heralde kartal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SİVRİHİSARLI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
OSMAN YALNIZ
Meslek
Kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
hep güvercin hep güvercin nereye kadar.artık kılasman değiştiriyorum...bundan sonra böyle

Ekli dosyalar

• DSC01985.webp
    DSC01985.webp
    932.9 KB · Görüntüleme: 2,577
  • DSC01986.webp
    DSC01986.webp
    980.7 KB · Görüntüleme: 2,552
  • DSC01987.webp
    DSC01987.webp
    969.4 KB · Görüntüleme: 2,569
devam

Ekli dosyalar

• DSC01991.webp
    DSC01991.webp
    885.7 KB · Görüntüleme: 2,549
  • DSC01993.webp
    DSC01993.webp
    868.6 KB · Görüntüleme: 2,449
BEN DOĞAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Benden uzak olsun mısıra sultan olsun

S.a fotoğraftaki kuş bence Kızıl Şahin.
Türkiye'de bolca bulunur, milli kuşlarımızdandır. Güvercinlerle pek alıp veremediği yoktur.
Yakışıklıyı biraz örselemişler galiba inşallah sağlığına ve gökyüzüne en kısa sürede kavuşur.
Selamlar
Khalid

Bu arada fotoğraflar 2007 tarihliymiş mesajı yazarken fark etmedim.
Şayet fotoğraflar eskiyse inşallah teleklerini dizdikten sonra özgürlüğe kanat açmıştır.
Not: Güvercin yetiştiricileri olarak yırtıcılar hakkında da bilgi sahibi olarak hangi kuşların güvercinler için tehdit arz ettiğini hangilerinin kemirgenleri avladığını iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Kızıl Şahin hakkında detaylı bilgi ve fotoğraflar için :
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fs ... 20%FEahin#

ben gökdoğana benzettim

[No message]

Ekli dosyalar

• image_resize.webp
    image_resize.webp
    78.5 KB · Görüntüleme: 2,411
Türker Abi çok güzel bir kızıl şahin fotoğrafı eklemiş
Örnek Teşkil etmesi açısından 3 adet gökdoğan fotoğrafı ekliyorum:

Ekli dosyalar

• 18569.webp
    18569.webp
    133.1 KB · Görüntüleme: 2,408
  • 57017.webp
    57017.webp
    166.9 KB · Görüntüleme: 2,427
  • 79366.webp
    79366.webp
    293.7 KB · Görüntüleme: 2,448
Örnek teşkil etmesi ve tanınması için ben de 3 adet Kızıl Şahin fotoğrafı ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 72482.jpg
    72482.jpg
    142.5 KB · Görüntüleme: 2,486
  • 80051.webp
    80051.webp
    110.9 KB · Görüntüleme: 2,441
  • 81265.webp
    81265.webp
    116.7 KB · Görüntüleme: 2,437
KIZIL ŞAHİN E BENZİYOR..

Hepsinde inanılmaz asalet var. Helal olsun yedikleri yiyecekleri diyicez napalım ;)

EVET BENDE KIZIL SAHİNE BENZETTİM ASİLLİKLERİ BİLE YETERLİ

HARİKA HAYVANLAR

internette izlemiştimm adamlar şahinleri alıştırmışlar kendine tavşan avlıyolardı
osman abi nin şahinide alışır inşallah
ülkemizde de doğu karadeniz rize artvin yörelerinde atmaca beslenir internette bazı sitelerde de var atmacacılık bilgi alırsanız osman abi daha iyi olur bence
saygılar

alıştırdım alıştırdım etraftaki oyunlu kuşları toplatıyorum yalnız arada şaşırıyor..oğlum 40 metrenin altındaki leri getirme desem de bazen 30 metre getirdiğide oluyor..

