hayalinizdeki kuş?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmet tali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet tali
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar herkesin hayallerini süsleyen bende de olsun dediği kuşlar vardır.Sizde hayalinizdeki kuşun özelliklerini yazarsanız sevinirim...

Şöyle ayağını yerden kurtardımı bir çırpıda fırlayan , 8 10 takla ile baş yapan altı üstü dolu sıkıp uzaktan mermigibi yere gelen fişşek gibi bir çırpıda başını tamanlayıp insanı sarhoş eden ,seferini bitirince yoz gibi çekip giden 5 6 dakakada bir baş yapan bir buçuk iki sasat te 30 40 baş alan sonra doldura doldura harmanlayarak bol takla ile zoraaki yere basan .
Her daim hazır kıt 'a oyun bozmadan uçabilen kar bora fırtına ayırt etmeyen yerine sadık bir takım oyukuşum olsun onları seyredeyim .. işte ozaman ne dert kalır Ne tasa ... . yarı cennet olur düya .. ::)) selamlar.ŞEREF

1 çift saf çorum çıplağı değmen bnm keyfime :D

Bir çift NUN (Rahibe) güvercinim olmasını hep çok istedim ama elime birtürlü 1 çift geçmedi.İnşallah lerleyen zamanlarda bulur ve üretirim.Saygılar...

Ekli dosyalar

• Rostov.webp
    Rostov.webp
    71.6 KB · Görüntüleme: 1,722
benim en sevdiğim güvercin çakmaklı dır birde aynalı bol paçalı çifttepe oldumu fiziki benim için tmm

performansıda şöyle sen kaldırmadan kalkıp 8 9 takla ile baş yapan nokta olana kadar fişeklenen sonra seferi bitince ucabilen sağlıklı bir kuş benim hayallerimi süslemiştir

Ekli dosyalar

• akmaklı.webp
    akmaklı.webp
    2.7 KB · Görüntüleme: 1,670
rahibe çok güzel kuşmuş

gözünü alabildigi yerden sıkınmalı atmaçanın bir güverçine dalışı gibi yumak olmalı o kadar çok deyil 1 veya 1,5 metreye kadar oturmalı vetabanı çırpdıgı gibi 6 veya 7 taklayla 25 veya 30 metre çıkmalı her 10 dakikada bir sefere oturmalı bir veya bir buçuk saat uçmalı inişide bol taklalı harmanlıya harmanlıya inmeli ekelindede bozmayaçak oynunu

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
Bir çift NUN (Rahibe) güvercinim olmasını hep çok istedim ama elime birtürlü 1 çift geçmedi.İnşallah lerleyen zamanlarda bulur ve üretirim.Saygılar...

Bu resmi pazarda cekmiştim, rahibe dediğin ırka cok benziyor.Bu paçalısı :)

Benim beslemek istediğim ve arayıpta bulamadığım, kırmızı kuyruk bango veya kırmızı kanat kırmızı kuyruk bango.Bu kuşları eskiden besleyen, varmış.

Gökay abi o bahsettiğin bangolardan bulgaristanda hala bulunmakta.Bundan yaklaşık 6 yıl öncesine kadar,bir bulgaristan göçmeni abimde tam bir kümes dolusu vardı,şu an görüşemiyoruz,eğer görebilirsem ,malesef telefon numarasıda yok sorarım ona,eğer varsa hala elinde sana bir çift ayarlayabilirim satarsa.

benimde hayalimde bir çift limon sarı takkeli perçemli atlayıp geldii zaman ayanı yere vurup bir minare kadar gidecek fakat minareler mescit minaresi gibi olmayacak selimiyenin minaresi gibi 75 metrelik olacak 7 takla kafi en az 15 sefer olacak maksimum 25 sefer olacak ne sen urasacan nede kuş urasacak yılmayacak......nasıl ama amma hayal kuruyoz

gökay' Alıntı:
Mesut YURTTAŞ' Alıntı:

Benim beslemek istediğim ve arayıpta bulamadığım, kırmızı kuyruk bango veya kırmızı kanat kırmızı kuyruk bango.Bu kuşları eskiden besleyen, varmış.

