Hasta güvercin için yardımcı olur musunuz?

kerimmutlu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerim mutlu
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Merhabalar, yardımcı olacağınız için şimdiden teşekkürler.
Ben güvercin beslemekten anlamam, köpek ve kedi besliyorum. Bundan bir ay kadar önce İzmir Çankaya'da arabanın üzerine düşmüş yavru bir güvercin buldum. Daha sarı tüylerini bile tam atmamıştı. Üzerinden onlarca sinek ve larva temizledim ve eve getirip odamda bakmaya başladım. Yemlemeyi bilmediğinden ilk hafta şırıngayla besledim daha sonra yavaş yavaş buğdaya geçtim. Şu an buğdayla, ara sıra da yulaf, buğday ve kırık mısırı karıştırarak besliyorum. İlk geldiğinde göğüs kafesi dışarıdaydı ve hasta görünüyordu, araştırma yaptığımda kuruma hastalığı olabileceğini öğrendim ve çözüm olarak da sarımsak yutturmaya ve sarımsaklı-sirkeli su vermeye başladım.
Yavrunun tüylerinin bir kısmı çıktı, iştahlı bir şekilde beslenmeye başladı, yavaş yavaş uçmaya çalışıyordu. Ancak son bir haftadır uçmuyor, sürekli tıksırıyor, tüylerini kabartıyor,dışkısı cıvık ve gözüyle burnundan beyaz akıntılar geliyor. Veterinere danıştığımda gözleri için antibiyotikli damla önerdi üç gündür onu kullanıyorum gözleri neredeyse tamamen iyileşti, sarımsak yutturmaya da devam ediyorum ama diğer şikayetler devam ediyor. Tüyleri oldukça eksik ve kanat altları tamamen çıplak. Ölümden döndü ama hastalıktan bir türlü kurtulamadı.
Bu kuşu tamamen iyileştirmek için ne yapabilirim?
Bu sıralar köpeğim rahatsızlandığından onun ameliyat masraflarını karşılamaya çalışıyorum, ekonomik çözümler önerebilirseniz çok sevinirim.

Canım kardeşim Eczaneden Monodok birazs 100 mg kapsül al veya Tetra 250 kapsül al bir adetini ortadan ayrılır ikiye böl çay bardağının yarısına kadar temiz su koy 2 lik enjektöre bardağa koyduğun karışımı çek kuşun gagasını kırmadan arala enjektördeki karışımı gursağa doğru sjk bir hafta devam et düzelir ishal içinde pirinç suyu veya pirinç at o da kesilir selamlar.

Maalesef yavrucağızı yaşatamadım, az önce öldü. Ömrü bu kadarmış. yardımcı olduğu için @gencoahmet 'e teşekkür ederim. Umarım sokaktaki canları da unutmazsınız. Herkese esenlikler.

Geri