Her taklaci oyunlumudur ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim/kardeslerim ,

Ben daha yeni basladim bilen bilir , bundan 7-8 yil oncede beslemisligim vardi ama ozaman oyun nedir bilmiyorduk.
Simdi elimde 2 tane beyaz yavru ve birtane 2 yasinda gok var.Yavrulari daha bu hafta yeni yeni ucuruyorum , gok olanin ise soyunu felan bilmiyorum ama iyi ucuyor kus taklasi felanda iyidir.
Beyaz yavrulari alip ucuruyorum , 10 dakka felan ucuyorlar ardindan biraz yukselmeleri icin Gok olani yanlarina atiyorum biraz yukseliyorlar ve 5 dakka uctuklarinda yani yavru beyazlarim toplam 15 dakika uctuklarinda pirilti verip indiriyorum.
Yalniz bu gok sade duz ucuyor , gelip oyun yapmiyor yani fiskirma olayi felan yok..ucuyor ucuyor sonra bahceye iniyor pirilti verdikten sonra.Yavrularda yeni yeni bel kiriyor hatta neredeyse tum takla atma kivamina geldiler.
Yalniz bu beyazlarda hicbir fiskirma belirsitisi yok , bazen yuksekten takla atmak istediklerinde bel kirip 1 metre felan alcaliyorlar okadar.

Oyunlu guvercin her taklacinin icinde olmazmi yani o yetenege sahip degillermi ?
Elimde daha 15 tane baska taklacilar var hicbirini izlemeden aldim ama kumeste oynayanlar var yalniz onlari daha ucuramiyorum cunku aldigimda kanatlari cekilikti yeni yeni cikiyor yani onlarin ucuslarini fazla bilmiyorum.

Benim asil sormak istedigim bu beyaz yavrular ilerde oyun yaparmi , yoksa duz ucma ihtimalleri yuksekmi ?

tesekkurler.

söyle diyeyim her taklacıda oyun olmaz buda kuşların kırılmasından yanibaşka kuşlarla eşleşmelerinden kaynaklana bilir Beyaz yavrularına gelince sen hergun uçurmaya devam et zamanla oynamaya başlarlar sonuçta yavru

Merhabalar beyazlarınız daha yavruymuş, ve bel kırmaya çalışıyorlarmış, ileride mutlaka takla atarlar, o kesin ancak iyi birer oyun kuşu olurlarmı derseniz buradan bişey söylenmez uçaracak sınız , sabredecek siniz ,ileride ne yapabiliyorlar göreceksiniz.. Kuşları muntazam olarak uçurun, antreman verin taklayı çevirsinler, daha sonra kendi oyun sitilerini geliştirecekler , eğer iyi kuşlar ise seferde de geleceklerr , anncak bol bol uçurun kuşları
günde bir iki kez , uçurun bakalım ne olacaklar..selamlar.ŞEREF

Tesekkur ederim cevaplariniz icin , bakacagiz ozaman insallah oyun yaparlar cunku ben bu kuslari daha cok oyunlari icin besliyorum.

Tekrardan tesekkur ederim , kalin saglicakla.

Beyazlar takla atar ama ne kadar fazla uçurursanız mesela ben günde 3 defa uçuruyorum daha ii takla atarlar.

oyun kuşu günde bir kez kimisi 2 günde bir kez uçurulur. ( eğer günde birden fazla uygun olmayan zamanda kaldırılırsa kuşa işkencedir ) ama yavrular uçum zamanını artırsın diye bir kaç kez zorlanabilir uygun koşullarda fazla zorlarsan başka yere alışır eğer bir kuşu günde üç kez kaldırıyorsan oyunu iyi bir kuşun en fazla 3 debiri kadar oynar çünki iyi bir oyun kuşunu günde 3 kez kaldırırsan ayını bulmaz ya öldürüsün yada kuş kaçar :=( bu böyle olur.