..........BEYLER!....BUNLARIN HANGİSİ DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN ACABA.... :ckmk:

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
alıştırdım alıştırdım etraftaki oyunlu kuşları toplatıyorum yalnız arada şaşırıyor..oğlum 40 metrenin altındaki leri getirme desem de bazen 30 metre getirdiğide oluyor..
abi ben kuşun sağlığı için söyledim
alıştır git kuş tuttur mu dedim :)))

s.a kuşun hikayesini yazıyorum..
2007 senesinin kurban bayramının 3. günü sabah 7/15 vardiyasına gittim (bu arada üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım)nöbeti arkadaştan teslim aldım,arkadaş gitti ,10 dakka geçti geçmedi geri geldi.(arkadaşımda biraz uyanıktır sineğin kanadındaki yağın hesabını yapar)aşşağı mahallede ağacın dalında şahin var yaralı heralde sen kuşcusun yakalıyalımda araplara satarız diyor..araplarda bizim yolumuzu gözlüyomuş gibi heyecanlı heyecanlı hacım merceds parasına veririz.
kuşun yanına gittik etrafını alakargalar(saksağan) sarmış hayvana saldırıyorlar ağaca yaklaştım ilk önce kargalar kaçtı sonrada bizim kuş kalktı.yerden 1 2 metre yükseklikte 50 metreye yakın uçarak küçük bi çam ağacının dalına kondu..montu çıkardım biraz uğraştıktan sonra yakaladım.
kuşu eve götürdüm eşim kapıyı açtı ilk önce korktu sonra bi ton fırça attı sokaktan her bulduğunu eve getiriyon diye..
kuşu bi sandığa kapattım doğru nöbete,
iş çıkışı direk kuşun yanına üzerimi bile değiştirmedim ev halkıda benim yanımda bayram dolayısıyla abimler ablamlar herkez var zaten fotoğraf makinesi de abimin baya bi resim çekildik..
kuş elimde güvecinlerin yanına kümese girdim güvercinleri görecektiniz gözleri yerlerinden fırladı hepsi esas duruşa geçti oldukları yerden kımıldayamadılar hemen dışarı çıktım biraz dahadursam hayvanlar kalpten gider di heralde
neyse bizim bu kuşa bi kafes yaptım koydum içine bir hafta falan sonra alışmaa başladı büyük oğlumu veya beni görünce caaağk caağk diye bağırıyordu karşılk verdikce oda ötüyordu kafesten çıkartıp garajın içnde bir tüneğe koydum yanına gittikce aynı papağan gibi heyecanlanıyor kanatları sallıyordu. arada sırada da resimde gördüğünüz ağacın dalına bırakıyordum..
size şunu söyleyim bir gün güvercin beslemeyi bırakırsan başka ne beslersin deseler kartal derim.(bu kuşa kartal dememdeki sebep resimlerde küçük gibi gözüküyor ama oldukca iriydi yüksekliği 60 cm üzerindeydi.birde bizim burda bi abi de bir çift şahin vardı onlara göre kıyasladığımda benim kuş çok daha iriydi )gerçekten çok muhteşem bi hayvandı o duruş o bakış gözlerindeki o keskinlik muhteşemdi.
benim arkadaş arada bir kuşu soruyor nasıl iyi oldumu falan bende takılıyorum hani senin araplar gelmiyomu kuşu satalım artık falan bu seferde tutturdu öldürelim dondurtulup satalım demeye
tam 47 gün besledim neşesi iyice geldi yerine başına bi iş gelmeden iyice bağlanmadan garajıda bok götürmeden en iyisi salmak dedim kendi kendime kafese koydum çıktım kayaların tepesine bıraktım gitti bi kayanın tepesine tünedi bi sigara yaktım sigara bitesiye kadar konuştuk ondan sonra o yoluna ben yoluma
arkadaşım kuşu saldığıma çok üzüldü.bende garajı temizlerken kuşu eve getirdiğime kendime kıza kıza bi kaldım.hayvanda nasıl bağırsak varsa bir pisliyodu 1.5 metre geriye sıvacı ustasımısın mubarek hayvan bütün duvarlara
arkadaş et yediğinden midir nedir birde pis kokuyordu....

Merhaba Osman Abi,
Hikayenin mutlu sonla bitmesine sevindim.
Aslında anlattığınız her şey Kızıl Şahin tanımıyla örtüşüyor.Bu güzel kuşu besleme imkanı bulduğunuz için çok şanslısınız.
Linkte kızıl şahinle ilgili bir çok bilgi mevcut bir bakın isterseniz.
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fs ... %20%FEahin
Selamlar.
Khalid

Selamun aleyküm. yanlış anlaşılmasında bu tür kuşların havada olması daha iyi değil midir bu şekilde ayaklarına ip takıp beslıyorsunuz :S yazık günah hayvanı bırakın doğaya.

ilk baştaki resimler şahin kızıl şahin ..altta gözü siyah maskeli olan doğandır gökdoğan ikisinide yakından tanırım

Arkadaşlar hayvan beslenmek amacı ile doğadan alıkoyulmuş değil.
Duyarlı bir güvercinsever dostumuz tarafından yaralı bir halde bulunup iyileştirldikten sonra doğaya geri bırakılmıştır.

