haydi bakayım ustalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankaralısalih06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Salih OZTÜRK
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
sevgili abilerim, ve kardeşlerim resimdeki kuşları tek soydur... bu hayvanların yavruları sersemden (sık takladan) çok zor çıkıyor... çok yavru kaybettim... sersemden kolay çıkmaları için neler yapabilirim...(kuyruk çekmek falan demeyin yaptım) değerli fikirlerinizi bekliyorum...

Ekli dosyalar

• SP_A0380.webp
    SP_A0380.webp
    957.1 KB · Görüntüleme: 1,231
  • SP_A0381.webp
    SP_A0381.webp
    590.1 KB · Görüntüleme: 1,250
  • SP_A0388.webp
    SP_A0388.webp
    819.8 KB · Görüntüleme: 1,269
Valla kardeşim aynı sorunu bende bazı kuşlarımda yaşıyorum eger iyi olmasalar sıktan çıkarmayı başardıgında göz doldurmasalar bir sny tutmucam kümeste sordugun sorunun tek cevabı yok bence.. Bunu sadece sen çözebilirsin kardeş olsa bile kuş kuşa benzemiyor bazen kimi kuş devamlı uçurmakla çıkıyor sıktan kimi kuş uçurmayıp yatırmakla çıkıyor bunu en iyi sen deneyerek bulursun kuyruk falan çekmek hepsi hikaye kuşun dengesini görüntüsünü bozmaktan başka hiç bir işe yaramıyor ama benim en fayda gördügüm yöntem yatırmak belli bir süre uçurmamak oldu ama bu yöntemi denedigim 30 kuş olduysa 10 taneside sarak oldu hiç uçamadı kısaca dene yanıl yöntemi uygulucan başka çare yok bana göre kolay gelsin

Erdekli arkadaş biraz katılıyorum.Ben o sorunu 3metreye 3 metre tel bi kafeste bir iki ay süre ile hallettim. ama arkadaşın dediği gibi bazılarınıda uçurarak kurtardım uçurarak kurtardıklarım çok az çoğu sakat kaldı.veye mefta. bol şanslar.

Selamlar...

Bütün kuşların kendine özgü bir karakteri vardır. Bu soyda da her yöntemi denediniz ve bir netice elde edemediyseniz bilinçli bir şekilde yeni bir kan girilmesinin vakti gelmiştir bence.

merhabalar , Yerriniz resimdeki alan ise baya açık bir alan kuş uçurmal için çok müsait görünüyor arzide bir yer san ki bina ağaç falan yok muşlarınızı aç akrına uçurun günde birkaç sefer akşam üstü ve rüzgarda pek kaldırmayın li kaybolmasınlar sabırla uçurun yapacak başka da bir şeyyok selamlar .ŞEREF

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Bütün kuşların kendine özgü bir karakteri vardır. Bu soyda da her yöntemi denediniz ve bir netice elde edemediyseniz bilinçli bir şekilde yeni bir kan girilmesinin vakti gelmiştir bence.

selam taner e aynen katılıyorum birde şunu belirtmek istiyorum kuşlar tek soy demiş arkadaşımız ama şu bir gerçek ön soyları karışık çünki tek kan tek soy hiç bir zaman altından verdiği renkten başka renk yavru varmez şöyle tek soydur hepsi ayni anne babadan gelme ama tek kan değil anne soyu karışık yada ata soyu baba soyu yada ata soyu hiç cinlinin zenci coçuğu olurmu.eger kuş cok sertteyse ve cıkmıyorsa heleki bu kadar güzel bir acık arazide taner arkadaşımızın dediği gibi artık araya bir soy daha girme vakti gelmiş demektir.

arkadaşım bencede araya esnek yumuşak farklı bir kan girmen en iyisi mesela benim kuşlar hiç sıka sarag düşmez uçum geldimi bir hafta on gün bel kırma ertesi hafta taklayı çevirme bir aylık zaman çerçevesinde çift takla daha sonraları havada baş almalar ve sinekleme sinekte bir ay kadar kendini dövdümü orta havaya iner orta havada teke düşürürüm ve bir hafta on günde yere gelmeye başlar yani kesinlikle sık ve saraga düşmezler bunu nasıl sagladım yakın akrabaları eşlemeyerek ve araya kan girip yumuşatarak yakın akrabaları eşledigimde senin karşılaştıgın durumla karşılaşiyodum önerim araya kan girmen olucaktır...
saygılarla...

angaralı arkadaşım,bende bu dertten muzdaribtim.yavrular sertten çıkınca oyunları sağlamsa kan falan sokma.yapacagın tek şey ama bu yap.'' sertte olan yavruların orta kanatlarını yol başlardan 4 er kanat kalsın.kanatlar büyüyene kadar uçurma,sadece perdaka kaldır.yıllardır ben yavrularıma bunu yaparım.

