Havsa'dan (NEBİ MANAVOĞLU'NU) ziyaretimiz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Site üzerinden de tanıdığımız Nebi Manavoğlu abimi geçtiğimiz pazar günü Recai Buğdaycı abim ile ziyaret ettik.Son derece keyifli saatler geçirdiğimiz ziyaret sırasında performans çekimleride yapma fırsatını yakaladık gözümüze gönlümüze yatan hem performans hem kostüm görebildik.

Misafirperver yapısıyla bizlere salmalarının kapılarını açan Nebi abime teşekkür ederim.

Keyifli bir günün ardından görüntüler.

Resimde görünen (dış ortam tüneklerine)Trakya bölgesinde sıkça rastlanır artı şeklinde ki ve farklı versiyonları da bulunan tahtadan yapılmış ve 5*10 uzunluğunda ki tahta direklerin üzerine yapılan dış ortam salma tüneklerine Trakya da DİKSE denir.

Performans kümesinden görüntüler.

Yuva Alı alabadem.

Nebi Manavoğlu

Ben,Nebi abim.

Trakya kırmızısı (pal)

Tek başına kalmış demir baş bir DÖNEK Trakya makaracılarıyla uçmaktan güzel takla atıyor bunun yanı sıra kendi akrobatik hareketlerinide güzel sergiliyor bir eş bulunursa ziyan olmaktan kurtarılabilir :shock:

Damızlık kümesleri (performansı için ve kostümü için iki farklı kulvarda beslenenler).

Tepeli Trakya kırmızıları (pal)

Kara (pal)

Trakya siyahı(murakat),tepesiz ve tepeli versiyonarı mavi küllüler (zavraklar),Alabademler, saya ırklarından kaplan kelebekler dönekler,bursa oynarı gibi farklı ırklara severek hizmet eden Nebi abimiz kısa sürede iyi damızlıklar ele geçirmiş olduğunu gözlemledim.Hiç şüphe yok ki bu kadar fazla ırkı kontrol etmek çok çok zor ırk tercihlerinde elemeler yabıp ırları ayırabilirse ki yeri çok müsait daha da başarılı yetiştiriciliğini bizlerle yine paylaşacaktır.

Karışık resimler.

İyi çaşlışılmış Hilal tepeli bir Trakya beyazı!

Recai Buğdaycı (pompa Recai derler),Ben.

Nebi Manavoğlu ,Recai Buğdaycı.

(Recai Abim)Bir inceleme sırasında :roll:

Örümcek Güvercin olmaya çalışan bir Alabadem.

Havsa’ya gidilirde Murat Kaymak ağabeyimize uğramadan olmaz.

Edirne Merkezde ki yeni hizmete giren derneğimizden bir kaç görüntü.

Soldan. Nebi Manavoğlu,ben,Erdem Günay,Recai Buğdaycı,dernekten meraklı bir kardeşimiz.(ismini hatırlayamadım kusuruma bakmasın)

Ziyaretimiz de bizi ağırlayan Nebi ve Murat abimize teşekkür ederim.Hastalıksız keyif dolu zamanalarda başarılı güvercin hobilerinizin devamını dilerim iyi zamanlara.

paylaşım için teşekkürler.Hüseyin bey kara pal dediğiniz kuşun tepesiz ve akkuyruyruk olanlarından sizin oralarda varmı.Bana bir çift veya tek erkek lazım,yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler.Selamlar sevgiler

rey2466' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler.Hüseyin bey kara pal dediğiniz kuşun tepesiz ve akkuyruyruk olanlarından sizin oralarda varmı.Bana bir çift veya tek erkek lazım,yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler.Selamlar sevgiler