merhaba öncelikle oyun kuşuna meraklı olduğun anlaşılıyor. umarım umduğunu bulabilirsin. arkadaşlarda bahsetmişler, uçurup izleyeceksin başka çare yok. yavru kuşları eğitirken dikkat ettiğim bazı hususları yazayım belki faydası olur.
öncelikle yavru kuşları 4,5 kuşluk guruplar halinde uçuruyorum.
hava şartları müsait oldukça hergün uçurmak önemli.
kuşları aç yada yarı aç uçurmaya gayret gösteriyorum.
yemlemeyi uçum bitip bir müddet dinlendirdikten sonra kümeste yapıyorum.
uçum süresini günden güne arttırarak 1-1,5 saate çıkarıncada dama gelip baş almaya başlamış oluyorlar ondan sonra teke düşürüp tek uçurmak kuşun hırslanmasını ve oyununu daha rahat sergilemesini sağlıyor. tavsiyelerim bunlar.

soruna gelince her kuş oynamaz. keşke okadar basit olsa bu iş. son bir not 15 kadar kuş aldığını yazmışsın 15 kuşa verdiğin parayla seğrederek bir çift damızlık oyun kuşu alsaydın ve onların yavrularını uçursaydın daha iyi olurdu. ama 15 kuştanda oynayan çıkar mutlaka. (inşallah) :hhh:

Gunde 1 kez (aksamlari) 15 dakika felan ucuruyorum , hani yavrular daha cabuk yorulurlar baska yere atarlkar kendilerini diye ..diger kusuda aralarina kattigimda son 5 dakkalarini yuksekte geciyor sonra toplam 15 dakika uctuklarinda indiriyorum.

Gunde 1 kez ucurdugumdan 15 dakika ucuruyorum , sizce bu yeterlimidir ?
Veya yarinden itibaren gunde iki defa ucursam , misal oglen 2 ve aksam 4..15er dakika ucursam olurmu acaba ?

Simdi siz daha fazla ucurun deyince , nekadar sure ucuracagimi kestiremedim.Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler.

erdem22' Alıntı:
merhaba öncelikle oyun kuşuna meraklı olduğun anlaşılıyor. umarım umduğunu bulabilirsin. arkadaşlarda bahsetmişler, uçurup izleyeceksin başka çare yok. yavru kuşları eğitirken dikkat ettiğim bazı hususları yazayım belki faydası olur.
öncelikle yavru kuşları 4,5 kuşluk guruplar halinde uçuruyorum.
hava şartları müsait oldukça hergün uçurmak önemli.
kuşları aç yada yarı aç uçurmaya gayret gösteriyorum.
yemlemeyi uçum bitip bir müddet dinlendirdikten sonra kümeste yapıyorum.
uçum süresini günden güne arttırarak 1-1,5 saate çıkarıncada dama gelip baş almaya başlamış oluyorlar ondan sonra teke düşürüp tek uçurmak kuşun hırslanmasını ve oyununu daha rahat sergilemesini sağlıyor. tavsiyelerim bunlar.

soruna gelince her kuş oynamaz. keşke okadar basit olsa bu iş. son bir not 15 kadar kuş aldığını yazmışsın 15 kuşa verdiğin parayla seğrederek bir çift damızlık oyun kuşu alsaydın ve onların yavrularını uçursaydın daha iyi olurdu. ama 15 kuştanda oynayan çıkar mutlaka. (inşallah) :hhh:

Hepsi yumurtaya yatti valla , suan kumeste 5 ciftin 5'i de yumurtladi 10 yumurta var kumeste (:
Yani hepsini ucuramayacagim , erkeklerini ucururum artik kanatlari uzadiginda..yavrulari alip yavrulari ucurur , egerki yavrularda bir ise yaramiyorsa hepsini elden cikartir , dediginiz gibi oyun yapan kuslari izleyip alirim artik biraz masraf olur ama olsun biz kafaya koymusuz artik :heyo:

Yalniz hocam , misal bugun 15 dakika ucurdum yarinde 5 dakika uzatip 20 dakika ucmalarini mi saglamaliyim , ve daha sonra hergun 5 dakika uzatmalimiyim ucus surelerini ?
Degilse tam olarak nasil yapilmali , cunku ben kac gundur 15 dakika ucuruyorum..

bence kuş şukadar dakika uçurulacak diye birşey söylenemez. sen uçurursun o istediği zaman konar. pırıltı vererek kondurmana gerek yok. kuş kendini bilir. halsizdir rahatsızdır 1 dakika bile uçmaz.zorlamamak gerekir. eğer uçum kanlı bir kuşsa sen uçurduktan sonra kendi kendine uçum süresini arttıracaktır. bırak o süreyi kuş belirlesin. sen sadece uçur. sabah akşam olmak üzere iki antrenman verebilirsin. 15 dakika uçan kuş günde beşkerede uçar. ancak uçum süresi 45 dakika 1 saati geçerse ozman günde birkez uçurmak yeterlidir. zaten rüzgarlı ve yağışlı havalardada istirahat verirsin kendi kendine dengelenir. önemli olan kuşa verilen antrenmanın düzenli olmasıdır. düzenli antrenman düzenli beslenme düzenli dinlenme çok önemlidir. mümkünse damızlık ve uçum kümesini ayır. yavrular çıkmaya başladığı zaman yemleme açısından sorun olabilir uçan kuşlarla yavru besleyenler bir arada olmazsa daha rahat uçurabilirsin. uçurmadan önce kuşların kanatlarını kontrol et tüye giren kuşları dikkatli takip et. kanat teleklerini değiştirmeye başladıklarında ilk üç telek değişirken kuş uçurulmaz dinlendirilir.

erdem22' Alıntı:
bence kuş şukadar dakika uçurulacak diye birşey söylenemez. sen uçurursun o istediği zaman konar. pırıltı vererek kondurmana gerek yok. kuş kendini bilir. halsizdir rahatsızdır 1 dakika bile uçmaz.zorlamamak gerekir. eğer uçum kanlı bir kuşsa sen uçurduktan sonra kendi kendine uçum süresini arttıracaktır. bırak o süreyi kuş belirlesin. sen sadece uçur. sabah akşam olmak üzere iki antrenman verebilirsin. 15 dakika uçan kuş günde beşkerede uçar. ancak uçum süresi 45 dakika 1 saati geçerse ozman günde birkez uçurmak yeterlidir. zaten rüzgarlı ve yağışlı havalardada istirahat verirsin kendi kendine dengelenir. önemli olan kuşa verilen antrenmanın düzenli olmasıdır. düzenli antrenman düzenli beslenme düzenli dinlenme çok önemlidir. mümkünse damızlık ve uçum kümesini ayır. yavrular çıkmaya başladığı zaman yemleme açısından sorun olabilir uçan kuşlarla yavru besleyenler bir arada olmazsa daha rahat uçurabilirsin. uçurmadan önce kuşların kanatlarını kontrol et tüye giren kuşları dikkatli takip et. kanat teleklerini değiştirmeye başladıklarında ilk üç telek değişirken kuş uçurulmaz dinlendirilir.

Tesekkur ederim hocam , ben hergun saat 3 civari ucuruyorum sonra pirilti vererek indiriyorum ve saat 5 civari yemliyorum kuslari.Ama yarinden itibaren dediginiz gibi yapacagim yani kuslara pirilti vermeyecegim ucabildikleri kadar ucsunlar bakalim nekadar ucabilecekler.
Ayrica benim kumesimin birkac fotosu var burda 'salma' bolumlerinden bakabilirsniz 'yaptigim kumes' baslik altinda.
Kumesimin bir bolumunu tel ve tahta ile kapattim yani birtarafa ucan kuslari diger tarafa damizliklari koyuyorum.

Tekrar tesekkur ederim.

Geri