Arkadaşım sık taklaya giren kuşun tabanı sağlam olur elindekilerinin kıymetini bil.HERŞEYİ DENEDİM OLMADI DEMİŞSİN.Kuyruk çekme çoğu kuşu düzeltir.Yada 3.baş kanadı çekmekte çoğunu düzeltir.Ama seninkiler ender rastlananlardan yapacağın bi tek şey var.Yavru taklasını döndükten sonra eke tüyünü alana kadar hiç uçurmayacaksın ekeleştikten sonra uçurursan hiç bir sorun kalmayacaktır.Yani kuşu uçurma tekniğini değiştireceksin yapacağın baska bişey yok.SAĞLICAKLA KAL.

Selam Arkadasim;Kuslarini iyi tanidigin belli ,diger arkadaslarin fikirlerinede katiliyorum,zaten su anda istemis oldugun yardimla aslinda kendinde fark etmissin Soy a soyla giris yapmaktan baska caren yok,girecegin soy uda kendi kuslarin kadar degerli izlenmis ve kendini kanitlamis kuslar olmasi gerekiyo bununlada kesin cözümü yakalayacagini umuyorum.Saygi ve Sevgiler.DUMAN....

hepinize zaman ayırdığınız ve yapmış olduğunuz paylaşımlardan dolayı teşekkür ederim... iyi bir soy bulursam kırmayı düşünebilirim... allaha emanet olun...

KARDEŞİM KUŞLARIN YERDE GÜZEL

Siz onları yeme yavrular vurduktan bir ay sonra etrafı öğrettikten sonra yavrulara nefeslen
dirdikten yani yeni yavrular en az 30 40 dakika havada kalmalı ondan sanra aşırıp taklaya
binerlerse kanatları kuvetlenir yeriniz mükemmel tam kuş uçurmak için idial yavrular
açıldıkca pırıltı verın birde ikididen sonra yani yazın akşam uzeri ucurursan kayıp etme
riski fazla olur sersemlik yapan kuş iyi olur daha yazmak isrerim sana ama yazarken bıkıyorum dursun

ALLLAHA EMANET OL

öncelikle iyi akşamlar taklı olayını seviyorum yanlız bnm de böle sorunlarım var bazıları için.aşırı oyunlu baya kuşum var saatlerce bekliyordum inmelerini çoğu taktiği buldu ve bir kaç denemede inmeyi başarıyorlar önemli olan kolay yolu bulup sağlıklı bir şekilde inmeleri yanlız bu olay hemen olmuyo 5 6 ay da anca öğrendiler genişten gelip salıor kendini tam taras seviyesine geldimi çekiyolar bölelikle bir kaç denemede bazen bir kerette iniyolar sende böle bi taktik öğretmeye çalış ben bunun için kuşu sürekli uçuruyodum iniyodu gene sayırıyodum havaya sonunda buldu yani sizde bulabilirseniz iyi olur sizin adınıza..sağlıklı kümesler..;)

dursun' Alıntı:
KARDEŞİM KUŞLARIN YERDE GÜZEL

Siz onları yeme yavrular vurduktan bir ay sonra etrafı öğrettikten sonra yavrulara nefeslen
dirdikten yani yeni yavrular en az 30 40 dakika havada kalmalı ondan sanra aşırıp taklaya
binerlerse kanatları kuvetlenir yeriniz mükemmel tam kuş uçurmak için idial yavrular
açıldıkca pırıltı verın birde ikididen sonra yani yazın akşam uzeri ucurursan kayıp etme
riski fazla olur sersemlik yapan kuş iyi olur daha yazmak isrerim sana ama yazarken bıkıyorum dursun

ALLLAHA EMANET OL
sağolasın abi zaman ayırdığın için...

kuşlarını hergün uçur indikleri zaman tekrar uçur,

sevgili kardeşim bunun kuyruk çekmeyle sunla bunla alakası yok bu ana babadan ileri gelen bit şey ne yapsan sersemden çıkartamassın ana babayı ayırıp başka kuşla çaprazlayacaksın ve sonrasına bakacaksın tabiki....

