hastalıklar başladı!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim kuşlar sezon boyunca cok sağlıklıydılar fakat yeni yeni hastalıklar başladı

1-) ilk olarak bir erkekte kanat düşmesi başladı tek kanadını kullanamıyor öyle çok takla değildi ve kuş cok kızgındı fakat sesi kısılmış ötmeye çalışıyor ses cıkmıyor halsizleşti ve yemini suyunu içtikten sonra pusup duruyor birde denge kaybı yaşıyor 3 4 gündür böyle neden acaba yorumlarınızı bekliyorum

2-)bana dün bir arap aynalı geldi kuşun albenisi var fakat cok halsiz ama iyi kuş getirdiğimde direk suyun içine girip kana kana su içti sabah yem verdim yemedi bakmadı bile ben kendim yedirdim kuşun alttaki kemiği sonuna kadar çıkmış kuşta denge kaybı var sanırsam halsizlikten yürüyemiyor bazen kursağının üzerine düşüyor kuşu karantina kümesine koydum tedbiren sizce kuşa ne yapmalıyım da iyileşsin bie kaç gün yem yedirsem iyileşirmi büyük ihtimalle uzun süre aç kalmış sabah yemden sonra biraz canlandı sanki ama yine gitti alttaki yuvalığa girip pustu ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum eğer lazım olursa resim eklerim

Merhaba,
Kuşların ağızlarına bak çiçek varmı diye.
Ayaklarına bak, kanat altlarına bak.
Herhangi bir yara, mantar, çiçek yoksa
Monodoks hap ver 1 tane bekle bakalım.
Birde kendi kuşun tüye girdimi? girmedi ise
ondanda yapar.Ben büyüklere de 2 şer adet yavru
hapı veriyorum(Böyle yem yemedikleri zaman).
Hem tok tutuyor hemde vitamindesteği oluyor.
Sende ver ve ayrıca mısır ve bezelye ver.
1 gün önce suya koy ki hazmı kolay olsun.
Kolay gelsin

İstanbuldan Neco.

Selamlar. İkinci bahsettiğiniz arap kuş sanırım kurumaya girmiş.Tüm belirtiler tutuyor.Ateşi çok çıktığı için bol bol su içer.Ara sıra kursağını kontrol edin eğer fazla su içmişse kursağına bastırarak fazla suyu kusmasını sağlayın.Necati bey amcanın dediği gibi besleyici değerleri yüksek tahıllardanda takviye yaparsanız büyük ihtimalle kurtulur kuşunuz.Birde balık yağı tavsiye ederim.Sindirim sisteminde bir sorun varsa çok faydalı olabilir.Saygılar...

arkadasım sokma hastayı kümese tüm kuşların kırılır

abicim kuşun veba olmuş o kuş ölür sakın sağlıklı kuşların yanına sokma

ümit abi dediğin doğru arap öldü zaten karantinada duruyordu diğeri ise kendi uçan kuşum son olan kafa tüyüne girdi ondan olabilir mi? biraz sesi cıkmaya başladı fakat kanadı aynı uçamıyor inş. düzelir yemini suyunu içiyor kanadı hariç sorunu kalmadı

bu yavru hapını nerden bulabilirim

Geri