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
s.a kuşun hikayesini yazıyorum..
2007 senesinin kurban bayramının 3. günü sabah 7/15 vardiyasına gittim (bu arada üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım)nöbeti arkadaştan teslim aldım,arkadaş gitti ,10 dakka geçti geçmedi geri geldi.(arkadaşımda biraz uyanıktır sineğin kanadındaki yağın hesabını yapar)aşşağı mahallede ağacın dalında şahin var yaralı heralde sen kuşcusun yakalıyalımda araplara satarız diyor..araplarda bizim yolumuzu gözlüyomuş gibi heyecanlı heyecanlı hacım merceds parasına veririz.
kuşun yanına gittik etrafını alakargalar(saksağan) sarmış hayvana saldırıyorlar ağaca yaklaştım ilk önce kargalar kaçtı sonrada bizim kuş kalktı.yerden 1 2 metre yükseklikte 50 metreye yakın uçarak küçük bi çam ağacının dalına kondu..montu çıkardım biraz uğraştıktan sonra yakaladım.
kuşu eve götürdüm eşim kapıyı açtı ilk önce korktu sonra bi ton fırça attı sokaktan her bulduğunu eve getiriyon diye..
kuşu bi sandığa kapattım doğru nöbete,
iş çıkışı direk kuşun yanına üzerimi bile değiştirmedim ev halkıda benim yanımda bayram dolayısıyla abimler ablamlar herkez var zaten fotoğraf makinesi de abimin baya bi resim çekildik..
kuş elimde güvecinlerin yanına kümese girdim güvercinleri görecektiniz gözleri yerlerinden fırladı hepsi esas duruşa geçti oldukları yerden kımıldayamadılar hemen dışarı çıktım biraz dahadursam hayvanlar kalpten gider di heralde
neyse bizim bu kuşa bi kafes yaptım koydum içine bir hafta falan sonra alışmaa başladı büyük oğlumu veya beni görünce caaağk caağk diye bağırıyordu karşılk verdikce oda ötüyordu kafesten çıkartıp garajın içnde bir tüneğe koydum yanına gittikce aynı papağan gibi heyecanlanıyor kanatları sallıyordu. arada sırada da resimde gördüğünüz ağacın dalına bırakıyordum..
size şunu söyleyim bir gün güvercin beslemeyi bırakırsan başka ne beslersin deseler kartal derim.(bu kuşa kartal dememdeki sebep resimlerde küçük gibi gözüküyor ama oldukca iriydi yüksekliği 60 cm üzerindeydi.birde bizim burda bi abi de bir çift şahin vardı onlara göre kıyasladığımda benim kuş çok daha iriydi )gerçekten çok muhteşem bi hayvandı o duruş o bakış gözlerindeki o keskinlik muhteşemdi.
benim arkadaş arada bir kuşu soruyor nasıl iyi oldumu falan bende takılıyorum hani senin araplar gelmiyomu kuşu satalım artık falan bu seferde tutturdu öldürelim dondurtulup satalım demeye
tam 47 gün besledim neşesi iyice geldi yerine başına bi iş gelmeden iyice bağlanmadan garajıda bok götürmeden en iyisi salmak dedim kendi kendime kafese koydum çıktım kayaların tepesine bıraktım gitti bi kayanın tepesine tünedi bi sigara yaktım sigara bitesiye kadar konuştuk ondan sonra o yoluna ben yoluma
arkadaşım kuşu saldığıma çok üzüldü.bende garajı temizlerken kuşu eve getirdiğime kendime kıza kıza bi kaldım.hayvanda nasıl bağırsak varsa bir pisliyodu 1.5 metre geriye sıvacı ustasımısın mubarek hayvan bütün duvarlara
arkadaş et yediğinden midir nedir birde pis kokuyordu....
Evet hikayesini merak edenler için güncelleyelim.
Okurken yüne gayriihtiyari bir sürü tebessüm ettim.
Ellerinize sağlık Osman Abi.

Geri