HER İLAÇ DEVA DEĞİLDİR,DERT DE OLABİLİR.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERTSOMA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

MERTSOMA

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
LEVENT MERT
Meslek
ELEKTRİK TEKNİKERİ
İlgi Alanı
ARKADAŞLAR ilaç konusu çok önemli.Birinin kullanıp tavsiye ettiği ilacı araştırmadan kullanmamak lazım.Yada bu konuda reklamlara pek güvenmemek lazım.Malesef güvercin için için üretilip piyasada kullanılan ilaç bulmak zor.bulunanların da güvenilir olduğu şüpheli.İlaç diye aldığın şeyin üzerinde tedavi aöaçlı kullanılmaz yem katkısıdır yazıyor içindekilerin listesinde ilaç etken maddesi yok kurt dökücü deniyor içinde levamin hidroklorür yok yada başka bir ilaçta klora tetrasiklinin olmalı bakıyorsun içindekilerde sadece vitaminler yazıyor.
Güvenilir ilaç firmalarının ilaçlarında da şunlara dikkat edilmeli:
ilacın kullanılacağı hayvanlar örn inek köpek vs. bir de kanatlılar yazıyor.alıp hemen kullanmayın tavuk piliç yazıyor, kullanmayın.ben dikkat ettim etlik piliçlerde civcilerde kullanılır yazıyor sakın kullanmayın yumurta tavukları ve civcilerinde kullanılabilir yazıyorsa kullanın.çünkü o ilaç kuşta kısırlık yapıyor.yumurtamayı engelleyebiliyor.üzerinde yazmaz.
Herkese kolay gelsin, hastalıksız bol verimli sağlıklı sezonlar dilerim.

YUKARIDA YAZILAN LARA KATILDIGIM GİBİ BENDE LEVENT KARDESİMİZİN YAZISINA İLAVETEN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM BU UGRAS TA DAHA DA ÖNEMLİ OLAN İLAC A İHTİYAÇ DUYMAMAK TIR KUŞ SALGIN HASTALIK VEDE HAVA YOLU İLE GELEN HASTALIKLAR HARİCİN DE DÜZENLİ BAKIMI SAGLANIRSA HER ELE GEÇEN YADA DISAR DAN GELEN KUŞ DİREK KÜMESE ATILMAZSA BU KUŞLARA KARANTİNA OLUSTURUP BELLİ BİR GÖZETİM DEN SONRA KUŞLARA KATILIRSA BASKA BİR YERDE ELE ALINAN KUŞ KENDİ KÜMESİNDEKİ KUŞLARA BULASTIRMAMAK İÇİN ELLER YIKANIRSA YADA YİNE BASKA KÜMESDEN GELİNİN CE O AYNI AYAKKABILARLA KÜMESE VE DE KUŞLARIN BULUNDUGU ORTAMADA DEGİŞTİRİLMEZSE HASTALIK ZATEN EKSİK OLMAZ KULAK DAN DOLMA GELİŞİ GÜZEL KULANILAN BİLİNÇ SİZCE KUŞLARA VERİLEN İLAÇ LAR KUŞLARI TEDAVİ ETMEDİGİ GİBİ DAHA DA KÖTÜ DURUMA SOKARLAR YADA KUŞ GERÇEK HASTA OLDUGUN DA İLACA GEREK DUYULDUGUNDA DAHA ÖNCE KULLANILAN İLAÇ LAR KUŞDA BAGIŞIKLIGA NEDEN OLDUGU İÇİN KUŞ TEDAVİ YE DE CEVAP VERMEZ ANTİBİYOTİK DEYİP GEÇİLMEMELİ GELİŞİ GÜZEL KULLANILMAMALI EN GÜZEL İLAÇ ORTAM VE DE YER MÜSAİT SE DÜZENLİ BAKIM ANTREMAN EN ÖNEMLİSİDE KUŞUN DEVAMLI YAYILMASIDIR TERASA TOPRAK TASINIP KONULMASI FARKLI KUŞUN TOPRAK DAN BULUP KENDİSİ SEÇİP YEMESİ FARKLI DIR MÜMKÜN MERTEBE KUŞLARIMIZA VETERİNER KONTROLÜNDE VE VETRİNER GEREK GÖRDÜGÜN DE İLAÇ KULLANALIM KUŞLARIMIZA KENDİ ELLERİMİZ LE ZARAR VERMEYELİM

