Hemoroid ve farklı yaralar :S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrtsn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mrtsn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat Rasim
Meslek
Sistem Mühendisi
İlgi Alanı
Kuşlar
Merhaba,

1 çift mavi mardinim var, folluğa değil de altındaki deliğe yuva yaptılar ve orada yavrular dünyaya gözlerini açtılar. Birtanesini fark etmeden ezdim:S 4 gün yaşadı sonra sizlere ömür.. diğeri ise büyüdü, kocaman oldu.. kendisi çok sağlıklı, duruşu vs. hiç bir sağlık problemi görünmüyor (maşallah) fakat büyüdüğü yerden midir nedir, kuşun altına baktığımda bir kaç yara gördüm ve fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istedim.

Bir yaranın kabuğunu kaldırdım, içinin dikenleri var gibiydi ve yaranın dikenli kökleri makatın kenarına yapışıktı, elle sökerek çıkardım. Fakat makatının tam ortasında bir kabuk var, çekmeye çalıştım fakat içinde et olduğunu görüyorum yani sanki hemoroid gibi :S bende fazla zorlamadım öylece bıraktım. Ayrıca makatın çevresinde bazı yaralar var anlam veremediğim.

Kuş maşallah duruşu vs. çok sağlıklı süper görünüyor fakat kıçındaki yaralar ve hemoroid ilerde sorun yaratır diye çok üzülüyorum.

Şuan kıçına her gün zeytin yağı sürüyoruz, ayrıca ilettiğim kabuğu kaldırdığım gün tentirdiot'un farklı bir version'ı varmış, ameliyatlarda kullanılan, ondan sürdüm.

Bu hastalık nedir, tedavisi var mı, nasıl tedavi edilebilir?? özellikle hemoroid :((

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• image (4).webp
    image (4).webp
    101.5 KB · Görüntüleme: 1,352
  • image (5).webp
    image (5).webp
    95.9 KB · Görüntüleme: 1,376
  • image (6).jpeg
    image (6).jpeg
    119.8 KB · Görüntüleme: 1,389
s a murat kardesim bu bir hastalıkdır kus gelişip büyüdükce oda büyür tam manasıyla ur olusmus kus ne kadar bakmlı olsada yese içsede aldıgı bütün gıdayı o ur bitirir yani gerçekci olmak gerkirse o kusdan randıman alınamaz

geçmiş olsun saygılar

hocam aynı sorun ıkı sene once yasamıstım gercektende marık dostunda dedıgı gıbı kustan hayuır alamassınız once yurumesını engellıyıcek bnuyudukce sora kus tuneyemeyecek ve sureklı sol yada sag kanatlarının ustune yatıcak benım basıma gelen surec aynı buydu ve sevdıgımde bır yavruydu cok kotu olmustum bıde surecı yasayınca sıze tavsıyem otenazı ben bunu yaptım

Aleyküm selam abicim.. öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.

her iki taraftaki de ur mu? ayrıca makatın içindekide mi ur? Veterinere göstersem hiç bir çözüm olmaz mı?

ötenaziye gelince :S uygulayamam :(( ömrü ne ise oraya kadar yaşasın, yapacak birşey yok ama çok üzülüyorum.. Resmini ekleyip koyduğumda inanıyorum ki siz de üzülürsünüz..

çok teşekkürler.

mrtsn' Alıntı:
Aleyküm selam abicim.. öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.

her iki taraftaki de ur mu? ayrıca makatın içindekide mi ur? Veterinere göstersem hiç bir çözüm olmaz mı?

ötenaziye gelince :S uygulayamam :(( ömrü ne ise oraya kadar yaşasın, yapacak birşey yok ama çok üzülüyorum.. Resmini ekleyip koyduğumda inanıyorum ki siz de üzülürsünüz..

çok teşekkürler.

murat kardesim her iki taraftakide olgunlasmış yerlesmi ur pek tedavi edilecegini kendim olarak sanmıyorum o halde verin yemini suyunu yasar yasamaz allah ın takdiridir

saygılar

Günaydın,

Hemoroid kendiliğinden kayboldu, sağ ve soldaki yaralarda küçülüp kurumaya başladı. Yeni resimleri ekleyeceğim. Tamamen geçer inşallah..

Maşallah diyelim :)

Bu yaralar çiçek yarasıda olabilir genelde bu yaralar makatta, kulak, göz kenarı ve gaga kenarında cıkabilir.Bulaşıcı olabilir kuşu bir karantina uygulamasına almalısınız, banyo suyundan diğer kuşlar içerse bulaşma riski olabilir.

Annesi babası ve o ayrı bir kümeste yaşıyorlar.. hatta yeni kardeşleri bugün dünyaya gözlerini açmış olabilir:)

İlettiğiniz gibi birşey de olabilir ama iyileşmesi beni çok sevindirdi.

Pazartesi gününkü resmi aşağıdadır.

Saygılar..

Ekli dosyalar

• photo79.webp
    photo79.webp
    444 KB · Görüntüleme: 1,275
Geri