Hastalık var ama baş edemiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Birol Bandırma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
birol ketenci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
Bir hafta kadar önce karakuyruk erkeğimde aksırma dikkatimi çekti yem takılmıştır diye çok endişelenmedim. İkinci gün yine duyunca kontrol ettim damağında bir miktar balgamımsı oluşum vardı. Nefes alırken gagasını hafif açmaya başladı, yem yemesi azaldı. Erkek 3-4 gün içinde çok fazla zayıfladı. Üçüncü günden itibaren Hipradoxi-S oral solüsyon vermeye başladım. Her sabah 4 litrelik suluklarına 5 damla ilaç ekledim. Maalesef 2 gün önce erkek öldü. İlaç tavsiyelerde 5 günlük tedaviden sonra kesilmeli dendiği için dünden itibaren vermiyorum. Bugün kümesi açtığımda iki taklacı ve bir kelebek yavruda büzülme farkettim, yavrulardan biri ayakta zor duruyor kanat çırpamıyor. Birşeylerden ürküp hızlı gitmeye kalkınca yere kapaklanıyor.Bugün sadece vitamin ekledim sularına, yem yemeleri normal ve ölen karakuyruktaki gibi yavrularda zayıflama yok. Son bir not yavrunun birinde bizim küçük dilimizin olduğu bölgede gırtlağında ur gibi bir oluşum farkedip temizledim ve yarım tablet Nidazol 250mg tablet verdim. İlaç tedavisine devam etmelimiyim. Ne önerirsiniz Elimde olan ilaçlar şunlar:
HİPRADOXİ-S ORAL SOLÜSYON
NİDAZOL 250 mg TABLET
NEO TERRAMYCİN ANTİBİYOTİK+ VİTAMİN TOZ
BAYTRİL 2,5 ORAL (iğne değil)
Adı aklıma gelmeyen kompleks vitamin

arkadaşım kuşlarında pamukçuk hastalığı var.rodinazol denilen toz ilaç var.onu yine 2lt suya uygulayarak kullan.kolay gelsin..

Tavsiyen için teşekkür ederim ancak pamukçuk olduğunu sanmıyorum gırtlaktaki oluşum ur veya çiçek oluşumu gibiydi. Diğer kuşlardan kontrol ettiklerimde aynı oluşum yoktu. Gaga içlerinde balgamımsı oluşumdan farklı birşey yok. Pamukçuk yada çiçek bildiğim kadarıyla ayak ve kanatlarda tutulmaya sebeb olmuyor. Durumu ağırlaşan kuş zor yürüyor, kanatları açılmıyor ve hızlı yürüyünce kafa üstü düşüyor.

anladım.bu son söylediklerin çok ciddi belirtiler...bu hastalıkta kursak şişmesi de varsa ishal kuşların veba olmuşlar..ilerki safhada boyun dönmesi yada ölümler olur.ben de oldu bu yıl.hastalığın tedavisi yok.malesef.hasta olanları ayırıp keseceksin.sağlam olanlara vitamin takviyesi ve hiç salma dışarı kuşları uçurmada..artık şansına ölen kalan..bunun tek çözümü baharın aşılamak kuşları...

birde hastalık virüs hastalığı olduğundan ilaçlar antibakteri ilaçları etki etmiyor.ama bu hastalık yanında başka hastalıklarada neden oluyor bağışıklık sistemi zayıfladığından .bytril ağızdan 5/6 gün 3-4 damla verdim ben herkuşa.kuş bu hastalıkla birlikte birkaç yan haslık çıkıyor ve ölüyor en azından bytril diğer bazı hastalıkları engelliyor ve yalnız o hastalıkla mücadele ediyor kuş.virüsü yenerse taşıyıcı oluyor kurtuluyor bende kurtulan var.ama üzülerek söyleyeyim kümesin yarısı gitti.kolay gelsin.çok çektiğim için paylaşmak istedim..

Bak kardeş bu makalemde kümesin temizliği konusu altında yazdıklarımı okursan hastalıkları nasıl onleyeceginide ogrenmıs olursun.Yani büyük ölçüde etki eder.Benim kümesimde uzun zamandır hıc hastalık yok bunları yaptıktan beri.

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kumesiniz-icin-aradiginiz-butun-bilgiler-t11160.html

Suanki hastalıgın yayılmasını engellemek içinde şüphelendiğin kuşları hemen karantına kümesine kaldır.Eğer yoksa baska bir bölgeye al kümeste durmasın ve bi an once makalede yazanları uygula derim.

Saygılar

Teşekkürler Hasan. Hastalık belirtisi olanları ayırdım zaten yavrulardan biri öldü. İnsan beslediği, sevdiği güvercinleri öleceklerini bilsede kesmeye kıyamıyor ya da en azından ben kıyamıyorum . Dün kümes içini ve bütün yuvaları çıkarıp tazyikli suyla yıkadım. Spreyle yuvaları ve kümesin heryerini çamaşır suyu ile dezenfekte etmeye çalıştım. Salla baş dediğimiz hastalık bildiğim kadarıyla kafada titreme yapıyor ancak yavrularda bu belirti de yok. Temizlikten sonra kümese aldığım kuşların dışkıları hastalar gibi ishal değil. Verdiğim ilaçlar işe yaramış olabilir. Böcek için 3 ayda bir evde de kullandığım Bayerin K-Othırine adlı böcek ilacını kullanıyorum. Genelde yuva arkalarına ve kümes duvarlarına sıkıyorum baya etkili bir ilaç.
Dün yeni bir kümes yapmaya başladım. Yuvalar için makaleni göz önünde tutacağım.

merhabalar benzer hastalıkla 2 senedir ugraşıyorum ama süper bir sonuca ulaştım.kuşlar çok saglıga kavuştu ölü kuşu diriltti verdigim ilaç.fakat bu ilaca ulaşma olanagınız ne derece kuvvetlidir bilemem ben yinede tavsiyede bulunayım.bu hastalıgın dermanı dimetrin adında toz ilaç.veterinerden bizzat tebliğ ettim.yarım çay kaşıgından biraz fazla tozu 2 lt suya uygulayarak 5 gün boyunca hergün değişmek koşuluyla kuşlarınza tedavisini uygulayabilirsiniz.Allah kolaylık versin.

yalnız şunuda belirteyim dimetrin ithal bir ilaç italyadan getirtiliyormuş.paket içinde toz halinde 30 tl fiyatı tabi birazda fedakarlık yapmalısınız.

KARDEŞ KESİ ET TEDAVİ İSTİYORSAN ORİTOLOG MURAT BEYLE GÖRÜŞ TELEFONUNU GÜVERCİN HASTANESİ YAZ ARAMA MOTORUNDAN ALIRSIN İLAÇLAR OLDUKÇA UYGUN SENİN VİRÜS TEDAVİSİ YAPMAN LAZIM BUNUN İŞİN İÇ ORGALARI ÖNCE KORUMA ALTIA ALIYORUZ DOĞRUDAN BİLİNÇSİZCE İLAÇ DAHA KÖTÜ DURUMLARA YOL AÇIYOR

Geri