SAYGILAR

Dışardan kuş aldığımda kovaya ilaçlı su koyar kafasına kadar kuşu batırır 1- 2 dakka suda tutarım tüm parazitler suyun yüzüne çıkar sonra kuşu banyoda sabaha kadar kurusun diye tutarım temiz bir kutunun altına gazete koyar öyle bekletirim.dışkısını kontrol ederim kuşun durumu iyise ertesi gün salmaya atar orda gözlemlerim. :tamam:
Haftada ongünde bir bal :heyo: (2 litreye 1 tatlı kşığı) ve yarım limon sıkarak su veririm.3 - 4 günde bir 1 kilo buğdaya 1 kaşık tahin 1 tatlı kaşığı sarımsak yağı (sarımsak yağını kendim yapıyorum bir bardak zeytinyağın içine 4-5 diş sarımsak dilimleyip bekletiyorum) bununla yemi karıyorum üzerine bira mayası ve toz vitamin ekip biraz bekletip bekletip yediriyorum.

böylece bol yavru ve yumurta alırsınız nerdeyse erkekler bile yumurtlayacak. :haha: haftada bir de suya elma sirkesi veçok az çamaşır suyu koyuyorum.
yem olarakta karışık yem almıyor bezelye +darı+ arpa içi+ aspir+ akdarı+ayçiçek ayrı alıp kendim karıştırıyorum.
bir de es yem in palet yemi var kapıda teslım 17.5 lira(10 kg)
piliç civci hazır yem yedirmem içinde hayvansal şeyler var kuşlara dokunuyo kurt yapıyo. :asla: :hayir:

KÜMESLERİMİZE ;SİNEK,BÖCEK,FARE,,YABANİ KUŞLAR DA GİRMEMELİDİR.

BİT,PİREDEN DE HASTALIK BULAŞMAKTADIR..YEMLİK VE SULUKLARIMIZ STANDART OLMALI DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM.

YERDEN YEM YEMELERİ RİSK OLUŞTURDUĞU GİBİ,HAVALANDIRMADA STANDART OLMALIDIR.

MERTSOMA' Alıntı:
Dışardan kuş aldığımda kovaya ilaçlı su koyar kafasına kadar kuşu batırır 1- 2 dakka suda tutarım tüm parazitler suyun yüzüne çıkar sonra kuşu banyoda sabaha kadar kurusun diye tutarım temiz bir kutunun altına gazete koyar öyle bekletirim.dışkısını kontrol ederim kuşun durumu iyise ertesi gün salmaya atar orda gözlemlerim. :tamam:
Haftada ongünde bir bal :heyo: (2 litreye 1 tatlı kşığı) ve yarım limon sıkarak su veririm.3 - 4 günde bir 1 kilo buğdaya 1 kaşık tahin 1 tatlı kaşığı sarımsak yağı (sarımsak yağını kendim yapıyorum bir bardak zeytinyağın içine 4-5 diş sarımsak dilimleyip bekletiyorum) bununla yemi karıyorum üzerine bira mayası ve toz vitamin ekip biraz bekletip bekletip yediriyorum.

böylece bol yavru ve yumurta alırsınız nerdeyse erkekler bile yumurtlayacak. :haha: haftada bir de suya elma sirkesi veçok az çamaşır suyu koyuyorum.
yem olarakta karışık yem almıyor bezelye +darı+ arpa içi+ aspir+ akdarı+ayçiçek ayrı alıp kendim karıştırıyorum.
bir de es yem in palet yemi var kapıda teslım 17.5 lira(10 kg)
piliç civci hazır yem yedirmem içinde hayvansal şeyler var kuşlara dokunuyo kurt yapıyo. :asla: :hayir:

Geri