Merabalar, benim bu konuda üç tavsiyem var,
Yavrularını uçurup taklaya çevirdikten sonra , aniden havada iken bir iki çevirirken değişip sık taklaya giriyorsa,
1. Yavrularını eke tüyünü dizdikten sonra uçur
2. Eğer bunu beklemezsen yüksek uçan kuşlarla uçur, yükseğe çıkınca sık taklaya girdiği zaman sürekli alttan kuş göster , yani pırıltı ver,
3.Sık taklaya girdikten sonra tam kaybolma vaziyetine girmeden önce kuşu 15-20 gün kapat, kendi kendine boşalır zaten , sık taklayı bırakması lazım
Kapadokyadan saygılar

selamunaleykum eskiden benim karsimada geliyordu butur sorunlar gerek kendi kusumda bagzende este dosta ozomanlar biz kanadin ickismindan uctaraftan biraz tuy soker ve sovuk su damlatip kusu ucururduk bu bagzen ise yarar bagzen yaramazdi tabi kusu izleyen sensin bunu senin bulma olasiligin daha cok. kafamda kusu canlandirmaya calisiyorum kus hakinda yeterli bilgi olmadigindan ne soylesem bos kus kanat aciyormu genelde asiri sik kuslarda gorunur kolaygelsin
saygilarla ferhat

selam.
kuşların çok güzel
iyi takla atıyo olması çok iyi ama ustaların biile böyle sorunlar yaşıyor özellikle vurgun yiyorlar bu sorunların bi çözümü olmaz ancak kuşların eğitimi iyi ise sorun yaşamazsın.bence bu sorunların çözümü olmaz.allah sana kolaylık versin işallah kuşlarınçok iyi olur . (:

Burda konu sık takla ama,iyi kuş taklayı aramaz ne kadar takla vurursa vursun,kanat tivsitmez,kanada ellemez ,kayboluyorsa bir problemi vardır,problem yoksa ölür yine evine iner, kapodakyadan saygılar

arkadaşım bence en iyisi kuşlarını kolay inebilecekleri bir yere taşı bende de vardı ben öyle yaptım ve çok rahat ettim

t.dağdan basri

merhaba salih kardeş dedigimi uygularsan kazanan olursun tahminen yaşca senden büyügüm dür 47yaşındayım 35 yıldır profesyonel taklacı yetiştiricisiyim 1bilmedigin kuşa hizmet etmeyeceksin 2ne yaparsan yap o kuşların birinin genlerinde sersemlik var erkekde ise erkegi dişide ise dişiyi degiştireceksin ben ne sersem kuşlarla karşılaştım yerine inerlerdi iyi kuş evini bilen kuştur kanadını çekmek kuyrugunu çekmek çözüm degil o kuşlara hizmet seni geriye götürür yani işin zor yanlış anlama boşa ugraşma derim saygılarımla

salih kardeş muharrem beyi tanımam ,görüşleri bana göre çok doğru,ilk tavsiyelerim soruna cevaptı ,söylediği gibi iyi kuş evini bilen kuştur,
birde resimde görünen yerde uçurup kuş orayada inmiyorsa problem var demektir

slm

kuşların sık takladan cıkarman içim yumuşak bır kuşla dene belliki senın kuşlar set .

yanı kuşların içine başka bır soy dan kuş sok ve dene umarım ki düzelir saygılar

KUŞLARINI HAVADA BOŞALTCAKSIN BUNUDA ENFAZLA 4 DER GURUPLAR HALİNDE SİNEĞE ÇIKARTARAK YAPARSIN ONLAR SİNEKTE BOŞALTIRLAR KENDİLERİNİ BİRDE ÇOK İÇ İÇE GİRMEKTEN KAÇIN

Kuşların sıkta serte kalması çok güzel eger serte yani sıka girmezse.
Boşalma oyun kesme olasılıgı yüksek.
Bunu bir çok arkadaşın yazdıgı gibi kaybetme riskine girip uçuracaksın.
Yada yatıracaksın .
Başka bir çözüm ise taklayı çevirip kafa kaldırmaya başladıklarında.
Erken teke düşüreceksin yani tek uçuraçaksın yoksa.
Bol taklalı kuşlar bir birine hırs yapıp agır kalabiliyorlar .

Salih abi sanırım kuşları sık takladan çıkaramadı ve degiştirdi.
Durumları ne şimdi salih abi?

S A SALİH KARDEŞİMİZ YA PROBLEMİ ÇÖZMÜŞ YADA KUŞLARINI DEGİŞTİRMİŞ
KUŞ NEKADAR DA İYİ OLURSA OLSUN YER HAKİMİYETİDE OLMALIDIR 2 SAAT UÇUP İŞNİ YAPIP 200METRE İLERİYE İNEN KUŞ NEKADAR ZEVK VEREBİLİRKİ YA ÇÖZÜM ŞEKLİNİ YADA KUŞLARINI DEGİŞTİRMİŞ OLACAKKİ YAZILARI DEVAMSIZ KALMIŞ

performans58' Alıntı:
Selamlar...

KATILIYORUM

Geri