hastalandı diye kafasını çek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
ben hiç bir zaman anlamamışımdır yok kuşun ayağı topla oldu kafasını çek yok ur çıkmış çek kuşçuluk bumudur eğer kuş besliyorsan kuşların kafasını çekrek değil tedavi ederek kuşçuluğunu göstermelisin.

Selamlar Halit Bey,

Çok haklısınız hobi uğraş isyen bir alandır, işin kolayına kaçarak hobicilik olmaz ve adına da hobi demek bence son derece yanlış bir şeydir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

insan değer verdiği ve sevdiği şeylerden hayatına son verrek mi vazgeçer? Kuşculuk kafa koparmakmıdır? Bu tip davranışlar öncelikle insana yakışmaz fikirlerinize tamamen katılıyorum Halit bey.

iyi bi konu ya değinmişiniz kuş kafasını koparmak çözüm değil sen tedavisini yap eğer genede ölürse üstünden sorumluluk gitsin kafasını çekerek günah işlemiş olursun. allahın verdiğini allah alır biz değil.

bunu yapanları şiddetle kınıyorum...

s.a beyler...

helal olsun halit kardesim konus yakisir sana cok haklisin bu is kafa koparma isi deyil zevk isi.kisi sevdigi varliklarin nasil kafasini kopara bilir seviyorsan nazinada cilvesinede hastaliginada katlanacaksin.
bu is böyle olur bilmem anlata bildimmi.

Yaklaşık 13 Yıldır besliyorum. Sadece bir defa güvercin kestim. Buda Ömer arkadaşımızın salmasında olmuştu. Anaç kuşlar yavruyu çok kötü yapmışlardı. Kafası oyulmuş neredeyse beyni gözüküyordu. Ama sanırım benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. O yavrunun nefes alması bile yoktu. Zaten ölmek üzereydi ama acı çekmesini istemedim.
Eğer buda hatalıysa gerçekten çok çok özür dilerim. Hem O Yavrudan Hemde Sizlerden.
Konuyu açan arkadaşımızada çok çok teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Selamlar Hüseyin Bey,

Sizin sözünü ettiğiniz konu şifası olmayan ve rahatsızlığı yüzünden acı çeken insanlar içinde zaman, zaman uygulanan ötenazi olayına girmiş, bu durumda sanırım birçok yetiştirici sizin gibi davranırdı.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ben eskiden kuş beslerken hiç kuşçulara kuşumu göstermiyodum hastalığ ne olabilir diye göstermiyodum sanki hastalığın kesin tedavisi gibi elimden alıp kafasını çekiyorlardı bir kere elimden alıp bu kuş fazla yaşamaz diyip çekti okadar üzüldümkü ondan beri kuşlarımı kimseye vermemiştim.

bende bir kere çekecektim,kuş yuvadaki başka kuşların 2 yavrusunu döverek öldürmüş katil gibi, ama kendi altındada 2 yumurta vardı çok sinirlendim ve tam kafasını çekecektimki bir abim ne yapıyorsun yazık onlarında yumurtası var dedi bende bıraktım fakat 1 gün sonra baktımki kendi yumurtasınıda kırmış piskopatmı çekmedim ama götürüp birine sattım

hüseyin ne özürü sende biliyosun o kuş ölmek üzereydi kurtulma şansı hiç yoktu.ben kıyıp gözünün içine bakarak büyüttüğüm yavru olduğu için senden rica ettim sende kurtardın hayvanı acı çekmekten.

selam nasıl bir sevdiğimiz hastalandığında canla başla mücadele edyorsak hayvanlar içinde aynı mücadeleyi vermeliyiz kim çocuğu çok hasta diye onu öldürebilir dikkatli olmak lazım allah korusun çoluğumuzdan çocuğumuzdan çıkar saygılar

Merhaba bende nacizane görüşümü yazmak istedim.Kümesimde 2 aydır 2 tane sallabaş yavrum var.Ne yaptımsa tam düzelmedi herkes kafasını çek kopar kes diye akıl veriyor.Rabbimde neye hikmetse ne öldürüyor nede güldürüyor.Hayatta yapamam kendi eceli gelmemişse bekliyorum inşallah düzelir saygılar.

arkadaşlar çok güzel bir konu açmışsınız özellikle bu konuyu açan ve duyarlılık gösterip yazan arkadaşlarıma sonsuz saygı ve sevgi gönderiyorum ben kendi tecrübelerimle bu zamana kadar kuşlarıma hep tedavi ettim ve çözüm buldum bu konuda çok deger verdigim çorludan tayyar agbim var ondanda çok şey ögrendim diyeceksinizki ankara nere çorlu nere sorarım size allah geçinden versin evladınız hastalanınca ne yaparsınız uzaklık yakınlık hiç sorun olurmu bunlarda benim evlatlarım ben öyle görüyorum 1995 yılında kuş gribiyle tanıştım gitmedigim veteriner denmedigim ilaç kalmadı 1356 tane kuş kaybettim çogununda fakültede kestiler biçtiler sorunu bulacagız diye taki tayyar agbimle tanışana kadar o tarihten sonrada bu hastalıga yakalanan en az 100 tane kümes dolusu hayvanı sadece bu hastalıktan tedavi etmişimdir duası hem bana hem tayyar agbimew yeterde artar bile
sonuç olarak arkadaşlar sorununuz ne ise arayın hiç çekinmeyin elimizden geldigince sorunlarınıza şifa bulmaya çaslilşırız

ALLAHA EMANET OLUN ŞAFAK

selamunaleykum bu konu benide rahatsiz ediyor cocukken bende yaptim ama bilincli kusbeslemeye baslayali asla hasta kusu ayri tutuyorum iyi olursa kuslarima tekrar katiyorum halen aklima geldikce beni rahatsiz eder . onun icin yeni kusculara birazdaha bilgi ve ilgi aktarmaliyiz diye dusunuyorum saygilarla ferhat

bende bir tane kafa kopardım o'Da kuşun ayakta durmaya hali yoktu artık hastalığı cok ilerlemişti.ama kolaya kacılmas böyle işlerde uğraşa uğraşa öğrenilir ama istisnalar hariç..

Gühasta olan bir güvercini imha etmek en son çare kalmassa olmalı. Hiçbir tedavi girişiminde bulunmadan hadi bu kuş agır hasta deyıp yok etmek insanlık degıldır.

Diyelimki çaresiz kaldık ve kuşu ımha etmemız kacınılmaz. Bu durumda da onlara acı vermeden bu işi yapmalıyız. Kafa koparmak da ne demek. Bunu yapan insan olamaz.

Kuşlara agızdan 1 tek aspirin verildiginde kuş ebedi uykuya sessizce dalar.

sevgili site üyeliri bence kusun kafasını cekmek bir insanlık ayıbı Allah'ın verdigi canı ancak ve .ancak Allah alır eğer kuşa tedavi uygulayıp iyilesitiremediysem yaşamak onun için acı veriyosa bıçakla keserim yani baska bi sekildede olmasını uygun bulmuyorum

S:A . bende Kanadı bantta olan yenı yavruluktan cıkmıs kusumun basını cektım...Karga saldırdıgında boynu fılan kırılmıstı agzından aksama kadar kan geldı bekledım gozu dahı acılmıyordu..Tuttum mezarlıga atmaya karar verdım kıyamadım mecbur kaldım cektım..Gözyasım aktı elım ayagım tıtrıyodu..ama mecbur kalmıstım..

Geri