HASTALIĞIN İSMİ RESİMLİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankaralı kuşcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
davut şimşek
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR BU HASTALIĞIN İSMİ VE TADAVİSİ KONUSUNDA YARDIMLARINIZI BEKLYİYORUM SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

• Görüntü000.webp
    Görüntü000.webp
    312.5 KB · Görüntüleme: 3,276
Ben bu tür göz enfeksiyonlarında insanlar için kullanılan genta göz damlası kullanıyorum, sizin kuşun gözünde ur cıkmamışsa tabi, geçmiş olsun.

göz neslesinede benziyor ...ben bu hastalık için panteramisin iğne alıp o göze bir damla damlatılmasını öneriyorum bunu 3 gün yaparsan geçer gibime geliyor... yinede daha bilgili bir arkadaşımız öneride bulunursa belki ben yanlış teşhis koymuş olabilirim..

gecmiş olsun
böyle durumlar genelde yaslı kuşlarda daha fazla görülür eğer kusunuz belli bi yası gecmişse o problem kusun herhangi baska bi yerindede bas gösterebilir dikkatli olmalısınız

arkadaşım yukarıdaki kuşın gözünde ur çıkmış ur aşagıdan göze baskı aptıgından göz sulanıyor arkadaşlarımın sundugu ilaçlar göz neslesi için iyi gelir ur için rifocin diye bir iyne var onu 3 gün urın oldugu bölgeye göze zarar vermeden tatbik ettikten sonra aşagıdan neşterle almak gerekir aldıktan sonrada aynı iynenin sıvısıyla yaralı bölge iyleş,nceye kadar sürülür şafak

güvercinlerde üst solunum enfeksiyonlarına ve göz neslesi,burun akıntısı gibi sorunlar için bire bir iyi gleen ilaç ORNİTAP ve ONİMİX tozdur. hayı ilk gün iki soraki iki gün tek vereceksin, yada tozu yarım çay kaşığı üç gün kuşa vercen,,, inşallah geçecektir..

Değerli arkadaşım iyi akşamlar.resimdeki kuşun göz altı ur gibi Eğer göz kapakları kızarık ve yaşarma ve tüy kabarma gibi ise TETRA 250lik eczanelerde var.kapsülü 2ye böl kuşun gözüne dök birere bir gelecek .benim bir cok defalar kuşlarımda oldu, kullandım, kesin cözüm.SAYGILAR.

dushekimi' Alıntı:
güvercinlerde üst solunum enfeksiyonlarına ve göz neslesi,burun akıntısı gibi sorunlar için bire bir iyi gleen ilaç ORNİTAP ve ONİMİX tozdur. hayı ilk gün iki soraki iki gün tek vereceksin, yada tozu yarım çay kaşığı üç gün kuşa vercen,,, inşallah geçecektir..

Sevgili Dostum Mehmet,

Ayni problemle burdaki veteriner abimize gittim, kendisine durumu izah ettim ve bana ornitab vermesini rica ettim, ama veteriner agabeyimiz, bana bu yukarda saydigimiz ilaclari sadece KORUNMA amacli kullanmamiz gerektiginde Hasta kusta Tam etki yapmadigini soyledi, Tabiki sasirdim onun yerine Bana GESUL diye bir toz verdi, 3 gun kullandim, kusun gozu nerdeyse yok olma dercesine gelmisken, Simdi canavar gibi oldu, Bana Bunu Bütün Ust SOlunum ENfeksiyonlarinda Tam Etkili Oldugunu Soyledi, Bende Bugune Kadar Bİldigimden Farkli Birsey Ogrenmis oLdum, Burdanda Sizlerle Paylasmak Istedim, Saygilar.

merhaba arkadaslar ben bu hastalık için panteramisin ve Geasol kullanıyorum şayet yoksa bu ilaç aynı özelliği taşiyan antibiyotik içermesi halinde tedavı 3 gün edıldıgı takdırde bırseyı kalmaz

Bu tür göz hastalığında , bizlerin kullandığı göz damlaları vardır onlardan damlatınca kuşlara hiçbir problem kalmıyor 4 gün sonra

aynı sorun ile bende karşı karşıyayım. bahsettiğiniz ilaçların kullanım şekilleriyle ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim. birde dogal yollarla cözebilecegimiz yöntemler yok mu?

Genta isimli bir göz damlası var tavsiye ederim ayrıca kuşun gözünü temiz tutun ılıksu ile yıkayıp tenız ve yumuşak bir bezle sıkça temizleyin( Sabunla yıkamayın zarar verir ), yara urlaşmış ise damalayı uzunca bir süre kullanın 1 2 haftaiçin de ur düşme noktasına gelir elinizle acıtmadan alttan hafif hafif ittirip uru almayı deneyin çok sıkmayın ve kanatnayın sabırlı olun bazan süre birazdaha uzaya bilir . ur düştükten sonrda bir kaç gün yaşarma bitene dek Genta damlatın . her tedaviden sonra mutlaka elinizi sabunla güzelce yılkayın bakteri hastalığıdır sizede bulaşa bilir . dikkat edin . Tabi diğer kuşarınıza da bulaşabilir imkan varsa kuşunuzu tecrit edin. selamlar.ŞEREF

ura benziyor ama göz darbe alıncada aynı böyle şişiyor.benim kuşların birinin gözüne tavuk vurdu 1 hafta şiş kaldı böyle .

Geri