HEP MERAK ETMİŞİMDİR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abdurrahim_AKSAKAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Abdurrahim Aksakal
Meslek
Kuşçu :)
İlgi Alanı
Kediler
Abiler size tek bi sorum olcak,3-5 seneder bakıyorum kuşlara ama hiç bir zaman kış ayında yumurtlayan kuşum olmadı.Bildiğim şey soğukta yumurtlamaz zaten kuş ama çatının durumu aynı olan bi arkadaşamın kuşları her zaman yumurtluyo .SORU:BENİM ÇATIDA NEDEN YUMURTLAMIYO KUŞLAR ?

Canım kardeşim arkadaşının kümesi daha ılıktır rüzgarı almaz veya soba bacası geçiyordur bunları göz önünde bulundur en son olarak bunları hepsi bendede var der isen bu sefer kuşlarda ara selamlar.

Güneydoğuda yaz kış yumurtlayan kuşlarım afyona gelince sadece yazları yumurtlamaya başladılar. Mevzu kesinlikle sıcaklık başka birşeyde aramayın bence.

Kusa bagli bence posta guvercinlerim yumurtluyor mardinler yumurtlamiyor.

Sağolasınız.Sorumun cevabını aldım sanırım.KOLAY GELSİN.

S.aleykum beyler ben bu ışte yeniyim bana yardım ederse bilen bi usta çok sevinirim benim disi kusum yumurtlama felci geçirdi su an iyileşti o kadar çok bir şeyi yok erkek den ayrı yan yana at cam atmadan bidaha olmaması için napmaliyim

Hayvanların çiftleşmesini malesef engelleyemezsiniz.

Tamam da onu biliyorum zaten ben sadece bir daha aynı şeyi tekrarlanmasın diye bir şey yapamazmiyim

Kafesde dahil olmak üzere komple kuşu ayırıp tek başına uçurabilirsiniz. Başkada bir çözüm malesef aklıma gelmiyor.

Yumurtlama felci bir daha olur mu

Koskoca sitede kimse yardımcı olamaz mi bu konuda ya

ALLAH bilir. Böyle bir konuda net konuşmamızı malesef bekleyemezsiniz. Türker abi gelir gece soruna oda bakacaktır.

İnsaallah bekliyorum cevablarinizi

Kimse yokmu burda arkadaşlar ya cevab vercek bu konuda

Merhaba arkadaşım yumurta felci kuşun yumurta kabuğundaki kalsiyumu oluşturamamasından kaynaklanır. Kuşun yeterli rezervi yoksa vücudu kemiklerindeki depoyu kullanmaya zorlar bu da kuşu felçli vaziyete sokar. Benim önerim bu durumdaki bir dişiyi eşinden ayırıp kendini toparlayana kadar kalsiyum ve d-vitamini takviyesi yapmak. Ben çocuklara verilen kalsiyum sandoz tabletini haftada 2 kere 1 litre suda eritip veriyorum. D-vitamini de kalsiyumun besinlerden emilimi için gerekli. Kuş normalde d-vitaminini güneş ışığı sayesinde kendisi üretiyor ancak damızlık kuşlarımızı genelde kapalı yerlerde besliyoruz bu nedenle güneş ışığı görmeyen kuşlar kendi kendilerine bu vitamini sentezleyemiyorlar. Bu yüzden suni olarak sularına katılan multi-vitaminlerden kullanabilirsin.

Güvercin kendini içine kapanık duruyor neden aynı kamplubaga gibi

Acilll yardimmm

Güvercin tüy kabartıyor neden acaba

Geri