Hayırlısı olsun , bu sezonu açtık ::))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SEREF

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ŞEREF
Meslek
ÖZSOY
İlgi Alanı
Ekim ayının ilk günleri ile birlikte yırtıcı kuş Trafiği belirgin bir şekilde arttı .. Hemen hergün havada yırtıcı kuş görmek mümkün , ..
Öyleki havaların halen ılıman olmasına karşın bizim kuşlarada ufaktan yoklamalar başladı.
Yazın sıcak nedeni ile iş güç yüzünden yaztatili gibi gerekçelerle uçuramadığımız kuşlar şimdilerde bolca uçmak istiyor, ılıman hava kuş kovalamak için oldukça elverişli , sis pus bulut bastırmadan biraz daha fazlaaca kuş kovalayalım hevesi ise hat safhada .. Sabahları bir iki sefer uçuralım , öğle sonu birsefer daha , akşam üstü yine birsefer, arada kendi kalkanlar derken, günün çoğunda havada kuş oluyor gibi ..
Böyle olunca hırsıza yol göstermiş olmuyor muyuz elbetteki oluyoruz .. Neticede Bu hafta itibari ile Şahine ilk ikramımızı yapmış olduk.. İlk saldırı sonrası sineğe çıkan üç kuşu 15 - 20 - dk dinlendiren şahin ortalık sakinleşti artık alçalalım hisssi ile orta irtifya süzülmeye başlayan kuşların birini kapıverdi .. Hemde öyle bir kaptıki ne olduğunu kuşta anlamadı bizde .. Yakalaryakalamaz da afiyetle yemeye havada başladı .. Kuşu bir ara ayağından bıraktı bir heves kurtuldu diye düşündüm ama nafile kuş kanat bile sallamadı , yani ölmüş garibim , çevikbir hareketle bıraktığı ölü avını yere düşürmeden tekrar yakaladı ve uzaklaştı ..
Tebi bizde arkasından baktık , her sonbaharda olduğu gibi ..
Bu yılın sezon açılışını böylelikle yapmış olduk , bakalım ilk bahara skor ne olcak . .. Dediğim gibi Hayırlısı olsun .. selamlarŞEREF

evet istanbul'da o kadar cok yırtıcı olmasada martılar , kargalar ve atmacalar yetiyor gecen gün kusları kümese sokarken gördüm bir cogunun kuyrugu gitmiş :( Martılar bırakmıyor hayvanların peşini bende havalandırıyorum sürekli ucurmuyorum pek

Umarım başka kayıplar vermessin şeref abi

hayırlısı olsun guzel gunlerde ucurmanız dıleı ile :)

UÇMAYAN KUŞU ŞAHİN KAPAMAZ.ne mutlu sana ki uçuranlardansın.a) kuşunu salmayanlar var.bir de b) salsa da uçuramayanlar....

Geri