Birol Bandırma
Üye
- Ad Soyad
- birol ketenci
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
- Kuşlar
Bir hafta kadar önce karakuyruk erkeğimde aksırma dikkatimi çekti yem takılmıştır diye çok endişelenmedim. İkinci gün yine duyunca kontrol ettim damağında bir miktar balgamımsı oluşum vardı. Nefes alırken gagasını hafif açmaya başladı, yem yemesi azaldı. Erkek 3-4 gün içinde çok fazla zayıfladı. Üçüncü günden itibaren Hipradoxi-S oral solüsyon vermeye başladım. Her sabah 4 litrelik suluklarına 5 damla ilaç ekledim. Maalesef 2 gün önce erkek öldü. İlaç tavsiyelerde 5 günlük tedaviden sonra kesilmeli dendiği için dünden itibaren vermiyorum. Bugün kümesi açtığımda iki taklacı ve bir kelebek yavruda büzülme farkettim, yavrulardan biri ayakta zor duruyor kanat çırpamıyor. Birşeylerden ürküp hızlı gitmeye kalkınca yere kapaklanıyor.Bugün sadece vitamin ekledim sularına, yem yemeleri normal ve ölen karakuyruktaki gibi yavrularda zayıflama yok. Son bir not yavrunun birinde bizim küçük dilimizin olduğu bölgede gırtlağında ur gibi bir oluşum farkedip temizledim ve yarım tablet Nidazol 250mg tablet verdim. İlaç tedavisine devam etmelimiyim. Ne önerirsiniz Elimde olan ilaçlar şunlar:
HİPRADOXİ-S ORAL SOLÜSYON
NİDAZOL 250 mg TABLET
NEO TERRAMYCİN ANTİBİYOTİK+ VİTAMİN TOZ
BAYTRİL 2,5 ORAL (iğne değil)
Adı aklıma gelmeyen kompleks vitamin
HİPRADOXİ-S ORAL SOLÜSYON
NİDAZOL 250 mg TABLET
NEO TERRAMYCİN ANTİBİYOTİK+ VİTAMİN TOZ
BAYTRİL 2,5 ORAL (iğne değil)
Adı aklıma gelmeyen kompleks vitamin