her bursa oynarmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
selam arkadaşlar ben saya besliyorum ama anlattıklarınızdan dolayı bi çiftte bursa almak istiyorum sorum şu bursaların hepsi oyun yaparmı yoksa saya gibi düz uçumluları oynayanları varmı?

Saygıarımla.

Saya besliyosan arkadaşım, bursayı kümese sokma, bursa uçtumu mardin kuşu gibi beklersin gelmesini, pırıltıya karşı duyarlı değil ,ha ben ayrı uçurup zevk yapacağım diyosan bişey söleyemem.

Bursa ile mardin arasındaki Benzerliğe katılmıyorum Bursa kuşu uçup direk kümese iniş yapan bir ırktır Çok az rastladım damda yatanına beklersen de sinekten inmesini beklersin Aynı zamanda sorunun cevabını vereyim her ırkta olduğu gibi bursa ırkında da oyunsuz kuşlar çıkabilir yerine sağdıktır alıştımı başka yere inmez Çok sert uçar oyunlusu adamı mest eder.

Bursa oynarı kümesin çevresini şenlik ortamına soktuğundan kanatları açık olarak öttüğünden ve iniş esnasında kümesin üstünden hızlı ve neşeli geçişler yaptığından dolayı adına oynar denmiştir...mardinle yada kelebekle hiç alakası yoktur hatta kelebekle bence hiç beslemeyin bir birlerinden çok farklı kuşlardır...Bursa oynarı yanlız beslenir diğer hiç bir ırk yanında tavsiye edilmez... ve bursa oynarı'nın OYUNLU'su asla yoktur! sadece havada ard arda makaralar yapar bel kırar...vs. esenlikler

selam hrkese bende bu vesileyle bir soru soarayım o zaman benden epeyce büyük bir abime bursanın iyisi ne yapar havada diye sormuştum bana dediği şuydu aynen 2 bursa atarsın havaya uçuş esnasında oynamaya başlar ve bu işi sırayla yaparlar sanki dans eder gibi içimden ha.s .ordan dedim kendikedime acaba böylesi varmıdır diye aradan belli bir zaman geçtikten sonra kuşları uçururken sabah bir bursa geçti kaçak parıltı verdim yok gelip gidiyor başka bir şey yok akşam üstü o bursa ikiledi odamı kaçaktı bilmem ama yanyana uçmaya başladırlar biri makara gibi dönüş yapıyor 3 metre kadar o esnada diğeri ondan ileri geçiyor tabi diğeri az uçtuktan sonra önde olan yapıyor ve ayni hizaya geliyorlar tabi bu makaralardan dolayı fazla alcalmamak için uçarlarken yükselecekler cesine ucup her makarada ayni seviyeye geliyorlar bir o yapıyor bir o uzaklaşıyor o yapıyor hep yanyana geliyorlar okadar hoştuki sanki bale yapıyor gibi dahada detayları var ama 5 yıl geçti tam hafızamda kuramıyorum ve o akşam hemen gidip sordum abai böyle böylemiydi dediğin evet dedi ben bu şekilde uçan kuş seyyrettim şimdi bursadan anlayan ustalara soruyorum böyle bir oyun şekli varmıdır yoksa sadece tesadüfmüdür.

Kenan bey ben bursa'dan değilim ama sizin sorunuza cevap vermek istiyorum umarım beni hoş karşılarsınız..
Öncelikle bursa oynar güvercini adının oynar olmasını havada yaptığı bir hareketten dolayı almamıştı bunun açıklamasını yukarda yaptım
Ve ayrıca size söyleyen abimiz bence bunu bir tabir olarak söylemiştir yani bursa güvercini havada uçarken oyununa dikkat edilen bir kuş değildir.
Tabi arada sırada makara yapar havada neşelenir hızlı kanat alışları yapar dönüyormuş gibi dalışlara geçer ama bunlar kuşun oyunu diğe tabir edilmez
Bursa oynar güvercini dağınık ve solo uçar sert kanat alır buluta girer 1 ila 10 saat arası uçanları görülmüştür antremanına göre...

ben de kiler oynamıyo

bi kac arkadas dışında bazıları yanlış dusunceler yazmış bende 60 a yakın bursa oynarı var o zmn anlarsınız BURSA OYNARI nasıl mış

haltbar' Alıntı:
Kenan bey ben bursa'dan değilim ama sizin sorunuza cevap vermek istiyorum umarım beni hoş karşılarsınız..
Öncelikle bursa oynar güvercini adının oynar olmasını havada yaptığı bir hareketten dolayı almamıştı bunun açıklamasını yukarda yaptım
Ve ayrıca size söyleyen abimiz bence bunu bir tabir olarak söylemiştir yani bursa güvercini havada uçarken oyununa dikkat edilen bir kuş değildir.
Tabi arada sırada makara yapar havada neşelenir hızlı kanat alışları yapar dönüyormuş gibi dalışlara geçer ama bunlar kuşun oyunu diğe tabir edilmez
Bursa oynar güvercini dağınık ve solo uçar sert kanat alır buluta girer 1 ila 10 saat arası uçanları görülmüştür antremanına göre...

tabiki bursanın iyisi makarada yapmazderler ben bunu cok iyi biliyorum bursada besledim bir ara ama tam bursacı değilim ondan bunu soruyorum zaten benim seyrettiğim oyun değil baleydi :=)

laylaycı' Alıntı:
ben de kiler oynamıyo
Zaten bu kuşun oyunla falan bi alakası yok diye kaç defa yazdık ama anlama güçlüğü çekenler yinede oluyor
BURSA OYNAR GÜVERCİNİ OYNAMAZ! MARDİN KUŞU GİBİ TAKLA ATMAZ SADECE MAKARA YAPAR! MAKARA ÖZELLİĞİ İSTENEN BİR ÖZELLİKTE DEĞİLDİR! yani bu kuş OYNUYORMU OYNARMI OYNAMAZMI OYUNU NASIL gibi tabirler bu kuş için kullanılan tabirler değildir...esenlikler

Olur mu yaa hiç bizim burda davul ve zurnayla oynatıyorlar 9/8.Hatta ve hatta bir iki direk boyu çekmeyen taklacılarıda bu şekilde eğittikleri zaman zaman davul zurna eşliğinde tanıklık yapıyoruz :hungur: Ve kuşların iyi oynaması zurbayı ve davulu çalan müzisyenlerin elinde müzisyenler ne kadar iyi çalarlarsa kuşlarda o kadar iyi oynuyor :pilot:

Bizim bur da Davul ,zurna şart derler bu tip durumlarda :tamam:

ya arkadaşlar bursa kuşu saatlik diyorsunuz cok ucar diyorsnuz benim komşum var adam yıllardır oynar baqıyo ben onun kuşlarının bi kere sinek oldugunu bi kere dogru duzgun uctugunu görmedim sadece evin etrafında ucuyolar ve sokak aralarına cok sert giriyolar insana kuş duvara çarptı hissi veriyor ama kuş öbür sokaktan cıkıp geliyor bu kuşların sinekte saatlerce ucuran varmı ppeki ?

serkan boncuk' Alıntı:
ya arkadaşlar bursa kuşu saatlik diyorsunuz cok ucar diyorsnuz benim komşum var adam yıllardır oynar baqıyo ben onun kuşlarının bi kere sinek oldugunu bi kere dogru duzgun uctugunu görmedim sadece evin etrafında ucuyolar ve sokak aralarına cok sert giriyolar insana kuş duvara çarptı hissi veriyor ama kuş öbür sokaktan cıkıp geliyor bu kuşların sinekte saatlerce ucuran varmı ppeki ?
o zaman o kkomşunun kuşların da bi sorun var yada kuşları ucurmayı bilmiyo inegöl e yolun düser se o zmn görürsün evin etrafında mı yoksa sinektemi ben haftada 1 kere sinekletiyom sana da tafsiye ederimm ....

valla kardeş benim oynar kuşuna karşı bi ilgim yok bana şipşak olcak yani selanik uçurcan sinek olcak bascan pırıltıyı hemen catıya kumese sonra baqcan yoluna sende izlemek istersen beqlerim bursaya her zaman kapım acık misafire

