Havaların Sogukluğu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RaKunN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

RaKunN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kadir meriç
Meslek
Makine Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yavrular falan cıkınca büyünce kümesim yetmez oldu ve kümesin yanına ek kümes yaptım boyu 1.80 cm genişligi 2metre yan uzunluk 1.70 cm ve içinde 5çift kuş duruyor folluk falan herşeyini yaptım ama kümesim cok soguk kuşlarım hasta oluyor şişiyor arada isal oluyorlar nasıl önlerim bunu bir tane kuşum öldü lütfen bir fikir verin ilaç kullanmıyorum cünkü ilaç satılan herhangi bir dükkan vb şey yok ne yapabilirim biraz söyleyin arkadaşlar
iyi günler

kümesin içine strafor la kaplarsan soğuga ve yazın sıcaga karşı önlem almış olursun. bazı kuşlar stroforları yiyebiliyorlar üstünüde birşeyle kaplarsın artık. çok soğuk olacağı geceler kümesde 1 lamba yakarsan ( kuş sayın fazla ise lambaya gerek yok)iyi olur.

kusbaz123' Alıntı:
kümesin içine strafor la kaplarsan soğuga ve yazın sıcaga karşı önlem almış olursun. bazı kuşlar stroforları yiyebiliyorlar üstünüde birşeyle kaplarsın artık. çok soğuk olacağı geceler kümesde 1 lamba yakarsan ( kuş sayın fazla ise lambaya gerek yok)iyi olur.
o önceden vardı strfor üstünede cuvalllar varya onları cakmıştım degişik önlem ler varmı?

kümesine rüzgar girmediği sürece bir sorun olmaz güvercin aslında üşümez. ama kümese rüzgar giriyorsa tüy kabartır hasta olur. ve kuş sayısı 20 olsa kümeste yavaş yavas ısınır o kümes ama kuş sayında az oldugu gibi ısınmasıda zor olur. kızın arpa darı gibi yemleri biraz fazla kullanırsan kuşu sıcak tutar derler. sularına 1 yemek kasıgı pekmez karıştırmak. geceleri ve sabahları bir süre yada akşamdan sabah kadar kümesin içinde bir ampül yakmak ampüle doğruda duran aliminyum folyo koyarsan ısıyı katlayarak ıletir ve daha fazala sıcaklık elde edersin. kümesin havalandırma yerlerini naylon gibi maddelerle kapatmak günde 1 defa az bi hava aldırırsan içerideki ısıyı kaybetmezsın kümesin bir bölgesine rüzgar vuruyor ise oradan çok ısı kaybeder kümes o tarafa hem iicden hem dıstan strafor yada dısından kümese degmeyecek birseyle kapatırsan en azından sogugun etkisini kesersin önlemler böyle işte.

kardeşim kapının üstünde 10cmlik kapı büyüklügünde telden yer var orayı havalandırma var orayı kapatmak istemedim içeri de kuşlar bunalır diye ama sabah ilk iş orayı naylanlamak olucak kuşların suyu donuyor ve bende sabah kalktıgımda kuşlara sıcak su ve biraz pekmez katıyorum sularına ve karıştırıyorum ve koyuyorum akşama su donuyor ve akşam yeniden sularını tazeliyorum... Lamba konusuna gelirsek onuda ayarlamaya çalışcam kümesin yanında bi lamba var onu kümesin içine yerleştiriyim

kuşları günde 2 kere bakabilecek vaktiniz varsa suyun bütün günle donması önemsizdir kuşlara yem verdikden sonra sularını içerlerse sorun olmaz zaten onlar ihtiyaclarını karsılamıs olurlar yaz sezonu kadar su gerektırmez kısın. kümese rüzgar girmesin gerisi kolay.

kusbaz123' Alıntı:
kuşları günde 2 kere bakabilecek vaktiniz varsa suyun bütün günle donması önemsizdir kuşlara yem verdikden sonra sularını içerlerse sorun olmaz zaten onlar ihtiyaclarını karsılamıs olurlar yaz sezonu kadar su gerektırmez kısın. kümese rüzgar girmesin gerisi kolay.
dogru sölüyorsun kardeşim

Tüp silikonlar var PVC cilerin camların kenara sıktıklarında kabaranlardan kümesdeki delik ve soguk girebilecek yerleri onla tıkayabilrsn

Karabuklu78' Alıntı:
Tüp silikonlar var PVC cilerin camların kenara sıktıklarında kabaranlardan kümesdeki delik ve soguk girebilecek yerleri onla tıkayabilrsn
Sağol kardş ama suanda tahtaların arasıdan soguk geliyordu strafor ile kapattm havalandırma deliginide kapattm suanda gayet rahat kuşlaırm

Geri