Merhabalar,

Bahsettiğiniz renkte ve özellikte bir güvercin ırkı Trakya da yok(melez olanlar hariç) .Fakat istisnai (melez durumlara göz atarsak gözükebilir)! Sarı çakal akkuyruk ile Siyah karakanat akkuyruğu eşlerseniz ve bu oluşumun içinde de(evveliyatın da) Kırmızı akkuyruk çakal varsa!!!Bahsettiğiniz tarzda melez çikolata renkli akkuyruklar kuşlar ortaya çıkabilir Trakya da nadirde olsa bu tarz da melez kuşlara rastlıyoruz çocukluğumda bursa mülakatının akkuyrukları hatırlıyorum beyaz ve bizim zavrak dediğimiz Trakya yerlilerinden melezlenmiş mavi gövdeli siyah kalemli alemli mavi akkuyruklar vardı şimdi onlar da yok tepesiz küllüler azalınca böyle melez kuşlara rastlamakta zorlaşıyor açıkçası.Ben o mavi akkuyrukları çok beyenirdim mesala sanırım sizinki de böyle bir durum kara pal akkuyrukları beğeniyorssunuz sizde! Son olarak melez üretilmiş bahsettiğiniz kuşlardan çok çok nadir olarak görüyoruz bunlar bir ırk değildir bilgimce siz bu renkte akkuyrukların kara pal yani bir ırk olduğunumu düşünüyorsunuz bu kuşlarda aradığınız özellikler nelerdir bahsedermisiniz?

Hüseyin bey merhabalar.Çukulata akkuyruk olan kuşlar bence de yapma kuşlardır.Seksenli yıllarda bursaya gittiğimde bir dişi gördüm ,aldım,o gün bu gün bu rengi çok seviyorum.Kendim bu renkleri arap akkuyruk,sarı akkuyruk ve düz çukulata kuşları birbirine girerek 50 tane kadar yaptım,dahasonra kuşçuluğu bırakırken bir arkadaşa verdim.O arkadaşta maalesef bir tane bile kalmadı,şimdi tekrar yapmaya çalışıyorum.Aradığım özellikler 14 veya 16 kuyruk olması,kuyruk üstü olmaması gözlerinin temiz olması ve gagasının kısa olmaması.Kuyruklarda leke olması o kadar önemli değil.Geçenlerde edirneden nuri isminde biri istanbul edirnekapıdaki pazara bir yavru getirdi onu aldım ama dişimi erkekmi daha belli olmadı.Nuri abiye söyledim edirnede bulursa bana getirecek.Selamlar sevgiler

rey2466' Alıntı:
Hüseyin bey merhabalar.Çukulata akkuyruk olan kuşlar bence de yapma kuşlardır.Seksenli yıllarda bursaya gittiğimde bir dişi gördüm ,aldım,o gün bu gün bu rengi çok seviyorum.Kendim bu renkleri arap akkuyruk,sarı akkuyruk ve düz çukulata kuşları birbirine girerek 50 tane kadar yaptım,dahasonra kuşçuluğu bırakırken bir arkadaşa verdim.O arkadaşta maalesef bir tane bile kalmadı,şimdi tekrar yapmaya çalışıyorum.Aradığım özellikler 14 veya 16 kuyruk olması,kuyruk üstü olmaması gözlerinin temiz olması ve gagasının kısa olmaması.Kuyruklarda leke olması o kadar önemli değil.Geçenlerde edirneden nuri isminde biri istanbul edirnekapıdaki pazara bir yavru getirdi onu aldım ama dişimi erkekmi daha belli olmadı.Nuri abiye söyledim edirnede bulursa bana getirecek.Selamlar sevgiler

Merhabalar,

80'li yıllarda yaptığınız bu pal akkuyrukların yavruları hep aynı(gövde renginde) çikolatamıydı?

Nuri abiyi tanıyorum hafta sonları pazar da oluyor zaman zaman eğer banada denk gelirse istediğiniz akkuyruklardan Nuri abiye ulaştırırım o size getirir yine burdan da(özelden de) haberleşiriz hoçakalın.

