Hastalıktan kurtulan kuş hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre.trk.16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Türkoğlu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkeze selamun aleyküm bende salmonella hastalagına yakalanan arap mardin. hayvan ciddi ciddi düzelmeye başladı hastalık ortaya çıkalı 1 hafta oldu ve hayvan yem yemeye ve gezinmeye başladı. şimdi bazı arkadaşlar hayvan tamamen iyileşse bile bağışıklık kazandı ve diğer kuşlarına hastalık bulaştırabilir diyorlar. şimdi ben kuşu beslemye devam edeyim bir sorun çıkarmı görüşlerinizi bekliyorum herkeze iyi forumlar.

merhaba
gerekli önlemleri diğer kuşlarınız için düzenli şekilde alırsanız, bir sorun olmayacaktır. imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede gerçek anlamda iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış da olursunuz! uygun şekilde tedavi ediniz, hayvanı iç dış parazitlerden arındırınız. hayvanı korunaklı rahat bir revirde karantinaya alınız. iyleşmiş ve kendini savunabilir durumda ise kümese geri koymanızda sakınca yoktur. kümes hijyenine özen gösteriniz. yinede içinizde endişe varsa onun yavru yapmasına engel olunuz (yumurta ederse aynı gün alıp atmanız gerekir!). Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. zaman ve şefkat gerekir. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için siteden arama yapabilir veya bu dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri