her dönem karışık yem vermek doğrumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bysmoke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

bysmoke

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
Ben ve benim gibi birçok kişi kolaylığından yada hangi yemi ne zaman ne kadar kullanacağını bilmediğinden karışık yem kullanmaktadır bilgili abiler arkadaslar doğru yemleme nasıl yapılmalıdır?

Yazın karışık yem veriyorum
Kışın yarı karışık yem yarı gündöndü

Bende eskiden yazın karışık yem veriyordum sonradan vazgeçtim, karışık yemi artık sadece yavru bakanlara ve tüy döneminde bütün kuşlara veriyorum. Sabah akşam vermek yerine sadece akşamları veriyorum, gün boyunca aç kalan kuş daha hareketli ve sağlıklı oluyor. Kışın dinlenmeye çekiliyorlar ve hareketsiz oluyorlar, bu dönemde de karışık yem vermemek lazım, kilo almamaları için arada sularına elma sirkesi katmak yararlı olur. Kuşlar salmada besleniyorsa ve damızlık için yetiştiriliyorsa dozajına uygun olarak her zaman karışık yem verilebilir, uçan kuşlara her zaman karışık yem verilmesini tavsiye etmiyorum, performanslarının düşmemesi için buğday gibi karbonhidrat ağırlıklı tahıllar ile beslenmeliler.

Ben sırf bugday verıyorum, 1 sınıf kalitelisinden, karışık yem vermememın sebebi yemdeki fi gibi bazı tahılların ilaçlı olması bunun yerine güvendiğim tahılları ayrı karıştırıp haftada 1-2 gun veriyorum.

gökay' Alıntı:
Ben sırf bugday verıyorum, 1 sınıf kalitelisinden, karışık yem vermememın sebebi yemdeki fi gibi bazı tahılların ilaçlı olması bunun yerine güvendiğim tahılları ayrı karıştırıp haftada 1-2 gun veriyorum.
Bende hediklik denilen kaliteli buğdaydan veriyorum, aynen resimdeki gibi olandan.

out_Buday_Hediklik.jpg

Geri