Hayvan kendi bozulmuş yumurtasını yemiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OzanAgaoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ozan Ağaoğlu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Sa. Arkadaşlar Çok acayip bir durum başlıktada belirttiğim gibi bir kuşum kendi boş çıkan yumurtasını yemiş :D

Nasıl olmuş bilmiyorum ama onun yediği kesin Ağzının kenarları falan hep yumurtaydı ağzını içi kontrol ederken çok fena oldum zaten çürük yumurta kokusundan hayvan sürekli su içiyo çok halsizleşti ishal oldumu olmadımı hiç bilmiyiyorum şimdi diğerlerinden ayırdım ama yerde doğru düzgün dışkı yok ne önerirsiniz zehirlenmiş galiba yoğurt veya ayran versem şırıngayla bir faydasını görür müyüm ?

Şimdiden Teşekkürler

Güvercinler yumurta yemez, orada bir yanlış anlaşılma olduğu açık . Zamanzaman ufalanmış yumurta kabuklarını yedikleri olur kalsiyum ihtiyacını karşılamak adına , ortamda mineral toprak vs gibi kalsiyum kaynağı materyaller yoksa bazen ufalama yumurta kabuğu yerler . Kuşlar kırılan patlayan yavru çıkan yumurta kabuklarınıda yuvalıktan uzaklaştırır, boş kabuğu dışarı gagası ile taşır. Zayıf kabuklu yumurtalar, darbeye maruz kalan yumurtalar, bayat yumurtalar kırılabilir , bu yumurtalar bazende kuşun karın altına yapışarak dışarıya düşer. Güvercinlerin yumurta yemeleri kırıp içmelerigibi bir durum çok olası değildir , bu durum diğer kümes hayvanlarında bazen rastlanabilecek bir şeydir , örneğin tavuklarda ..
selamlarŞEREF

şeref abi çok güzel demişsin ama ağzının hertarafı yumurtaydı hayvanın zaten bu konuyu açtığım gecenin sabahına çıkmadı yemez demiyelim çünkü bayağı bildiğin yemiş olabiliyo böyle enteresan durumlar hiç görülmemiş şeyler..

OzanAgaoglu' Alıntı:
şeref abi çok güzel demişsin ama ağzının hertarafı yumurtaydı hayvanın zaten bu konuyu açtığım gecenin sabahına çıkmadı yemez demiyelim çünkü bayağı bildiğin yemiş olabiliyo böyle enteresan durumlar hiç görülmemiş şeyler..
İlginç , Oluyor diyorsanız olurdur . selamlarŞEREF

Geri