her uçurduğumda 3-4 gün çatıda kalıyorlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar herkes'e selamlar;
kuşlarımı ne zaman uçursam 3-4 gün hatta 5-6 gün bile oldu bu süre,çatıdan balkona inemiyorlar,apartmanın beşinci katındayım,en üst kat,apartmanın önü açık ve hemen yan tarafta 4-5 metre mesafede aynı hizada yan binanın çatısı var.aç'da uçurdum ama yinede gelemiyolar,her denemelerinde takla atıp yükseliyorlar ve çatıya konuyorlar tekrar,önceleri geliyorlardı ama ne olduysa artık gelemiyorlar,neredeyse bir karış'da takla atıyorlar,iki gök mavi ve bu kuşlar benim kendi yavrularım o yüzden elimden çıkartmakta istemiyorum.ama ne yapmalıyım,yan taraftaki çatıya gelebilmeleri için tahta da uzattım ama o şekildede gelmiyolar,acaba genç oldukları için olabilir mi? daha bir yaşına girmediler.ne yapmalıyım sizce? bir çare bulana kadar uçurmamaya karar verdim ben,kış geldi soğuk ve yağmurlar hastalanmalarını ve ölmelerini istemediğim için bir çare bulana kadar uçurmayacağım,fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
saygılarımla...
ALLAH'a emanet olun.

Kuşu kışın uçurma taraftarı değilim şahsen zaten tüğ dökümüne girdiler.Kuşlar halsiz ve hastalığı kapma gibi bir kolaylığı oluyor.Bundan ziyade kuşlar kedi köpek yılan v.b. şeyleri görmüş ise inmezler.Ha iniyor diyorsun 3-5 gün sonra bunun için tek yol yavruları alıştırın ve uçurun.Bİr yol daha söyleyeyim uçurmayın fakat kanatlarını makaslayın o zaman yarım metre kalkar ve konar hareket mevcut olur hastalıkla bi alakası olmaz.Yavru alımında da bir aksaklık olacağını düşünmüyorum.
Saygılarımla ii geceler...

Geri