HERKES HAKKINI HELAL ETSİN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufukk36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ufukk36

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa ağbulak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
ARKADAŞLAR ARTIK KUŞÇULUĞU BIRAKMAK ZORUNDAYIM ÇÜNKÜ DÜN TÜM KUŞLARIMI SATTIM ASLINDA KENDİ İSTEĞİM İLE SATMADIM AİLE ZORUYLA SATTIM VE İNANIN GECE AĞLAMAKTAN UYUYAMADIM ÇOK ÜZÜLDÜM AMA YAPICAK BİŞEY YOK KUŞLAR İÇİN AİLEMLE KAVGA EDEMEZDİM BANA BURADAKİ SORULARIMA CEVAP VERİP BENİ BİLGİLENDİREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDER HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ İSTİYORUM.İNŞALLAH BU İŞE TEKRAR BAŞLARSAM ARANIZDA OLMAKTAN GURUR DUYARIM ... KENDİNİZE İYİ BAKIN ...

Sevgili kardeşim mutlaka ailen senin menfaatini düşünüyordur .. Üzülmüş olmanı anlıyorum , ancak bazen fedakarlıklarda gerekiyor ..
Koşullar uygun olduğunda, vakti zamanı gelince yine bakarsın , şimdi ailenin sözünü dinlemen gerekiyor...
Salıcakla kal . selamlarŞEREF

musatafa kardesim senin adına üzüldüm ama büyükler yani anne babalar her zaman çocuklarının gelecegini düşünür senin için en dogru olanını yapmak isterler haklıdırlar yasın genç ilerde okulun biter ideallerine kavuşur kendi ayakların üzerinde durdugun da yine ortamın olursa bu sevgini devam ettirirsin su an için gelecegin daha önemli onun için üzülmene gerek yok hayatı kazanmak daha da önemli her sey ailenin ve senin istedigin gibi olması dilegi ile canı gönülden basarılar diliyorum

saygılar

Re: HERKESE HAKKINI HELAL ETSİN

Üzülme sakın babamın çatıdan attığı kafeslerin sayısını unuttum. Aradan 10 yıl geçti. Şuan bir kafes yaptırıyorum yarın gelecek inşallah tekrar başlıyorum. Demem oki herşeyin bir zamanı bir vakti var sabırlı ol arkadaşların dediği gibi geleceğini kur sonra zaten ortam oluştumu sıra onada gelir kardeşim.

Daha çok gençsin.Ailene kızma unutma ki bizim ailelerimizde bize çok kızıyordu kuşçu olcan adam olmayacan diye.Okulunu bitir mesleğini eline al kendin ben buyum işte dediğin zaman zaten kuşlar için ve diğer isteklerinin gerçekleşmesi için kimse senin önünde engel olmayacaktır.Oysa hayvan sevgisini aşılamak onlarla iç içe yaşamayı öğretmek her ana babanın görevi ama vardır onlarında bir bildiği saygı duy ve geleceğe bak.Emin ol kuş her zaman olur ama istikbalini bir kaçırırsan bir daha yakalayamazsın kal sağlıcakla..

Kuşçuluğa istediğin zaman yeniden başlarsın bu imkan her zaman elinde.birşey kaçırmış sayılmazsın.fakat bu genç yaşta kaçırdığın yada ihmal ederek yapmadığın şeyleri ilerde yapamayabilirsin.senin için kuşçuluk bir zorunluluk değil hobi sadece.zorunlu olduğun şeyler istikbalini kazanmak tahsilini en iyi şekilde yapmak iyi bir iş sahibi olmak.öncelik sırasını iyi takip et.üzülme ailen seni dünyaya getirdi bu yaşa kadar büyüttü senin için en iyisini istiyorlar onlara sakın kırılma.

sevgili kardeşim bu sevgi bir kez insanın içine girdimi bir daha çıkmaz sen kuşçuluğu bırakmadın sadece ara verdin ve elbet bir gün aramıza geri döneceksin ben buna inanıyorum

Mustafa cım aynı duyguları cocukken bende yaşadım, babam kuş beslememe izin vermezdi tam 28 sene evveldi 2 sınıfa gidiyordum o zaman paran olacakta kuş alacaksın imkansız, inanırmısın cevre arsalarda kuş besleyen abilerimiz vardı biz onların kuşlarını yakalamak için beş katlı binalara cıkardık, çivcivle pırıltı verirdik, kağıt ucaklarla kuşları indirirdik tuttuğumuzda olurdu, az çatıdan düşme tehlikesi atlatmadık.Kuş besledikmi besledik ama nasıl catı arasında eski atılmış bir fırın vardı onun içinde besledik herkezden gizli saklı yinede belli bir süreden sonra yakalanıyor insan.Balkondu, bahceydi arkadaşın damıydı derken kendimizi öle avutuyorduk.Askere gidinceye kadar öle gitti askerden 15 sene sonra teraslı bir evim oldu yinede kuş besleme fikri yoktu aklımda lakin birgün yaralı bir posta yakalayıncaya kadar.
Şimdiki zamana bakıyorumda 10 liraya bir kümes dolusu kuş alıyorsun, şimdiki şartlar daha musait kötü bir yanı şehirleşme var anne baba kızmasada komşunun biri cıkar laf söyler ,boynunuzu bükersiniz.Herşey gönlünce olsun .

Sevgili Mustafa güvercinleri sevmek çok güzel birşey.Tekrar dünyaya gelmek olsa yine beslerdim.Ne varki bu sevgi öğrenci adamı isteristemez derslerini aksatmasına neden oluyor.Tekrar dünyaya gelmek olsa yine güvercin beslerim ama okulumu bitirip ekmeğimi elime alıncaya kadar tüyüne yan gözle bakmam.Bu zamanının kıymetini bil birgün dünyada geri gelmiyor.Sonra çoook pişman olursun diyecem sana...Şimdi birşey ifade etmeyecek.Günler seneler nasıl geçer anlamazsın en önemlisi senden karşılıksız okumanı isteyen aileni üzme.Sende üzülme...
Baya Arabesk oldu :haha: ama hayatın gerçekleri bunlar...

sizin yaşınızda benimde ailem kuş beslememe karşı çıkıyordu, derslerine çalışamazsın derlerdi. Maalesef bazı kuşçuların oluşturduğu kötü intibada çocuklarının onlara benzeyeceği düşüncesi taşımalarına sebep oluyor. Ben okudum öğretmen oldum, kuşların sanıldığı gibi derslere engel olmadığını gösterdim. İlerde sizde müsait zamanda ve yerde kaldığınız yerden tekrar devam edersiniz. Zamanını beklemek gerek.

Geri