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Olur mu yaa hiç bizim burda davul ve zurnayla oynatıyorlar 9/8.Hatta ve hatta bir iki direk boyu çekmeyen taklacılarıda bu şekilde eğittikleri zaman zaman davul zurna eşliğinde tanıklık yapıyoruz :hungur: Ve kuşların iyi oynaması zurbayı ve davulu çalan müzisyenlerin elinde müzisyenler ne kadar iyi çalarlarsa kuşlarda o kadar iyi oynuyor :pilot:

Bizim bur da Davul ,zurna şart derler bu tip durumlarda :tamam:

:haha: :haha: :haha:

Oynar kuşunun oynaması gibi bir tabir bugüne kadar açıkçası pek duymadım.Ancak bu türlü soruları soran arkadaşlarıda kınamak istemiyorum.Ülkemizde çok fazla güvercin ırkı bulunduğundan,isimlendirmeler bazen başka ırk yetiştiren yetiştiricilerinde kafalarında isime göre değerlendirme yaratıyor.Bugün bir çok kişi oynar ırkını taklacı ırk olarak biliyor.Birde demezlermi ne biçim taklacı bunlar böyle ne paça var ne tepe :haha:
Dolayısıyla söylemek istediğim,oynar kuşu oynamaz,yukarıda abilerim gayet net bir şekilde oynarın uçuş stillerinden bahsetmişler.Oynarın izleyenlerinde braktığı en büyük tatlardan birtanesi sert uçmalarıdır.Özellikle inişe geçtikleri sırada yaptıkları teğetsel oynamalar bir başka güzeldir.Oynama derken sakın yanlış anlaşılmasın,bu takla gibi hareketlerden çok uzakta bir takım neşe hareketleridir.

beyzade' Alıntı:
selam arkadaşlar ben saya besliyorum ama anlattıklarınızdan dolayı bi çiftte bursa almak istiyorum sorum şu bursaların hepsi oyun yaparmı yoksa saya gibi düz uçumluları oynayanları varmı?

Saygıarımla.

BENCE SAYA BESLIYORSAN BURSA OYNARI DEDIKLERI KUSUN SENI TATMIN EDICEGINI SANMIYORUM BENCE

Ben de geçen sene bi ara besledim.İki tane kızma karakanat kardeş elime geçti.1,5 ay kadar uçurdum.Sineğe yakın yükseliyorlar hızlı uçuyorlar.Bi tanesi takla atmaya ve daha sonra her defasında 3-4 takla şeklinde seri makara yapmaya başladı ve bu işi sıklaştırınca malesef kısa bi süre sonra uçamamaya başladı.Kardeşi ise hiç ama hiç takla atmadı.Bir tane daha yavru akkanat akkuyruk elime geçmişti.Oda ilk uçumlarda hemen taklaya girdi ve kısa bi süre sonra bi gün uçarken bir top gibi yuvarlanıp yere düştü ve bi daha o kuşu da uçuramadım .En güzel özellikleri bence çok hareketli ve zeki oluşları.

Haltbar'in dedigi gibi, Bursa oynamaz, makara yapar.

Serkan BONCUK, kusun antrenmanina gore degisir ucus suresi. Uzun sure ucan Bursalar da vardir. Bizim karsi binada kus besleyen bir arkadasimizin Bursalari buluttan aşagı turlamaz. Direkt bulut olurlar, bulut ve uzeri ucarlar.

Konuda ki soruya gelince ; Her kusta oldugu gibi Bursalarda da bazen istenilen performans alinamaz. Kimisi iyi makara yapar, kimisi az, kimisi hic yapmaz.

tolgahan' Alıntı:
beyzade' Alıntı:

Saygıarımla.

BENCE SAYA BESLIYORSAN BURSA OYNARI DEDIKLERI KUSUN SENI TATMIN EDICEGINI SANMIYORUM BENCE

Bir çift oynar aldıktan sonra sakın bütün sayaları elinden çıkartmasın arkadaş....?

haltbar' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:
beyzade' Alıntı:

Saygıarımla.

Bir çift oynar aldıktan sonra sakın bütün sayaları elinden çıkartmasın arkadaş....?

olabilir bilader ama sayacinin gozu havada birazda olsa (saya ayarinda ) oyun arar o bakimdan soyledim...

Geri