangi türleri alıyım 50 tl param var hem düzgün ucucak hemde uzun sürede ucucak tür varmıdır

Selamun aleykum 1 cift beyaz mardinim var terasa koydum 4 gun oldu iş yogunluk sebebiyle kuslari aksam cikarip yemleyebiliyorum alışırlarmı.??
--- Mesaj güncellendi ---
Selamun aleykum 1 cift beyaz mardinim var terasa koydum 4 gun oldu iş yogunluk sebebiyle kuslari aksam cikarip yemleyebiliyorum alışırlarmı.??

--- Mesaj güncellendi ---

Henüz çok erken sakın salmayın kuşları. Güvercinleri en az 15 gün kafeste yemleyin sonrasında kapısını açarak kümesini kapısının önünde, daha sonraysa kümesin önünde yemleyin uçurmak için en az ama en az 45 gün beklemelisiniz.

Selam ustalar ben yaklasık 1 aydır bi yavru boz getirdim uçurdum taklaya soktum hava Da forluyodu baş kaldırmaya başladı ama bu gün kaybettim acaba geri gelirmi yoksa birinemı kondu yakaladılar cevap acil teşekkür ederim saygılar

sayın ERDOĞAN BEY MALUM ÜLKEMİZ DE AVERE DENİLEREK YAKALANAN BİNLERCE KUŞ VAR OLMAMASI GEREKEN BİR ŞEY AMA BUNU YAPIYORLAR BU EMEK HIRSIZLIĞIDIR ... BÜYÜK BİR İHTİMALLE KUŞUNUZ YAKALANMIŞTIR VE KANATLARI BANTLANIP 1 HAFTA VEYA 10 GÜN BACADA TUTULURSA GERİ GELME İHTİMALİ YÜZDE 10 A KADAR DÜŞEBİLİR ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN

Benim 2 tane mavi güvercinin var alalı 1 gün oldu 1 dişi bir erkek kaç günde çift olur bide biz yerde kümeste besliyoruz güvercinleri günde 2 3 defa çıkartıyoruz güvercinleri aç çıkartıyoruz kaç günde alışırlar

Benim 2 tane mavi güvercinin var alalı 1 gün oldu 1 dişi bir erkek kaç günde çift olur bide biz yerde kümeste besliyoruz güvercinleri günde 2 3 defa çıkartıyoruz güvercinleri aç çıkartıyoruz kaç günde alışırlar

2-3 gün içersinde çift olacaklardir. İlk yumurtalarını yaptıklarında uçurabilirsiniz güvercinlerinizi.

ben kuşları tenha bı yerde beslıyorum gürültü patırdı olmayan bı yerde ılk aldıgım 2 cıftı sadece 1 gun bantladım ertesı gun dayanamadım cozdum kuşlar uctular bı ara kayboldular gerı geldıler dığer getırdıklerıme bant bıle vurmadan dırek kumese attım gıdebılıcegı rahatsız olacagı bı yer olmadıgından hemen yere ındıler bence tamamen rahatlık huzur mutluluk:)

Abi ben büyük bir naylon sepette altına çalı gazete falan koydum 3 tane taklacı süt beyaz besliyorum balkonda sıkıntı olurmu? Şimdiden tesekkurler...!!!

Şu tür bu kadar günde alışır demek yanlış olur ama, posta dışındaki tüm türler için maksimum 1 ay süre yeterlidir, taklacı ve baska gibi kuşlar çabuk alışır, kuşlar eşse yine alıştırmak daha kolaydır, uçmayacakları için alıştırılacak kuşlara 2 günde bir kuvvetli yemleme yeterlidir, fazla yemleme kuşları hantal yapar, kapalı kaldıkları kış dönemi için de aynı şey geçerli.

Son düzenleme:
Geri