selamlar gökay eskiden dediğin ne kadar eski benim cocukluğumda etrafımda bango besleyen cok abimiz vardı ama hiç kırmızı kuyruk yada kırmızı kanat kırmızı kuyruk görmedim ama diğer tümünü gördüm cikolata kanat bal kanat pal kanat şekeri kanat mavi kanat kara kanat v.s kuyruk kanat çeşitleri ama dediğini hiç görmedim etrefında gören olmuş mu? yada sen hiç gördün mü?

oyunlu ama oyunlu derken yani kesin olcak karsiya oynicak kafa kuyruk sayam olsun isterdim.:)olcek ins ins... daa yeni oldugum icin yoq:)

gökhan @k' Alıntı:
Gökay abi o bahsettiğin bangolardan bulgaristanda hala bulunmakta.Bundan yaklaşık 6 yıl öncesine kadar,bir bulgaristan göçmeni abimde tam bir kümes dolusu vardı,şu an görüşemiyoruz,eğer görebilirsem ,malesef telefon numarasıda yok sorarım ona,eğer varsa hala elinde sana bir çift ayarlayabilirim satarsa.

Gökhan ,bizim bir abi bulgaristana gittiğinde ,birinde eski kanat kuyruk renginde ,mısiri bangolardan baya olduğunu söylemişler, fakat kuşları besleyen kişi kesinlikle kuş satmıyomuş.

Kenan bey, benim cocukluğum karagümrükte gecti, cocukluğumda bango besleyen, abilerimizde ne kırmızı kuyruk gördüm nede kırmızı kanat kırmızı kuyruk, ama eski yaşlı abilerimiz bu kuşları görmüşler ,İstanbuldaki büyük iş adamları ve zengin, kuş besleyen insanlar , abartısız bu kuşlar için bir apartman parası para ödemişler.Mısırı denen bu kuşların bünyelerinin hassas olması ve, bugünki gibi ilaçların piyasada bulunaması bu kuşların soyunun bitmesine zemin hazırlamıştır.

tengelli' Alıntı:
gökay' Alıntı:
Mesut YURTTAŞ' Alıntı:

selamlar gökay eskiden dediğin ne kadar eski benim cocukluğumda etrafımda bango besleyen cok abimiz vardı ama hiç kırmızı kuyruk yada kırmızı kanat kırmızı kuyruk görmedim ama diğer tümünü gördüm cikolata kanat bal kanat pal kanat şekeri kanat mavi kanat kara kanat v.s kuyruk kanat çeşitleri ama dediğini hiç görmedim etrefında gören olmuş mu? yada sen hiç gördün mü?

Yok bu rahibe (baştankara) değil.

şeref' Alıntı:
Şöyle ayağını yerden kurtardımı bir çırpıda fırlayan , 8 10 takla ile baş yapan altı üstü dolu sıkıp uzaktan mermigibi yere gelen fişşek gibi bir çırpıda başını tamanlayıp insanı sarhoş eden ,seferini bitirince yoz gibi çekip giden 5 6 dakakada bir baş yapan bir buçuk iki sasat te 30 40 baş alan sonra doldura doldura harmanlayarak bol takla ile zoraaki yere basan .
Her daim hazır kıt 'a oyun bozmadan uçabilen kar bora fırtına ayırt etmeyen yerine sadık bir takım oyukuşum olsun onları seyredeyim .. işte ozaman ne dert kalır Ne tasa ... . yarı cennet olur düya .. ::)) selamlar.ŞEREF
ee şeref kardeş başka ne kaldı sağolasın ama güzel hayat etmişsin Allah gönlünüze göre versin...

gökay' Alıntı:
Kenan bey, benim cocukluğum karagümrükte gecti, cocukluğumda bango besleyen, abilerimizde ne kırmızı kuyruk gördüm nede kırmızı kanat kırmızı kuyruk, ama eski yaşlı abilerimiz bu kuşları görmüşler ,İstanbuldaki büyük iş adamları ve zengin, kuş besleyen insanlar , abartısız bu kuşlar için bir apartman parası para ödemişler.Mısırı denen bu kuşların bünyelerinin hassas olması ve, bugünki gibi ilaçların piyasada bulunaması bu kuşların soyunun bitmesine zemin hazırlamıştır.

