hava oyunlu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkcan_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

berkcan_19

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
berkcan mutlu
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
iyi aksamlar arkadaşlar hava oyunlu kuşun oyunu nasıl olur ve bisey daha kumeste takla atmayan kuş dısarda oynarmı dama falan cekermi yani cvp veren arkadaşlara tsekkürler.

kardeş hava oyunlu kuştan havacı kuşu kastediyorsan kuş yüksekte oynar.oyunu yukarı çekerek yapar ve en az 5,6 takla yapması gerekir ki kanat sesi de o kadar bir önemlidir.inerkende oyun gösterir.ortalama 3,4 saat uçar fazla uçanlarıda vardır .sinege çıkar ara ara dama yaklaşır tekrar yükselir.en azından konya kadınhanı kuşu böyledir.

kardeşim hava oyunlu kuş pek tutulmaz
oyununa gelirsek
orta ve yüksek mesafede kısa fişekler çeker cok seridir ve kanat sesi mükemmeldir 4 -6 taklayla oynar
gerçekten o kadar seri oynu damda oynayan kuşlarda göremeyiz
anlık olay fişeği çeker taklalar atar normal oynayan dama düşmemiş kuşşlarla karıştırılıyor hava oyunlu kuş ben coktandır göremedim
çatıya inerken oyun göstermezler yapışırlar

tesekkürler bi sorum kümeste veya odada takla atmayan kuş dısarda oynarmı dama falan cekermi fişek olayı falan olurmu yani.

hava oyunlu güvercin benim favorimdir genelde tutulmaz derler dam üstünden iyi gelir bana. yırtıcılar tarafından kapılma riski biraz daha fazladır olmazsa olmaz kanat sesidir .500 m den görülmesi ve duyulması öyle kuş nerdeee.

damcı ve yerci kuşların tutulması hava oyununa rağbeti azalttı aslında her kümeste 1 çift bu kuşlardan bulunması lazım yavru sökmek için yavruyu yükseğe çıkarıp yavrunun uçuş yapacağı ufkunu açmak ve zere giren yavruyu eğer yükseğe çıkartmaya başarırsak havacı kuşlar sayesinde yavru sağ sola kendini atmak kaybolmak aylarca bocalamak yerine kısa bi sürede sökülür ve dama,yere sefer yapmaya başlar ben sırf bu amaçlar ile 2 gün önce 1 çift havacı getirdim. damcı kuşu bide herzaman uçurmak olmuyo kuş çatıya bastımı inmesi sorun oluyo bazen günlerce inemiyo fakat havacı öyle değil inmekte zorluk çekmiyo kuş beklemek istemeyen kuşçu arkadaşlarımın bazıları yerci ,çatıcı kuşları beslememekte ve havacı kuşlar uçurmakktadır.bu kuşları eşlerken kendi içinde eşlenmeli bence yerci kuşa girildiğinde yavrusu altı boş havaya yere fişek çeken kuşlar çıkacaktır buna dikkat edilmeli.
kümeste takla vurmayan kuşa gelince dışarda 3 metre üzeri fişek alan.az taklalı oynayan,yeni uçmuş olan kuşlar içerde takla atmazlar kuşun içerde takla atması için sefer taklası bol ve 1 metreye çöken son inişi bol taklalı yapan ,yada yatık kuş olması lazım
içerdeki hareketine göre kuş alacaksan
kuş pedah yapıp takla vurmuyosa bu kuş antremanlıdır dışarda uçar oynar al uçur
kuş takla vurup kalem gibi durup yukarı fırlıyosa dışarda güzel oynar bol taklalıdır al uçur derim
kuş taklayı vurunca aşağı düşüyosa yatmıştır kuşun damarını bilmiyosan uzak dur

tesekkürler tolga kardeş bi sorum daha olucak yeni bir kuşum var içerde bi kac takla atıyo ve direk tavana fırlıyo kuşu dısarda uçarken görmedim ama sahibi bi minare boyu fişekli diyo garanti veriyo bu kuşu dısarda cok merak ediyorum sizce böylemidir cvplarınızı bekliyorum

kardeş kuşu dışarda görsen iyiydi hiç bi kuşçuya güvenme içerdeki hareketiyle kuşun ne kadar kaçacağını kestirmesi zordur fakat kuşun fişekteki seriliğini takla araları gibi özellikleri iyi bi kuşçu içerdeki perdahından bilir.imkanın varsa kuşu garanti veren kuşçunun orada kaldır izle 1 minare az değil çünkü 33 metre demek kuşu izlemeden önce 11-12 katlı bi binaya bakmanızı tavsiye ederim saygılar

berkcan kardeşim 1 minare uzayan kuşu kimse satmaz eğer ucuz paraya aldıysan vardır bi nanesi
bence alıştır uçur kaçarsada kısmetine artık

Geri