Merhaba Hüseyin,ya bir benim kümesimi ziyarete gelmedin! Gerçekten alınmaya başlıyorum artık. Nebi abiyle bizde mezatlardan tanıştık tanıdığım kadrı ile gerçekten dürüst bir insan.
Görüşmek dileğiyle hoşçakal.

vallahi NEBİ kardeşime diyecek söz bulamıyorum ,kısa zamanda ıyı kuşlar edindi ve bu kuşları şimdi üreterek çogaltmaya başladı hele tepelılerde büyük başarı elde etti performans ırklarına gelince biraz ondan dertliyim kısacası onca ona bırak uçurma günah dememe karşı o ne zaman terasına çıksam dur aga sana yere düşen uçurayım yav NEBİ yapma etme yazık olacak hayvanlara demem me karşın uçuruyo ve ondan sonra noktadan yere kuş temiz hee odumu şimdi diyom ama nerde bızımkı aklını bozmuş düşen kuşla vallahi inanın artık terasına çıkmaya korkuyorum daha 2 gün evvel yene bir tane yere vburdurdu artık çıkmayacam terasına kardeşimin şakası bir yana vallahi güzel saran kuşları var arkadaşın bırde yere düşürmese ,he bide HÜSEYİN benı saydıgı ve dolaştıgı için ona ve recai abime teşekkürlerimi sunar selamlarımı iletirim kalın saglıcakla.MURAT KAYMAK ... :slm: :slm: :slm: :slm:

Kuşlarda , güzel resimlerde, yanlız uçuş videosundaki kuşlar anteramansız geldi, alçak ucuyolardı, havanın sıcaklığı etkilemiş olabilirmi ? ucuş sürelerini.Kümes ziyaretlerinin devamını dilerim , Hüseyin bey, bu güzellikleri, sanırım trakya dışında başka bir yerde görmek , mümkün değil.Ayrıca yaban tv deki trakya ırkına tabi, tepeli ,tepesiz, trakya yerlilerini seyretme fırsatım oldu, çakallarda ayrı güzellikteydi.

gökay' Alıntı:
Kuşlarda , güzel resimlerde, yanlız uçuş videosundaki kuşlar anteramansız geldi, alçak ucuyolardı, havanın sıcaklığı etkilemiş olabilirmi ? ucuş sürelerini.Kümes ziyaretlerinin devamını dilerim , Hüseyin bey, bu güzellikleri, sanırım trakya dışında başka bir yerde görmek , mümkün değil.Ayrıca yaban tv deki trakya ırkına tabi, tepeli ,tepesiz, trakya yerlilerini seyretme fırsatım oldu, çakallarda ayrı güzellikteydi.

MErhabalar,

Gözlemleriniz büyük ölçüde doğrudur teşekkürler.

rey2466' Alıntı:

Bir resim !

Merhabalar,

( rey )! Çikolata akkuyruk dediğiniz kuşlar bunlar mı?

Hüseyin bey ilginiz için teşekkürler.2.resimdeki kuş tam belli olmamakla beraber,benim aradığım renk galiba,diğerleri değil.Diğerlerinin kanat uçları ve belleri gri.2. resim ile son resim aynı kuşa ait ise 2. resimdeki de değil.2. resim yakın plan olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum.Herşey için teşekkürler.Selamlar sevgiler

rey2466' Alıntı:
Hüseyin bey ilginiz için teşekkürler.2.resimdeki kuş tam belli olmamakla beraber,benim aradığım renk galiba,diğerleri değil.Diğerlerinin kanat uçları ve belleri gri.2. resim ile son resim aynı kuşa ait ise 2. resimdeki de değil.2. resim yakın plan olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum.Herşey için teşekkürler.Selamlar sevgiler

Merhabalar,

Bir salma ziyareti sırasında sizin bu kuşlardan aradığınız aklıma gelmişti ve sizin için bir kaç poz çekmiştim meğer değilmiş .Ben ne yapmak istediğinizi ne üretmek istediğinizide merak etmiştim ilgimi çekmişti açıkçası .

Sizden ricam farklı bir başlık altındna elinizde ki çikolata akkuyrukların resimlerini bizlerle paylaşmanızı rica ediyorum nasıl olduklarını ben şimdi daha da merak ettim ben teşekkür ederim hoşçakalın .

Geri