her 2 yumurtadan 1i beyaz yavru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mechelen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Mechelen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa Altnsoy
Meslek
Belcika
İlgi Alanı
Kediler
ana cakmakli
baba gök
yavrular 1 tanesi hatirliyanlar bilir yamuk bacak öldü.
onun üvey sandigim beyaz yasiyor cokca düsüncemi arz etdim ama sonuc arada bir beyaz cikabilir.

simdi sorunumu anlatiyim
yerde tüylenmis ama yeme düsmemis yavru var 1 tanesi gök boz bir taneside beyaz sade beyaz.

simdi gecen altindan aldigim 1 haftalik yavrularda biri cakmakli sanirim gelisinden belli daha filizlenmede.
bir digeride beyaz pamuk gibi

her yumurtadan 1 tanesi beyaz oluyor.
bu yavrularda takla atma becerileride var.
böyle birsey olurmu yani yumutanin biri hep beyaz cikiyor baska taklaci beyazim yok.
ve ciftlerde hicbir kusla ilgi göstermiyor zaten beyaz erkek yok yani sagdan soldan dokunma taciz yok.

ben inaniyorum bundan sonra gelecek yumurtamin 1tenesi yine beyaz olacak.

derseniz ne yapacan ya ne olursa olsun yavru olsunda.

ben belki ilerki yasimda dünyanin en pahalli ciftligini kuracagimi düsünün ve bu ciflikte damar kuslarin üremesini saglamak istedigimde
bu kuslarin nasil damar olacagini bilemiyorum
deyimki kelebek var yavru taklaci cikiyor
deyinki taklaci damar,yavru bango cikiyor
deyinki kus saya,yavru dönek cikiyor.
böyle damar varmi ya
bu nasil istir sasirdim.
bilgim alt üst oldu

kusları cinsi cinsine degilde farklı farklı yani bangoyu taklacıya kelebegi postaya eslerlerse her tür cins yavru ve renk cıkar burada yapılması gereken kusu cinsi yani ırkı ırkına eslemekdir kuslar gelişi güzel bilinçsizce eslenmekden dolayı kırıla kırıla neredeyse yok olma asamasına gelmiştir

aynı ırk kuslar eslendiginde bile mesela bir arap bir beyaz diyelim es ettik demek degildirki yavrular biri beyaz biri arap olacak eslenmiş olan kusun neslinde her ne renk var ise zaman içerisinde o renkleri hep verecekdir eslenen kuslar genlerle alakalı olarak neslindeki tüm olabilecek rengide oyunuda zaman la aktarır

saygılar

Güzel cevabin icin tesekkür ederim Maharrem abi.

abi bir üyenin sorununda paylastigim resimdeki kuslar bu
ileti153675.html#p153675
burda anliyorum kirildikca cirkinlesiyor.
ama ana baba koyu kendi sade beyaz yavru nasil oluyor anlamis degilim.
birde arkadasimiz

Re: Beyaz İle Cakmaklı Çiftlesti Ne cıkar?
gönderen tanlmslz » 19 Haziran 2012 08:57

tanlmslz' Alıntı:
Selamlar ;
10 arkadaşımda aynı durumu gördüm .Eğer beyaz erkekse 4 yavrudan 2si beyaz 1i ala 1i saz kanat veya akkuyruk ananın soyundan verir artık gökmü olur çakmaklımı bozmu bilmem.Tabi beyazın soyuda önemlir.Ancak beyaz dişi ise Babanın soyunun alası veyahut saz kanat veya akkuyruk olarak verir.Bilimsel olarak genetik açıklamalarına bakılacak olursa beyaz ve siyah baskın renk olduğundan ister erkek olsun ister dişi muhakkak yavrulara bir yerden bulaşır.Akkuyruk saz kanat veyahut ala olarak.Tabiki en iyisini allah bilir.
Saygılarımla
[/quote]

burda demek istedigide net ama bende hic beyaz yok ve her yumurtadan 1 tane beyaz cikiyor.
ilerliyen zamanlarda bu iki veya 3.gelen yavrulari birlestirecegim,bir cif yapacagim
yani 2 beyaz birlesince yavru ne olacak simdiden meraklandim.