abiler bende güllü kırmızı kuyruk dişi bango var :ss: kuşu hediye eden abi askerliği zamanında urfadan almış anne ve babasını.Bana "bu kuşu sakın kayvetme " dedi.Gerçekten kırmızı kuyruklar değerli kuşlar mı :ss: (:

der1' Alıntı:
gökay' Alıntı:

abiler bende güllü kırmızı kuyruk dişi bango var :ss: kuşu hediye eden abi askerliği zamanında urfadan almış anne ve babasını.Bana "bu kuşu sakın kayvetme " dedi.Gerçekten kırmızı kuyruklar değerli kuşlar mı :ss: (:

resmini atarsan değerlimi değilmi ögrenirsin öncelikle ayni varyasyonun kırmızı kuyrugundan mı bahsediyoruz.

selamlar bu değil denilen kuş ikincisi kuş kuş kısayüzlü ama gaga ve kafa yapısı bango değil birde sade kuyruk değil.

her ne kadar taklacı beslesem de hayalimdeki kuş şÖyle birşey : "Uçurduğum zaman 1 dakika içinde sinek olacak ama asla gÖzden kaybolmayacak,gÖzümün Önünde olacak,saatlerce uçacak alçalmayacak bile,okula giderken atıp akşam eve geldiğimde pırıltı vererek içeri alabileceğim bir kuş olacak.Sadece kendi kümesinin pırıltısına duyarlı olacak ve pırıltıdan sadece 5 sonra sinekten kümese inebilecek...Rüzgar var uçuramam demeden uçurabileceğim bir kuş olacak..."Ne güzel olur :D

Mesut YURTTAŞ' Alıntı:
bizim burada mezatta 7.5 ytl verdiler satmadılar kafeste 5 liraya sattılar karrdeş söleseydin alırdım sana xDerkekti hemde dişisi ölmüş adamda bırakıyomuşymuş kuşçuluğu neymiş 5 liraya sattılar kafeste
benim hayalimdeki kuşa gelince beyazı çok olan bir kaplan balıkesir tipli kuyruğu sedefli kafasında 6-7 tane çili olan gerisi lekesiz olasn bir kaplan gerçi böyle bir kuşum var ama ucucu değil yatırdım kuşu biras ucmuyor şimdide yavrularının öyle olmasını istiyorum ama bakıcaz ve karşıya oyunlu bu kuş 3-4 defa dönüyor karşıya benim istediğim 10-11 kere dönse ne iyi olurdu :D

merhabalar,hayalimdeki kuş uçurdunmu uçacak ,in dedinmi inecek tabi oyunluda olursa iyi olur ha birde hırsız geldiğinde alarm düğmesine basarsa süpper olur valla :heyo: :ckmk: :oley: herkese hayalindeki kuşa sahip olmasını atmacasız sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim,ALLAH herkese gönlünce versin amin :slm:

der1' Alıntı:
Dişi Bu
22498092.jpg

goruntu256.jpg

22498094.jpg
goruntu258.jpg

goruntu262.jpg

goruntu263.jpg

Erkeğini Kaybettiği İçin Bununla Eş Vurmuş.
erkekj.jpg
Bu kuşun sadece ayakları kırmızı, tarif edilen kuş bu kuş değil.Kuyruklarıda kırmızı değil, kırmızıysada resimlerin bozuk cıkmış.

S.A Bi dişi karakuyrugum vardı sazı vurdum mu kafayı direk sinege dikerdi hiç evin etrafında dolanmadan istedikleri kadar kuş kaldırsınlar hiç biyere bakmazdı.Pırıltıyı çaktımı pervane gibi alçalır,evin etrafında dolanırken matkap gibi düze dönerdi.Etrafta herkez kelebek bakıyor o kuş gibi kimsede yok atmaca kapmıştı.Şimdi öle bi çift kuşum olsa bütün kuşlarımı verebilirim.SAYGILARIMLA

Geri