Hasta güvercin buldum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jose55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

jose55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
joSe anka
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Merhabalar arkadaslar...

Azönce evin önünde arabanın altına sinmis,Tüylerini kabartmış öylece bekleyen bi güvercin buldum,Hasta galiba..Asine hiçbir bilgimde yok güvercınler hakkında,Bi yardım etsenizde bu hayvana yardımcı olabılsem...

Ayrıca azönce dıskısını yapmıs,Beyaz,sarımsı renkte ve hafıf sulu...Birkac resım cektım..Birde resımlerdede gorceksınız..Sarı sarı tuyler cıkmıs boyun kısmında

Re: Acil yardım!!!Lütfen Bakınız...

Hocam o sari tuyler kusun yavru oldugu icin vardir yani normaldir (: , yavru kus yuvasindan felan dusmus olabilir , henuz daha kendisi yem bile dahi yiyemiyordur hatta su bile icemiyordur o yuzden sizin takviye yapmaniz lazim.
Yem alip suda birakip yemi hafifletip siringa ile agizdan verebilirsin mesela ..veya ben ugrasamam diyorsan etrafinda baska kus besleyen varsa ona goturup belkide o kisi kusu sahiplenebilir.

Baska fikir uretenlerde cikar elbet , benim aklima gelen budur.
Kolay gelsin.

Vallahi Hiç ölcek gıbı bı hali yok,Çok diri bakıyo,Durusuda oyle,ama dedıgım gıbı hıc bılgı sahıbı degılım,Umarım dedıgın gıubıdır ve ıcıme su serptın..Ben bakarım ona,Bıraz buuk geldı gozume hıc yavru olabıleceegını dusunmedım.Bızım evımız eskı rum evı oldugu ıcın catı bolumunde cok kus oluyo.bugunluk bakayımy yarında yerıne koyım,Vardır ozaman aılesı:D

Jose bey, kuş yaboz dediğimiz sokak güvercini yavrusudur.Sizde belirtmişiniz çok kuş konuyor.Bir kuş yuva yapmıştır.Sonra yavrulardan biri düşmüştür.

Kuş yavru ve oldukca sağlıklı duruyor .
ama bugün bakıyım yarın koyuyım diye bir şey mümkün değil.
artık yuksek ihtimal bakmazlar ona siz bakarsanız güvercinseverler olarak size minnettar kalırız.
Sitemizde detaylı arama yaparsanız güvercin besleme bolumunde mamalık(biberon)ile nasıl bakılabileceği yazılmış.
tahminen 2 haftaya en geç kendi ayaklarının üstünde durur.

Öncelikle Yorumlarınız ve yardımlarınız için cok cok tesekkureder,saygılarımı sunarım siz üstadlara..Hayvan severlere...Dediklerinizi Elimden geldiği kadar yapmaya çlaısıyorum..

Dün aksam Evde buldugum yaklasık 100gram Bugdayı suda kaynatıp ezdım lapa yapmaya calıstım fakat pek basarılı olmadı..Bıberon(Kremsantı kalıbı :D) İle su verdım az bıse ıctı Ve sabah yem alırım besleme işini anlatılanlar gıbı yaparım düşüncesiyle yataga gırdım...Sabah 5:30da top atsa uyanmayan ben,Kusun ufak bı kanat sesıyle uyandım..Kutusundan cıkmıs , acıkolan camın kenarına konmus,dısarı bakıyo,Dıger guvercın seslerı ve sabahın guzellıgıne dayanamadı galıba..Bende mudahale etmedım,Yattım tekrar...Sımdı arayıp yemi buldum ve bıberonu mamasını hazırladım fakat Bi türlü yedıremedım..İşin ıcınden cıkamıyorum...

Buda kusumun suankı halı..Maması,Bıberounu,,,Nerde hata yapıyorum..Korkuyorum aclıktan ölcek diye..Kutusunada yem,su koydum..yedımı bılmıyorum ama yemedı galıba..

Resimdeki civciv yemini tek başına kullanarak yavruyu besleyebilirsiniz. Su takviyesi yapmayıda unutmayın.

viewtopic.php?f=22&t=87 adresinde Yavru Kuşların Elde Beslenmesi ile ilgili konu mevcut oradan da detaylı şekilde bilgilere ulaşabilirsiniz.
Kolay Gelsin.

Valla bugun üzerinde cok iğrenc bi böcek gördüm ve görmemle hayvanın ıcıne gırmesı bır oldu,Acayıp tiksindim,Hala hertarafımda sırtımda bacaklarımda sankı bıse gezıomus gıbı oluo,Kusu catıya koydum,uzun zamandırda ilkkez cıktım catıya..1 tane guvercın ölmüş..hatta kurumus bıle..Sadece dışı kalmıs..Herneyse..Kusu bıraktım balkon kısmına cıktı,Oyle dısarıya bakıyodu..Yanına yem felan koydum,1-2 guvercın daha vardı yanında...

Sımdı arkadasım guvercın beslmekte ve onu getırmemı soyledı,Kendısınde anne guvercınlr varmıs onlar bakar dedı..Sizce ne yapmalıyım...

Üstundeki tahminimce at sineği dediğimizhayvanlara has insanlara geçmeyen zararsız bir bocektir.
Korkmanıza gerek yok basit bir ilaçlama ile geçer.
evet güvercin besleyen birine emanet etmeniz daha sağlıklı olacaktır ama ben buyutmek istiyoprum o keyfi ben yaşamak istiyorum dersenizde siz de becerebilirsiniz.
ama çatıya bırakıp kaderine terketmeyin lütfen.

kardeş yavru paçayı kurtarmışş çok saglıklı görünüyoo r..eger elindeki şırıgadan yemiyosa güvercinler için karışık özel yem var ondan al.o yemin içindeki nohut ve küçük mısırları azına sen kendin sok bi kaç gün sonra senin elinede alışacaktır ben böle kaç tane yabani yavru büyüttüm sen eger yemiyosa azını açıp 3-5 gün kendin yedir

slm bugun babamda güvercin bulmus büyük ama uçmuyor kanatlarını kabartmıs devamlı uyuyor.bulgur ve su verdim suyu içiyo ama hasta galiba banada yardım edermisiniz ne yapmam gerekiyo ??

merhaba,hasta olduğunu anladığınız kuşları elinize ve evinize almayınız ,bizler yakaladığımız evcil kuşları ilaçlamadan kendi yuvamıza koymazken siz evinize alıyorsunuz,üzerinde bakteri,at sineği ve kene olabilir ,yakındaki güvercin besleyenlere verin yada resmini çekin burdan almak isteyen olabilir, balkon yada kömürlükte besleyin :slm:

Geri