hasta dişi ve yawrular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan t2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

t2kral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup BEKLER
Meslek
Öğrenci---Bilgisayar---
İlgi Alanı
öncelikle Herkese selamlar.saygılar.bir çift kuşun yumurtalarının çıkmasına 4 gün kala erkek kaçtı ve dişi tek kaldı , dişi nin kanadında ur çıktı ve çok zayıf yumurtalardan birisi bugün çıkmış diğeride eli kulağındadır.
sorun şu tek dişi 2 yawruya bakabilirmi çıkarsa veya tek yawruya biz takviye yapacağz.
2. sorumda dişinin kanadında ur olması yawruları etkilermi ne yapmam gerekiyor

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim...
SAYGILAR...

Dostum kanadıdaki urun yavruya zararı olucağnı sanmıyorum ama yavrulara tek dişi bakmaz..Bide hastaysa imkansız..

sürekli yawrunn üstünde usta biz takviye falan yaparız bakar inş Hayırlısı...

ur bi sıkıntı oluşturmaz
belli bi seviyeye kadar dişi bakar
sizde sonra takviye yaparsınız
inşallah büyütürsünüz.

krmpl' Alıntı:
ur bi sıkıntı oluşturmaz
belli bi seviyeye kadar dişi bakar
sizde sonra takviye yaparsınız
inşallah büyütürsünüz.

saolasın usta inşallah büyütürüz çünkü ilk yawrularım olacak :)

merhaba arkadaşım benim tavsiyem yemini karışık yemle takviyelemen ,ve bence en önemlisi yanına başka kuş koymaman çünkü kızgınlaşıp yavruları bırakabilir,arkadaşlarınada tek yavrulayanları varmı diye sorabilirsin 2,3 gün pek farketmez birini kurtarsan ne mutlu :slm:

Merhaba.
Öncelikle 2 yavruya bakması imkansız.
Genelde erkekler dişi olmadan tek yavru büyütürler. Dişi kuşlar erkekleri olmadan bir kaç gün yavruya bakar.
Fakat sonra erkekler tarafından rahatsız edilirler. Yuvayı koruyacak erkek olmadığı için
dişi yuvayı bırakır. Bazende içerde kavga esnasında yavru ezilir ve ölür. Eğer o dişiyi rahatsız edecek
erkek olmazsa yavru büyür. Bu arada yavru hapı var. hergün ondanda 1 tane verirsen ilk yavrunu
büyütebilirsin sanırım.
Kolay gelsin.

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım benim tavsiyem yemini karışık yemle takviyelemen ,ve bence en önemlisi yanına başka kuş koymaman çünkü kızgınlaşıp yavruları bırakabilir,arkadaşlarınada tek yavrulayanları varmı diye sorabilirsin 2,3 gün pek farketmez birini kurtarsan ne mutlu :slm:
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. 2 . yawru çıkmadı 3 günü geçti ama çıkmadı duruyo hala yumurta yemi karışık veriyorum dediğinz gibi :slm:

nzeytinevi' Alıntı:
Merhaba.
Öncelikle 2 yavruya bakması imkansız.
Genelde erkekler dişi olmadan tek yavru büyütürler. Dişi kuşlar erkekleri olmadan bir kaç gün yavruya bakar.
Fakat sonra erkekler tarafından rahatsız edilirler. Yuvayı koruyacak erkek olmadığı için
dişi yuvayı bırakır. Bazende içerde kavga esnasında yavru ezilir ve ölür. Eğer o dişiyi rahatsız edecek
erkek olmazsa yavru büyür. Bu arada yavru hapı var. hergün ondanda 1 tane verirsen ilk yavrunu
büyütebilirsin sanırım.
Kolay gelsin.
Dişi şuan yawruya bakıyo 2. yumurta hala çıkmadı 3 günü geçti bi baska vardı kızgın olduğu için o dişiyi hep rahatsz ediyodu baskayı kümeste başka bi bölüme ayırdım şuan rahatsz edilmiyo bakıyo inş büyütür SAYGILAR

Geri