hasta kuş yakaladım. Yardım edin!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
bu gün hasta bir kuş yakaladım. KUşu diğer kuşlarımdan ayrı tutuyorum hastalık bulaşmasın diye.Kuş devamlı ağzı açık duruyo. Nefes alıp verirken hırıltı var.Ama yemini falan normal güzelce yiyor. Bilen kişilerin yardımını bekliyorum. Kuşun resmini de koyuyorum....

Ekli dosyalar

• IMG0129A.webp
    IMG0129A.webp
    26.2 KB · Görüntüleme: 1,304
  • IMG0130A.webp
    IMG0130A.webp
    24 KB · Görüntüleme: 1,303
  • IMG0131A.webp
    IMG0131A.webp
    25.9 KB · Görüntüleme: 1,294
ayrıca kuşun gözleride kırmızı. Ben sadece suyuna limon kattım.Yardım edin!!!!!

Ekli dosyalar

• IMG0132A.webp
    IMG0132A.webp
    28.9 KB · Görüntüleme: 1,256
tedavisi çok kolay bak hemen kuş satan yerlerden evcil hayvan satan yerlerde mezatlarda yada derneklerde orintap diye bi hap var 2 gun kulanıyorsun kuş tamamen iyleşiyor

yada bak gözü içinde tetra 250 kapsulu ilaç var eczanelerde satılıyor 2.5 lirami ne ondan al yarısını kuşun sulanan gözünün üstüne dök 2 gun uygula oda çok iyi gelir tekinide ıslatıp yutura bilirsin

kuşun hırıltısı için yağ ile limonu karıştır tüy yardımıyla boğazına sok çıkar geçer göz içinde tetra iyi gelir.

esesli26' Alıntı:
tedavisi çok kolay bak hemen kuş satan yerlerden evcil hayvan satan yerlerde mezatlarda yada derneklerde orintap diye bi hap var 2 gun kulanıyorsun kuş tamamen iyleşiyor

teşekkür ederim deneyeceğim....

beyzade' Alıntı:
kuşun hırıltısı için yağ ile limonu karıştır tüy yardımıyla boğazına sok çıkar geçer göz içinde tetra iyi gelir.

teşekkürler zaten limon veriyodum yağda veririm. Geçer umarım.....

esesli26' Alıntı:

Suyunun içine mi katıyoruz
Eğer öyleyse diğer hasta olmayan kuşlar da bu sudan içerse bir sorun olur mu ?

can_11223344' Alıntı:
esesli26' Alıntı:

Suyunun içine mi katıyoruz
Eğer öyleyse diğer hasta olmayan kuşlar da bu sudan içerse bir sorun olur mu ?

Hayir ornitap hap seklindedir ve agizdan hasta olan kuslara veriyorsun.

selam bu kus posta güvercini evine gidiyor yorgun düsmüs devamisin al ez toz gibi cay kasigini ucuyla azina dök birkac günde iyilesir ama durmaz sende kacar evine deyim sana

walla b bilgi yok ama genede inş. geçer istediğin gibi olur sağlıcakla kal.
KUBİLAY saygılarımla......

Bu ornitaptan sonra ne yapacağız ?

alitass1' Alıntı:
selam bu kus posta güvercini evine gidiyor yorgun düsmüs devamisin al ez toz gibi cay kasigini ucuyla azina dök birkac günde iyilesir ama durmaz sende kacar evine deyim sana

olsun be abi kaçarsa kaçsın. Canı sağ olsun. Bilirim posta kuşları sadık hayvanlardır. Zaten benim amacım hasta bir kuşa yardım etmek...Ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim...

kuscuyum_45' Alıntı:
walla b bilgi yok ama genede inş. geçer istediğin gibi olur sağlıcakla kal.
KUBİLAY saygılarımla......

İnşallah geçer kardeş düşünmen yeter çok saol...

selam eczaneden devamisin hapi al büyük sari hap 60 kurus tanesi ez toz gibi bogazina cay kasiginin ucuyla dök bide gagasini tut ac bogazinda balgam varsa kuyrugundan bir tüg cek bogazini tügü sok cikar temizle balgami gecer

bu hastalık için ornitap veya baytiril kullanabilirsin göz icinde tetra iyi gelir

Ornitapı dışkısıyla çıkartıyor bunun nedeni nedir ?

evet arkadaşların dediyi ilac cok etkilidir 2-3 güne kalmaz kendine gelir sen o kuşa ornitap al

uzun.bjk' Alıntı:
Ornitapı dışkısıyla çıkartıyor bunun nedeni nedir ?

Lutfen biraz daha dikkatli olun , hapi verdiginizde kus bazen hemen yutmaz bogazda tutar sonra geri cikartir.
Hapi verirken yuttugundan emin olun , bazen 'aha yuttu' dediginizde ve kusu yere koydugunuzda haberiniz olmadan geri cikartir ve sizde bunu diskisiyla cikarttigini dusunebilirsiniz.

İlaç tedavisi yani ornitap kullandım 3 gün boyunca
Şimdi ne yapmam gerekir ?
Kuşu daha ne kadar ayrı yerde tutmalıyım ?

Arkadaşlar ben kuşu veterinere götürdüm astım olmuş dedi. AVİASTIM diye bir ilaç verdi 4-5 lira falan fazla pahalı deil. 1 haftaya geçer dedi...

Geri