Resimlerle zenginlestirmek fena olmaz.
yavrular ve resimleri en kücük olaninin birazdan cekecem resmini.

Ekli dosyalar

• MasAllah1.webp
    MasAllah1.webp
    11.5 KB · Görüntüleme: 1,154
  • masAllah2.webp
    masAllah2.webp
    19.3 KB · Görüntüleme: 1,109
en son gelen yavru

Ekli dosyalar

• beyaz böcek.webp
    beyaz böcek.webp
    14.8 KB · Görüntüleme: 1,072
NİNESİ BEYAZ İSE ÇIKACAK TABBİİ.. :haha: :slm:

MAŞAALLAAH..

Abi benim kuslari senin kümese misafir göndersem.
sonra geri alsam
daha sonraki kusaktan senin kuslarin gibi bir kus alabilirmiyim. :hungur:

abi bu gibi durumlarda ben neye kus diyecegimi sastim

GEÇMİŞİNDE NE GİBİ KUŞLARLA EŞLEŞTİRME YAPILDIYSA , İLERİDE BUNLARI TEEK TEEK ÇIKARACAKTIR..MESELE

BUDUR..

O NEDENLE PAZARDAN KUŞ ALINDIĞINDA SECERESİ YOKTUR..

iste ben kuslarla hasir nesir olmayali bir 16 sene gecti.
benim zamanimda belirli kuslari görüyordum ama ucus olarak sade takla kalmis.
ve madiyatdi o zamanlar öyleydi yasamim
simdilik bana baslangic hem tecrube hem alt yapi olacak onlar icin acemi birligi sayilir.
karisik olmayanda var mesela miski veya sabuni araplarda beyazlik tek tel veya kuyruk üstü gibi görülebiliyor.
ve arap bir kusumun bir tane tek tel beyaz tirnak pacasi var oluyor iste.
simdi ben bu kuslari kiriyorum veya kendiliginde bu soy vardi.
sizde de oluyormu yani iste damar alipda decereli alipta kirik dökük beklenmeyen bir yavru tür.

Bazen resim cekmek istemeyen büyüklerimi anlar oluyorum.
ortanci kusum dün itibariyla vefat etmistir,yine fareye yem oldu göz cicegim.
kümesin yakinlarinda tanistigim farecige, SIK SIK yavru ve ölü kuslari biraktigim alana biraktim gömüpde diger hayvanlarin yeminden etmenin anlami yok sanirim..

Resimlerdeki beyazlarin hepsi öldü.
hep kuyruktan nefes aliyor ve zamanla ölüyor.

Care bulamadim en son beyaz kusumu yardimi olur diye yem ve su olan büyük bir follukta tutdum ama yinede rahatsizlilik aldi evde 2 gün sicakta baktim bir sabah öldü gitdi.

bu sene o ciftlerden (5+) yavru almis oldum ve hepsi öldü.

Diger link de görünen kuslar dogustan berli ucmak istemiyorlar sadece yatmak istiyorlar.
yavrudan cikti o sira birde tüy dönemine girince anasi,coguda ona uyup ucmayinca bunlarda antreman yapamadi

o gün bu gündür aynilar 5 dakika ya var ya yok ucmalari. kirma ciftleri ayirdim gerci zaten ciftlesme durumu simdilik yok.

abi beim arkadaşdada aynı sorun vardı kuşun dişisi karman çorman taklacı bir ala ( siyah- beyaz ) erkeği bildiğin mavi (taklacı) 1 mavi alıo altından 1 beyaz alıyodu yavru olarak tabi seceresini bilmediği için annane babanne dede teyze falan fılan soyunda bı karısıklık olmus ve oda soyuna aktarmıs genelde farklı soyları eslestırenlerde bu tıp sorunlar cıkıo abı saygılar

Geri