hastalık girdi kümesime kuşculuktan sogudum artık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar çok uzun zamandır kuşcuyum çocukluktan buyana

bir kaçkez kümesime veba girdi ve yine girdi veba

çok kuşum öldü ve benim çok moralim bozuldu artık kuş beslemeyi bırakacagım bu hastalıgın çaresini bulamadım gitti

neler yaptım neler kuşların sularına vitaminler elma sirkesi klor veba aşısı

hastalık girecek oldumu giriyor dayanabilenler kalıyor zayıflar ölüyor

morallerim bozuk dostlar

benim böyle konuştuguma bakma içimde herzaman kuş sevgisi var

ama bu hastalıkla baş edemez oldum 10 numara oluyor kümesim yavru almaya başlıyorum bi hastalık girdimi

genç kuşları alıp götürüyor kuşların dayanma direnci fazla yok tavuklar kadar

benim elimde ölenler öldü kalanlar kaldı hasta kuşları hemen ayırım karantinaya

bir kaçtane keyifsiz kuş var bunlarda gözümde çok degerli ölmese bari diye bakıyorum

antibiotigi kestim sularına zeytin yagı koydum iç organları yumşatsın diye

bakalım artık ne olacak

Çok geçmiş olsun Özkan bey. Bütün kuşlar veba mı? N:erden anladınız bunu? Ne tür belirtiler var? Ölen kuşların son durumu hakkında bilgiverirmisiniz?

GEÇMİŞTE BEN DE BU YAŞADIKLARINIZI YAŞIYORDUM..ZAMAN ZAMAN MECBUR KALDIM ..VEBA VE SALMONELLA AŞILARINI ZAMANINDA YAPTIRMAYA BAŞLADIM..SERÇE ,KIRLANGIÇ,FARE,SİNEK ... HEPSİ HASTALIK TAŞIYICI OLDU..KANAATINDAYIM..

Bu işin çözümü aşı arkadaşım,aşını yaptıracaksın ne hastalık olur ne de hevesin kaçar.
Bu işin çözümü budur.

Ben son iki yıldır aşı yapıyorum.Allah'a şükür artık kolay kolay hastalıktan kuş kaybetmiyorum.

Hangi aşıları yapıyorsun ?

Yabani güvercinlerde neden toplu ölüm olmuyor, hayvanlar gün boyu aç yerdeki deterjanlı pis suları içiyorlar.Biz kuşların üstüne ne kadar düşersek o kadar çok hastalık giriyor.Hastalık yapacak o kadar cok neden varki aşı bende kullandım o kadar çok vürüs salgını varki herbiri için ayrı aşı geliştirilmesi lazım.Aldığımız aşılar ne kadar güvenli, belli bir ısıda muhafaza edilmesi lazım.Şu an kuşların suyuna toplu olarak hiçbir ilaç vermiyorum, durumu kötü olanı ayırıp ayrı tedavi ediyorum.Artık bizde yarı veteriner olduk, tedavi etmeyi beceremesekte kuşun hasta olduğunu, ve sonra olabilecekleri tahmin edebiliyoruz, bu bile büyük başarıdır.Çünkü doğada hasta ve yaşlı kuş sürüden ayrılır, güçlü olan her zaman hayatta kalır.Doğanın dengesi müdahale etmemek lazım.

HASTA OLANI AYIRIP ,AYRI YERDE BAKMAK .. :tamam:

AVARE,KAÇAK,BAŞKASINA AİT KUŞ,EMANET,PAZARDAN VEYA SATIN ALINAN ,HEDİYE KUŞLARI KÜMESE KONTROLSUZ SOKMAK DA TEHLİKELİ OLACAKTIR..KANAATINDAYIM.. :slm:

Geri